Krievijas un Ķīnas jūras spēku mācības Baltijas jūrā sāksies piektdien • IR.lv

Krievijas un Ķīnas jūras spēku mācības Baltijas jūrā sāksies piektdien

25
Krievijas ballistisko raķešu zemūdene "Dmitrijs Donskojs"(TK-208) Severomorskas ostā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Mācībās no Krievijas un Ķīnas piedalīsies ap desmit dažādu tipu kuģi, kā arī vairāk nekā desmit lidmašīnas un helikopteri

Krievijas un Ķīnas jūras spēku kopīgās mācības Baltijas jūrā sāksies piektdien, paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

Mācību “Sadarbība jūrā-2017” pirmais posms notiks Baltijas jūrā no 21. līdz 28.jūlijam, teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas Informācijas un masu komunikācijas departamenta paziņojumā.

Mācībās no Krievijas un Ķīnas piedalīsies apmēram desmit dažādu tipu kuģi, kā arī vairāk nekā desmit lidmašīnas un helikopteri, ziņo LETA/Interfakss.

Mācību galvenais mērķis paaugstināt Krievijas un Ķīnas jūras spēku sadarbības efektivitāti, vēršoties pret draudiem drošībai jūrā, noslīpēt Krievijas un Ķīnas kaujas kuģu apkalpju sadarbības koordināciju, kā arī nostiprināt draudzību un sadarbību starp abu valstu jūras spēkiem, norādījusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

21.jūlijā Ķīnas karakuģu grupa ieradīsies Kaļiņingradas apgabala Baltijskas ostā, kur tajā pašā dienā notiks mācību svinīgā atklāšana. Mācību aktīvais posms notiks no 24. līdz 27.jūlijam, un tā gaitā tiks apgūta pretzemūdeņu, pretgaisa un pretkuģu aizsardzības kopīgā organizācija, kā arī “noslīpētas vairākas kopīgās darbības jūrā”, informē Krievijas Aizsardzības ministrija.

Septembrī notiks mācību “Sadarbība jūrā” otrā daļa, kas norisināsies Tālajos Austrumos – Japāņu jūrā un Ohotskas jūrā.

Krievijas un Ķīnas jūras spēku ikgadējie manevri “Sadarbība jūrā” notiek kopš 2012.gada.

Pērn šīs mācības notika Dienvidķīnas jūrā, par kuras salām Ķīnai ir teritoriālas domstarpības ar citām šīs jūras piekrastes valstīm.

 

Komentāri (25)

norsjo 18.07.2017. 14.48

Ielaida uti Kēnigsbergas kažokā…

+1
0
Atbildēt

0

nomale 18.07.2017. 09.53

Divi agresori rīko kopējas militāras izrādīšanās akcijas – nu gluži kā 39.-40. gadā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu