Vējoni pārsteidz partijas, kas par tautas vēlētu prezidentu "met kažoku uz otru pusi" • IR.lv

Vējoni pārsteidz partijas, kas par tautas vēlētu prezidentu “met kažoku uz otru pusi”

33
Prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Prezidents: Ja ir zema vēlētāju aktivitāte, lielākas iespējas ir kandidātiem, kurus atbalsta “Saskaņa”

Valsts prezidentu Raimondu Vējoni pārsteidz, ka diskusijā par tautas vēlētu prezidentu partijas “met kažoku uz otru pusi”, raksta LETA.

“Politiķi bravūrīgi runā, ka vajag tautas vēlētu prezidentu, bet, kad Valsts prezidents pasaka: ejam uz tautas vēlētu prezidentu, partijas met kažoku uz otru pusi un sāk runāt par ģeopolitiskiem riskiem,” intervijā “Sestdienai” pauda Vējonis.

Viņu tas pārsteidzot, jo lielākajai daļai partiju “šī ideja ierakstīta programmās”. Pēc Vējoņa domām, ir jāizlemj, vai šī iecere tiek pieņemta vai arī nē. “Ja ar atrunām mēģinās jautājumu nobremzēt, tad mēs neejam kvalitatīvi attīstībā uz priekšu,” piebilda prezidents.

Komentējot “Saskaņas” deputātu viedokli, ka, prezidentu vēlot tautai, par to kļūtu politiķis Nils Ušakovs (S), Vējonis atbild, ka to noteiks vēlētāji. “Ja ir zema vēlētāju aktivitāte, lielākas iespējas ir kandidātiem, kurus atbalsta “Saskaņa”. Tās vēlētājs varbūt ir vairāk konsolidēts un aktīvāk iet uz vēlēšanām,” uzskata Vējonis. Viņš norādīja, ka “latviski orientēts vēlētājs” atrod dažādus iemeslus, kāpēc uz vēlēšanām neaiziet. “Tad riski pastāv. Mums kā vēlētājiem jābūt aktīviem,” uzsver prezidents.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents 22.jūnijā aicināja Saeimu noteikt, ka Valsts prezidentu jau 2019.gadā ievēlētu tauta.

Vējonis aicināja Saeimu nekavēties un nepieciešamos grozījumus Satversmē izskatīšanai virzīt šajā rudenī.

 

 

Komentāri (33)

rinķī apkārt 07.07.2017. 10.16

“Ja ir zema vēlētāju aktivitāte, lielākas iespējas ir kandidātiem, kurus atbalsta “Saskaņa”. Tās vēlētājs varbūt ir vairāk konsolidēts un aktīvāk iet uz vēlēšanām,” uzskata Vējonis. Viņš norādīja, ka “latviski orientēts vēlētājs” atrod dažādus iemeslus, kāpēc uz vēlēšanām neaiziet. “Tad riski pastāv. Mums kā vēlētājiem jābūt aktīviem,” uzsver prezidents. +++

Vējonis, lai mudinātu LR pilsoņus piedalīties vēlēšanās, rosina mainīt Satversmi, noārdīt tur esošo drošības mehānismu, kurš sargā valsts drošību, un šādi dzīt latviešus pie vēlēšanu urnām :) Tik traks nav bijis vēl neviens līdzšinējais prezidents.

+24
-3
Atbildēt

14

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 12.42

    to J.Biotops

    “Nabadziņu nospiež rūpes, kā izdzīvot līdz termiņa beigām.”

    Kad politikas kanalizācijā būs aizskaloti tie lopi, kas savu čekas kuratoru rīkoti par viņu nobalsoja, bet daļa to pie Staļina, “nabadziņam” būs nopietnākas rūpes.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.27

    to klejotājs

    Viņas mūžam nelietību vajadzēja būt atliku likām jau tikai ar “prezidentes žestu” pie Brīvības pieminekļa sanākušām represētām sirmgalvēm.

    Es saprotu, sifiļisa saēstās smadzenēs informācija ilgi nesaglabājas. Vai tā nebija Meļņika un Zaharjina pa riņķi laistā Putina sunīte, kas pielēja mūli un rija delikateses kremļa oligarhu ballē?

    http://i.jauns.lv/t/2011/08/01/977063/950×0.jpg?v=1489577635

    Es saproti, kāpēc tādi izdzimteņi, mauku bērni tos abus neliešus slavē. Tas par pusmiljona latviešu un desmitiem miljonu citu eiropiešu slepkavībām, par ko tie uzkrāva sev atbildību, svinot 9. maiju.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 12.53

    to klejotājs

    Pidars esi tu, čekas viķirānes, VVF, defektīvā kārlīša zilais draudziņ. Es netaisos katru reizi manas tautas un valsts ienaidnieku vietā nosaukt Lembergu, tikai tāpēc vien, ka koprofāgiem tas patiktu. Ko es tam mēslam piekāru, kas nebūtu zināms plašai publikai?

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.56

    Ak tad Zatlers jau gadiem ir nobeigts kā politiķis?Ko tad to politisko līķi tagad velk ārā sakarā ar ”oligarhu sarunām”?Mēģina atdzīvināt,vai?

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.39

    to Normunds

    “Un parlamenta koalīcija turpinās dalīt ietekmes sfēras un nozagt valsti.”

    Parlamenta koalīcija neko nedala. Visas kriminālās sfēras čeka ir sadalījusi Vienotības un SC starpā. Tas, ka Vējonis bija pieaicināts pie Citadeles afēras, liecina tikai par to, ka kleptokrāti un sodomīti nebija pilnībā pārliecināti, ka viss ies tik gludi.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 12.27

    to rinķī apkārt

    “Zatleru bija pārņēmusi ideja, ka ievelkot SC valdošajā koalīcijā, viņam izdosies konsolidēt LR pilsoņus tik tālu”

    Tā WWII, staļinisma un Gulag apoloģēta, Putina kuces, un viņa varzas mērķis bija latviešu valsts demontāža un tautas iznīcināšana. Atgādināšu par tā lopa definēto “mazo fašistu valsteli” un latviešu grūtnieču dedzinātāja, Kononova, dēvēšanu par upuri. Kas ar mums būtu, ja viņa un Ušakova gatavotais valsts apvērsums būtu izdevies?

    Man viņš no Ždanokas, Gapoņenkas, Linģerman, Korena, Osipova neatšķirās par pat par 5 kap.

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Normunds > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.32

    Kā jums ir izskalotas smadzenes! Un parlamenta koalīcija turpinās dalīt ietekmes sfēras un nozagt valsti.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    basta > rinķī apkārt 07.07.2017. 14.28

    to Ēriks

    Российская оттепель – размораживание трупа Сталина.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.28

    R.A. – un tu no Vējoņa gaidīji ko citu, viņš pilda savu “vēlētāju”, pārsvarā ZZS un SC, un vēl tur daļa, laikam, bija no V, politisko pasūtījumu, no kuriem viņš ir pilnīgi atkarīgs.

    Nu, viens labums bija, par V pēc šī balsojuma pēdējās ilūzijas pazuda.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    klejotājs > rinķī apkārt 07.07.2017. 12.37

    vājprātīgais pidars kā traks suns ārdās par zatleru, kurš ir jau gadiem nobeigts kā politiķis. Piekarina viņam visādus murgainus saukļus, kuri tieši viņa patronam lembei derētu, kurš pavisam nav nobeigts un spēlē lielu lomu Latvijas politikā.

    deģenerālis, nepieskaitāmais pidars, gaisa jaucējs, trollis, čekists, kurš kvēlu nacionālii tēlo, kuram nav kur provi likt

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 07.07.2017. 11.45

    Ta pie ļipas viņam tāda konsolidēšana. Nabadziņu nospiež rūpes, kā izdzīvot līdz termiņa beigām.

    Vai nu nezina, ka savā laikā pat tautas vēlēts Niksons publiska skandāla dēļ dabūja aizvākties no Baltā nama, kaut prezidenta darbā bija spējīgāks par daudziem citiem, kas ovālā kabinetā sēdējuši.

    Tāpēc mūsējam tagad der jebkurš troksnis, kas palīdz vilkt laiku. Citādi – tu-tū dzīvoklis, mašīna, sekretāre līdz mūža beigām un godīgi pelnītā pensija.

    Bet nākošais, vai nu vēlēts jezgā vai mierīgāk, būs tāds pats mans un manas tautas spogulis, kā šis un iepriekšējie. Diemžēl.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 07.07.2017. 11.18

    Zatleru bija pārņēmusi ideja, ka ievelkot SC valdošajā koalīcijā, viņam izdosies konsolidēt LR pilsoņus tik tālu, ka tiks radīt jauna, tikai 1918.novembrī dibinātajai LR uzticīga nācija. Šāds sapnis izrādījās nāvīgs gan Zatleram kā politiķim, gan viņa vadītajai RP.

    Vējonis iet vēl tālāk, viņš lai “konsolidētu” sabiedrību, vairs nesamierinās tikai ar valdošās koalīcijas mehānisku paplašināšanu. Viņš sprauž mērķi panākt izmaiņas Satversmē un radīt kārtību, kur “tauta” ievēl savu prezidentu, pie tam ar paplašinātām pilnvarām.

    Jautājums tikai – vai visu LR pilsoņu kopumu var apzīmēt ar jēdzienu – viena tauta ? :) Ja nē, tad vēl viens jautājums – kādā gaisotnē notiks nākamās LR prezidenta vēlēšanu kampaņas? Vai šie notikumi tiešām konsolidēs latviešus un krievus vienā nācijā, jeb notiks gluži pretējs process un notiks kārtējā dzīšanās uz dzīvību un nāvi, kā tas bija valodas referenduma laikā, kur balsot gāja ar karogu uz pleca, vai veselu dienu stāvēja ļaudis pie vēstniecības durvīm rindā, lai varētu nobalsot? :)

    Par to, ka šādi tiek bremzēts prezidenta atklāts ievēlēšanas process, arī iedomājos, bet sākotnēji šāda versija man likās pārāk traka, bet, ja padomā, tad kāpēc gan ne? :)

    PS Ienāca prātā papildjautājums :) Vai šādā – nervozā gaisotnē kaut kur atrasts un ievēlēts prezidents noteikti būs labāks par visiem iepriekšējiem ? :)

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 07.07.2017. 11.02

    Nemaz nav traks, godprātīgi pilda uzdoto. Citādi saimnieki atkārtoti atzīs par mīkstu.

    Variants, ko nejauši izpļāpājās cits politikas spīdeklis, pats tiesību guru Kūtris no sirds – ar ieilgušām runām par tautas vēlēto var un vajag izgāzt ideju par atklātu balsošanu Saeimā, vēlot kā tagadējo. Tāda ideja mūsu sirdīgajiem un visādi taisnprātīgajiem deputātiem un pat demokrātijai esot dikti bīstama. Bet to tautas vēlēto – kā sanāks, ka tik var paši balsot pēc sirdsapziņas, tīrās un nelietotas. Bet Vējonim šobrīd derīgs jebkurš troksnis, ka tik nedzird tos ierakstus un nav jākomentē tas, ko komentēt pagrūti.

    Nu nav uz pasaules taisnības. Tik ilgi meklēt, kur jāiet (vai jālien, droši nezinu, klāt nebiju), lai kļūtu par prezi, bet tikušam – tādas ķezas. Tā pat līdz pensijai grūti izturēt.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    klejotājs > rinķī apkārt 07.07.2017. 13.08

    Nepieskaitāmais, vājprātīgais aprej Vairu tāpēc, ka pie vairas Lembe čoku izbaudīja un nevar to mūžam piedot, vājprātīgajam ir histērija par zatleru tāpēc, ka Zatlers lembei pamatīgi kārtis sajauca un oligarhus uz 4 gadiem izdzina no politikas un Lembe nekad neko nepiedod.

    nepieskaitāmais mēsls, pidars, trollis

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Anonīms 07.07.2017. 11.28

Redzot, kāds valstī atbalsts korumpētam un smagos noziegumos apsūdzētam personāžam, vai cik daudz georgija lentīšu joprojām vazājas apkārt, un ne tikai maijā, man jau sen bažas par tautas veselo saprātu. Tikpat labi tad jau varētu ierosināt Tvaika ielas direktoru iecelt pacientiem balsojot.

Vai nu Vējonis dzīvo uz citas planēta, vai arī viņam atslēgtas smadzenes. Ja kāds šobrīd uzvilcis kažoku, tad tas ir viņš pats.

+19
-2
Atbildēt

3

    Normunds > Anonīms 07.07.2017. 13.38

    Salīdzināt Latvijas tautu ar Tvaika ielas pacientiem?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    basta > Anonīms 07.07.2017. 12.35

    to Bumka

    “Georgija lentīte” ir katrs staļiniskais mēsls, kurš piedalījies civiliedzīvotāju masu slepkavu, marodieru, sadistu, kapu un pieminekļu apgānītāju un vecenīšu un zīdaiņu izvarotāju šabašā 9. maijā, vai izgāzis savu zvērisko naidu uz latviešu varoņu piemiņu 16. martā.

    Mums ir veseli partiju saraksti, kas brēc pēc antistaļiniskā – antiputiniskā tribunāla karātavām.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Vaira > Anonīms 07.07.2017. 12.41

    ” Tikpat labi tad jau varētu ierosināt Tvaika ielas direktoru iecelt pacientiem balsojot.

    Vai nu Vējonis dzīvo uz citas planēta, vai arī viņam atslēgtas smadzenes. Ja kāds šobrīd uzvilcis kažoku, tad tas ir viņš pats.”

    Precīzi teikts!

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

skaidrais 07.07.2017. 10.13

Vispirms vajadzētu tikt skaidrībā, vai viedokļa maiņa par 180 grādiem ir progress vai regress vai vispār nav vērtējams šādās kategorijās.

+15
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu