Ķīnas lidmašīnu bāzes kuģis "Liaoning" piestāj Honkongā • IR.lv

Ķīnas lidmašīnu bāzes kuģis “Liaoning” piestāj Honkongā

33
Ķīnas lidmašīnu bāzes kuģis "Liaoning". Foto: LETA/AP

Tādējādi Ķīna puaautonomajam reģionam demonstrē savu militāro spēku

Ķīnas lidmašīnu bāzes kuģis “Liaoning” piektdien militārās varenības demonstrēšanas nolūkos pirmo reizi piestājis Honkongā, kas seko tikai nedēļu pēc Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina viesošanās šajā pusautonomajā reģionā.

“Liaoning” pirmā piestāšana ārpus kontinentālās Ķīnas ietilpst pasākumos par godu 20.gadadienai kopš Honkonga nonāca Ķīnas kontrolē, ziņo LETA/AFP/BBC.

Ķīnas pirmā lidmašīnu bāzes kuģa ierašanos daži uzskata par spēka demonstrāciju, tomēr daudzi Honkongā bija gatavi stāvēt rindā, lai iegādātos biļeti un apmeklētu kuģi.

“Liaoning” piecas dienas būs noenkurots netālu no Honkongas Cinji salas.

“Liaoning” tika nodots karaflotei 2012.gada septembrī. Ķīna to nopirka no Ukrainas, taču darbus pie tā pabeidza pati. Kuģa būve tika uzsākta vēl PSRS laikos, taču līdz ar tās sabrukumu darbi tika apturēti.

 

Komentāri (33)

basta 07.07.2017. 15.41

Par Ķīnu satraukuma nav, jo palielinoties vidusslānim, tur neizbēgami pieaugs liberālisms (nejaukt ar liberastiskumu) un tā būs līdzīga Korejai, Taivānai, Japānai un Singapūrai un būs integrēta Rietumu civilizācijā, tā kā ar laiku nebūs nekādu domstarpību Krievijas taisnīgā sadalīšanā.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu