Raidījums: Partijas "Vienotība" liberālais spārns gatavojas veidot jaunu partiju • IR.lv

Raidījums: Partijas “Vienotība” liberālais spārns gatavojas veidot jaunu partiju

79
Ilze Viņķele. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Eiroparlamentārietis Artis Pabriks ierosina apvienoties partijām “Vienotība”, Jaunajai konservatīvai partijai, Latvijas Reģionu apvienībai un “Latvijas attīstībai”

Politiskās partijas “Vienotība” “liberālais spārns” gatavojas veidot jaunu partiju, tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam “Vienotība” sašķelsies, vēsta “TV3 Ziņas”.

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēsta, ka iespēju pamest “Vienotības” Saeimas frakciju apsver politiķe Ilze Viņķele un vēl četri tā sauktā “liberālā spārna” pārstāvji – Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne, kuri ilgstoši kritizē partijas politisko kursu un “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ietekmi partijā. Savulaik pie Viņķeles domubiedriem tika minēts arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis, raksta LETA.

Viņķele domā, ka pēc publiskotajām tā dēvētajām “oligarhu sarunām” esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvībām. Viņķeles ieskatā “Vienotībai” nav nākotnes. “Tas stāsts ir beidzies, jāsaka gan, jau pirms trīs gadiem. Toreiz spītīgi atteicāmies atzīt šo realitāti, bet tagad nav vairs kur sprukt,” paziņoja politiķe.

Politiķe uzskata, ka patlaban nav apmierināts pieprasījums pēc liberāli centrisku vērtību pārstāvības Latvijas politikā, kuru, visticamāk, esošais politiskais “pirksts” nevarēs nodrošināt uz nākamā gada vēlēšanām. “Ja reiz būs kritiskā masa sabiedrībā, ka šāda pārstāvība ir jānodrošina, tad mēs ar kolēģiem pievienosimies,” sacīja Viņķele, neizslēdzot, ka pati varētu lielo politiku pamest, jo esot svarīgi, lai jauno partiju neasociē ar “Vienotības” problēmām.

Pagaidām sarunas par jaunas politiskās partijas izveidi notiekot neoficiāli un nekādu lēmumu nebūšot, kamēr Saeima neapstiprinās nodokļu un veselības reformas, kas paredzēts jūlijā. Tam, vai jauna partija tiks veidota, jābūt skaidram līdz septembra sākumam, jo politiskā partija ir jāreģistrē gadu pirms Saeimas vēlēšanām, ja tā vēlas tajās piedalīties.

Tikmēr Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks (V) telekanālā LNT izteica ierosinājumu apvienoties partijām “Vienotība”, “Jaunā konservatīvā partija”, “Latvijas Reģionu apvienība” un “Latvijas attīstībai”.

Pabriks teica, ka šīs partijas balstās uz līdzīgām platformām un grib redzēt Latviju kā eiropeisku valsti. Pabriks piebilda, ka katrai partijai atsevišķi ir neliela politiskā ietekme, bet visu partiju ietekme kopumā mazinās, tādēļ nekavējoties nepieciešama apvienošanās, kamēr tas vēl esot iespējams.

Politiķis ar cerībām gaidot “Vienotības” kongresu. Viņaprāt, partijas jaunajai vadībai nekavējoties jāsāk sarunas par apvienošanos ar trim iepriekš minētajām partijām.

 

Komentāri (79)

west 10.07.2017. 20.54

Par vēlu dzert “Boržomi”, kad aknas jau beigtas.

Paši vainīgi, ka nepadzina tos, kurus sen jau vajadzēja.

Visu gaišu !

+12
-6
Atbildēt

1

    Anonīms > west 12.07.2017. 11.09

    Hmm, padzīt Āboltiņu,kura stāda vēlēšanu sarakstus? Paliels naivums. Tas laikam Vienotības likten’s – noiet pa burbuli Āboltiņas vadībā. Nepiekrītu, ka viņa nav partijas galvenā problēma. No viņas daudzas problēmas sākās. Bet sausais atlikums – partija, kuras reitings vissliktākajos laikos bija pāri 20% neskatoties ne uz ko, šīs ģeniālās politiķes vadībā nu ir zem 5% (Piebalgs neskaitās – absolūts statists ar pilnīgu nespēju redzēt laukumu un prognozēt lietu attīstību).

    Ilzei&Co vajadzēja iet projām jau no pirmā piegājiena. Prokrastinācija ne pie kā laba nenoveda.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Jānis Melnis 11.07.2017. 05.08

Mjā … Izskatās, ka kādam ir apnicis “krupjus rīt” (..) Šādu pavērsienu (liberālā spārna atšķelšanos) gaidīju pāris gadus atpakaļ (..), tā kā nekas nenotika, jau divreiz – Saeimas un pašvaldību vēlēšanās – nobalsoju par JKP (..) Protams, tūlīt var rasties pamatots jautājums : kāpēc gan nacionālliberāli noskaņotam vēlētājam balsot par JKP (?), taču izvērtējot politiskā spektra piedāvāto “ēdienkarti” pirms pašreizējās Saeimas vēlēšanām, nopietni apsveramas bija tikai trīs izvēles : JKP (par kuru `donkihotiskā pārliecībā` arī nobalsoju (..)), NA (ar lielu svītrošanu), un “Vienotība” (tolaik vēl daudzu cienītais “mazākais ļaunums”, arī – ar lielu svītrošanu). Šī brīža situācijā gan jāņem vērā, ka savu politisko kapitālu – piketi pret Kalnmeieru ir pirmie “vārie ziediņi” – sāk audzēt “Progresīvie”, kuriem tāpat ir dažnedažādas idejas nodokļu jautājumos utt.; arī Pūces kungs (un “Latvijas Attīstībai”) ir beidzot sasniedzis savu politisko “pilngadību”, par ko liecina daiļrunīgais fakts, ka uz Pašvaldību vēlēšanu laiku visi partijas “radioaktīvie mutanti” : repšes, jakrini, jaunupi, fromanes u.c. tika “ieslēgti” tumšā istabiņā (liedzot iespēju kandidēt), un atslēga glabājās Pūces kunga vestes kabatā (..)

Bet, lai jau “sazvērniekiem” veicas (..), jo tai “saujiņai” Latvijas sabiedrības, kas uzticīgi dodas pa “sorosītiski libertīnisko maldību ceļiem” (un zem pahaniem – lembergiem, caunēm, trukšņiem un helmaņiem u.c. – nekad nestaigās) būs partija, kas tuvinās nosapņotajai Latvijai (..) tāltālā nākotnē (..) (Pats gan pacentīšos iedabūt 13. Saeimā JKP)

Interesanti kādas pēc šīs ziņas būs politologu un bukmeikeru likmes, ka “Vienotība” iekļūs nākamajā Saeimā (..)[ Pabrika kungs ir manāmi satraucies (..), vai viņš jūt, ka nu vairs nav labi (..) ]

+7
-2
Atbildēt

1

    basta > Jānis Melnis 11.07.2017. 14.41

    to Jānis Melnis

    “.kāpēc gan nacionālliberāli noskaņotam vēlētājam balsot par JKP”

    Pilnīgi piekrītu apgalvojumam, nesaprotu tikai kāpēc, tā galā bija jautājuma zīme. Tas kurš nobalso par LC mūdzi, čekas kurmi Bordānu un krievu miltārista meitu, kas nezin kāpēc no elitāras dzīvesvietas Maskavā pārcēlās uz Latviju un nomainīja savu vārdu un uzvārduhttp://nra.lv/latvija/42410-atklaj-interesantus-strikes-biografijas-faktus.htm, noteikti nav “nacionālliberāli” noskaņots.

    “(Pats gan pacentīšos iedabūt 13. Saeimā JKP)”

    Par visu varu gribi “dakšu revolūciju” un lai Saeimas un valdības nami noslīkst politiķu un ierēdņu asinīs?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 11.07.2017. 04.16

Manuprāt tautu viss apmierina…tauta aptvēra, ka kļūdījusies, padzīdama pēc Rīkojuma Nr2 smagos noziegumos apsūdzēto oligarhu Lembergu un ātri to izlaboja.

Ar Viņķeles un Čigānes partijas Vienotība palīdzību un bez šo abu dāmu iebildumiem “oligarhu sarunu” galvenais personāžs megaoligarhs Lembergs tika aicināts koalīcijā.

Neviens neprotestēja, neviens neiebilda…tātad vienbalsīgi mums tagad ir tas, ko mēs gribējām.

Idiotiem, izrādās, nav vajadzīga valsts bez oligarhu diktatūras, nav vajadzīga valstī godīga, caurspīdīga politika.

Aitas un auni, izrādās, ilgstoši nevar atļauties blēt necirpti, tiem obligāti ir vajadzīgs cirpējs.

Kā galvenais “oligarhu sarunu” virscirpējs Lembergs dancināja un bīdīja savus cilvēkus galvenajos valsts amatos agrāk, tā viņš to dara arī šodien un visi to zin, un visiem ir pofig.

Visi ir pielāgojušies Lemberga radītajai sistēmai un “viss vienalga, ka tik nauda ķešā skan” – tā bija vienā dziesmā teikts…

Nupat viens no Vienotības līderiem Smiltēns intervijā skarbi secināja – “Vienotība nevar ietekmēt Lemberga atrašanos pie koalīcijas kopgalda..”

Lūk kā, paši nosēdināja smagos noziegumos apsūdzēto oligarhu pie kopgalda, iedeva tam vislielāko karoti un tagad , ak manu Dieviņ, nevarot neko vairs darīt – šis sēž, strebj un prom iet netaisās.

Nu, vai nav šausmas…šito netaisnīgo situāciju, man Vienotības biedru pat žēl paliek…” nevarot ietekmēt Lemberga atrašanos pie koalīcijas kopgalda..” vai variet noticēt šai liekulībai..?

Šī Smiltēna atziņa krasi disonē ar viena IR “analītiķa – žurnālista” Ozoliņa vēl neseno atklāsmi, ka Lembergs ir zaudējis ietekmi valstī un drīz gaidāms ir tiesas spriedums.

Ja mēs bijām idioti, kad padzīto Lembergu paši saucām atpakaļ, tad kādu apzīmējumu mums varētu dot pēc tam, kad atkal pulcēsimies pie Saeimas un pieprasīsim atkal padzīt oligarhus Lemberga personā..?

Vai tad neatcerieties, ko biedrs Lembergs mums visiem vēstīja, kā brīdinājumu pēc Zatlera sagrāves, pazemojuma un “sarkanās, nesadarbošanās ar oligarhiem līnijas” dzēšanas…?

NEKĀDU EKSPERIMENTU VAIRS AR VALSTI(toist ar mani)!!!!!!!!!!!!!!!!!

ps

Es Jums visiem kādus četrus gadus atpakaļ teicu apmēram tā – “…pienāks diena, kad Jūs Zatlera Rīkojuma Nr2 rezultātu, kur oligarhi bija padzīti, atcerēsieties, kā gaišus, laimīgus “zatlerlaikus”. Tad bija mums dota unikāla iespēja dzīvot bez valsts nozadzējiem, veidot godīgu politiku un apturēt valsts izzagšanu.

Tagad mūsu sapņu un laimes vilciens ir aizgājis.

Paši visu(es atvainojos) SADIRSĀM!!!!!

+7
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu