Policijai aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā • IR.lv

Policijai aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā

29
Zīmējums — Ernests Kļaviņš

Kriminālprocess sākts pēc trim Krimināllikuma pantiem – par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu, kā arī par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu

Valsts policijai ir aizdomas, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana nelegālajā atkritumu glabātavā Jūrmalā, pirmdien pēc Krīzes vadības padomes sēdes pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija jau pagājušā piektdienā paziņoja, ka saistībā ar ugunsgrēku kriminālprocess sākts pēc diviem Krimināllikuma pantiem – par zemes, mežu un ūdeņu piesārņošanu, un atmosfēras gaisa piesārņošanu. VP preses pārstāve Gita Gžibovska pirmdien LETA apliecināja, ka kriminālprocess tiek izmeklēts par vēl vienu pantu, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

VP priekšnieks pastāstīja, ka patlaban nevienam aizdomās turētā statuss nav piemērots, taču ir pietiekams pamats uzskatīts, ka notikusi ļaunprātīga dedzināšana. “Mēs izmeklējam divus noziedzīgus nodarījumus – noziegumu pret vidi un ļaunprātīgu dedzināšanu,” norādīja Ķuzis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 18.jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās ugunsgrēks kādā teritorijā, kur bez atļaujas tika glabāts liels daudzums plastmasas atkritumu. Tie dega 12 000 kvadrātmetru jeb 1,2 hektāru platībā. Ugunsgrēkam tika noteikta paaugstināta bīstamība. Izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 000 tonnu atkritumu. Ugunsgrēka vietā atrastas arī baterijas, elektrības vadi un aerosola pudeles.

Teritorijas attīrīšanas darbi valstij izmaksās 700 000 eiro, ko pēc tam paredzēts piedzīt no uzņēmuma SIA ”Prima M”, kas saimniekoja šajā teritorijā. Tiesības veikt šos darbus konkursa kārtībā ieguvusi SIA “Clean R”. Savulaik uzņēmums ticis saistīts ar Andri Šķēli.

 

Komentāri (29)

jurisml_inbox_lv 04.07.2017. 11.31

te jau nu tīri izskatās ka atkritumu kontrabandas organizētāji meklējami deputātos vai to rados , savulaik gaļas kontrabandas jumts saeimā bija deputāts izbijis bārmenis , ganbei lietā deputāts no krievu partijas potapkins, gadījumi, kad noziedzīgos nodarījumos pret valsti iesaistītas augsrtas amatpersonas , pie mums kā likums , valsts noslēpums , a ko var griobēt , ja vara noziedznieku korumpantu rokās.

+2
0
Atbildēt

0

Edite Gornova 03.07.2017. 20.37

Atkal tiek piesegtas kādas VIP personas. Nu ir skaidrs – Ķuzis – Valsts policija piesedz arī šo dedzināšanu, par ko valstij jāmaksā 700.000.Tiesās kādu nabadziņu par to, ka nejauši gāja garām šai NELEGĀLAI IZGĀZTUVEI.Firma kurai piederēja izgāztuve, kuru atbildīgās iestādes izlikās neredzam, nodedzināja lai mēslus nebūtu jānovāc, jo naudiņas viņiem neesot…Tāpat kā tabakas nelegālais bizness un iekārtas, arī alkohola nelegālās ražotnes – izkūpēja kāda VIP interesēs.

+1
0
Atbildēt

2

    basta > Edite Gornova 04.07.2017. 01.52

    to Skaisle

    Maukas, pidarasi un plānprātiņi tos prokremliskos lopus: LC, DPsaimņieks, LPP, ZRP un Vienotību, savēlēja.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 03.07.2017. 20.53

    un ko es iepriekš rakstīju – bandītu kantoris ne demokrātiska valsts – tas ir cieti

    0
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 03.07.2017. 16.06

nav pagājis ne mēnesis, kad oligarhs – vārdā nenosaucamais atļāva policijai visžēlīgi publiski paust aizdomas

mūs te kā prusakus indē un mēs neko nespējam pat iebilst – tik gļēvi un jēli noskatīties

drausmas vienkārši drausmas

un nesakiet , ka mums ir valsts – smalks bandītu kantoris – svētu patiesību rakstu – bandītu kantoris!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu