Apšaudē pie mošejas Francijā ievainoti astoņi cilvēki • IR.lv

Apšaudē pie mošejas Francijā ievainoti astoņi cilvēki

33
Policijas auto apšaudes vietā pie mošejas Aviņonā. Foto: AFP/LETA

Notikušais esot savstarpēju rēķinu kārtošana

Apšaudē pie mošejas Aviņonā, Francijas dienvidaustrumos, svētdienas vakarā astoņi cilvēki tika viegli ievainoti, paziņojusi prokuratūra, izslēdzot iespēju, ka notikušais varētu būt saistīts ar terorismu.

Divi vīrieši netālu no mošejas esot izkāpuši no automašīnas un atklājuši uguni, pavēstīja prokuratūra.

Informācijas avots tiesībsargāšanas iestādēs pavēstīja, ka divi cietušie nogādāti slimnīcā, bet policija uzskata, ka notikušais ir savstarpēju rēķinu kārtošana, un mošeju atstājušie dievlūdzēji neesot bijis uzbrukuma mērķis, vēsta LETA/AFP/Reuters.

Vietējais laikraksts “La Provence”, atsaucoties uz savu informācijas avotu, vēstīja, ka policija notikušo nesaista ar terorismu, un pieļauj, ka notikusi rēķinu kārtošana jauniešu vidū.

Četri cilvēki esot ievainoti pie mošejas, bet netālu kādā dzīvoklī cietusi arī četru cilvēku ģimene, rakstīja “La Provence”.

Jau vēstīts, ka ceturtdien kāds vīrietis ar automašīnu centās ietriekties cilvēku pūlī pie mošejas Parīzes piepilsētā Krēteijā, tomēr incidentā neviens cilvēks necieta. Laikraksts “Le Parisien” vēstīja, ka 43 gadus vecā armēņu izcelsmes uzbrucēja mērķis bija atriebties par nesenajiem islāmistu teroraktiem Parīzē. Viņam izdevās aizbēgt no notikuma vietas, taču likumsargi viņu vēlāk aizturēja.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu