Vācija lūdz ES dalībvalstu palīdzību notvert Hamburgas grautiņu dalībniekus • IR.lv

Vācija lūdz ES dalībvalstu palīdzību notvert Hamburgas grautiņu dalībniekus

21
Protestētāji un policija Hamburgā G20 samita laikā. Foto: Reuters/LETA

Par dalību pagājušajā nedēļā notikušajos grautiņos apsūdzības izvirzītas 51 personai

Vācija ir lūgusi citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu palīdzību, lai sauktu pie atbildības G20 samita laikā grautiņos piedalījušos kreisos ekstrēmistus, otrdien vēstīja mediju grupa “Funke”.

“Šobrīd tiek analizēti daudzi foto un videomateriāli, lai identificētu šos noziedzniekus,” ES kolēģiem rakstīja Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss. “Mēs paļaujamies uz mūsu Eiropas partneru atbalstu,” viņš uzsvēra.

Māss aicina bloka tieslietu ministrus ātrāk izskatīt Vācijas tiesiskās palīdzības lūgumus, kas nosūtīti par Hamburgā notikušajiem grautiņiem, vēsta LETA/DPA.

Ministrs arī aicināja tos pildīt Eiropas aresta orderus, kurus izdevusi Berlīni. Viņš vēstulē izteica vēlmi panākt labāku informācijas apmaiņu Eiropā, lai “nākamajā samitā citu valsti un citu pilsētu neskartu šie paši Eiropas nemieru tūristi”.

Par dalību pagājušajā nedēļā notikušajos grautiņos apsūdzības izvirzītas 51 personai. Līdzās vāciešiem aizturēto vidū ir arī Austrijas, Francijas, Itālijas, Krievijas, Nīderlandes, Spānijas un Šveices pilsoņi.

Šīs personas joprojām atrodas policijas izolatoros, un starp izvirzītajām apsūdzībām ir miera traucēšana, smagu miesas bojājumu nodarīšana, īpašuma bojāšana un pretošanās policijai.

Kādam 27 gadus vecam Vācijas pilsonim izvirzīta apsūdzība slepkavības mēģinājumā, jo viņš ar lāzera staru apžilbinājis policijas helikoptera pilotu nolūkā lidaparātu notriekt, paziņojusi Hamburgas prokuratūra.

Policija arī izveidojusi īpašu komisiju, kas gādās, lai pie atbildības sauktu grautiņu organizatorus un citus vardarbībā iesaistītos.

Kreisie ekstrēmisti trīs dienas ilgušajos grautiņos dedzināja automašīnas pilsētas ielās, dauzīja skatlogus, demolēja un izlaupīja veikalus, kā arī citus uzņēmumus un iesaistījās nepārtrauktās ielu kaujās ar kārtības sargiem.

Varasiestādes paziņojušas, ka ievainoti gandrīz 500 no 20 000 policistu, kas gādāja par drošību samita laikā.

 

Komentāri (21)

Austras koks 11.07.2017. 08.37

Tak uz vietas vajadzēja pa tiem kreisajiem lumpeņiem demolētājiem uzreiz ar gumijas lodēm bliezt, lai krīt no kājām, un vākt kopā. Tak vairākas Eiropas policijas un nopietni eksperti jau šogad sākumā, ja pareizi atceros, brīdināja, ka kreisais ekstrēmisms ņemas spēkā un kļūst arvien bīstamāks.

Bija arī statistika – nekādi neonacisti un citi ultra labējie problēmas nesagādā, tās sagādā tikai islāmisti un kreisie (kā antifa un līdzīgie). Tāpēc arī uzskatu par nekorektu vācu ministra izteikto salīdzinājumu ar neonacistiem un islāmistiem. Neonacisti tur ir lieki, jo tie ir rīkojuši tikai miermīlīgas demonstrācijas pēdējos gados, un ja kas tur noiet greizi, tad tikai tāpēc, ka savākušies protestēt blakus visādi kreisie, kas organizē nekārtības.

+3
0
Atbildēt

0

basta 11.07.2017. 14.26

Kur bija Hamburgas policija ar asaru gāzi, gumijas lodēm, ūdensmetējiem, ultraskaņas un infraskaņas lielgabaliem un elektrošokeriem? Būtu nu mācījušies no Igaunijas policistiem, kas cīnījas pret daudz bīstamākiem degradētiem krievu fašistisko izdzimteņu pūļiem, kas rīkoja grautiņus slepkavas, marodiera un izvarotāja, “aļoškas” istukana aizvākšanas no Eiropas valsts galvaspilsētas centra, sakarā.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu