NEPLP konkursā meklēs Radio valdes locekļus • IR.lv

NEPLP konkursā meklēs Radio valdes locekļus

4
Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš un NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere piedalās preses konferencē pēc sēdes, kurā sprieda par Latvijas Radio darbinieku vēstuli, kurā pausta neuzticība NEPLP loceklim, LR kuratoram Ivaram Āboliņam.

Konkursu izsludinās uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa vietu

Līdzās pašreizējai Latvijas Radio valdes loceklei Sigitai Roķei tiks meklēti vēl divi valdes locekļi, pirmdien informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Plānots, ka no 1.augusta valdē būs paredzētas trīs valdes locekļu vietas, teica NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere. NEPLP esot sapratis, ka Latvijas Radio ir gana daudz problēmu un tās risināmas jau tagad, ziņo portāls Lsm.lv. Konkursu izsludinās uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa vietu.

Konkurss uz Roķes amata vietu pašlaik netiks izsludināts, un viņa turpinās darbu Latvijas Radio valdē. Līdz divu valdes locekļu atrašanai plānots iecelt prokūristus, kuru pilnvaras būs līdzvērtīgas valdes locekļu pilnvarām. “Domāju, ka šiem cilvēkiem jābūt saistītiem ar mediju vidi,” norādīja Ķezbere.

Šā gada martā NEPLP izteica neuzticību Latvijas Radio valdes loceklim Uldim Lavrinovičam un valdes priekšsēdētājam Aldim Pauliņam. Savukārt valdes loceklei satura jautājumos Sigita Roķei tika dots divu mēnešu pārbaudes laiks, lai pierādītu sevi, un pēc tam padome lems par konkursa izsludināšanu uz divām vai trīs valdes locekļa vietām. Roķei arī tika uzdots iesniegt padomē Latvijas Radio funkciju auditu.

Šā gada maijā NEPLP nolēma ļaut Latvijas Radio valdes loceklei Sigitai Roķei turpināt darbu kā vienīgajai radio valdes loceklei.

 

 

Komentāri (4)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu