ZZS pārstāvis Silenieks Aizsardzības ministrijā nomainīs Panteļējevu • IR.lv

ZZS pārstāvis Silenieks Aizsardzības ministrijā nomainīs Panteļējevu

13
Viesturs Silenieks (no labās) un Aivars Lembergs preses konferencē. Foto: Ieva Čīka, LETA

Viņš kļūs par AM parlamentāro sekretāro

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāra amatā apstiprinājis Viesturu Silenieku (ZZS), kurš amata pienākumus sāks pildīt no rītdienas, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Līdzšinējais Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs amatu atstājis otrdien pēc abu pušu vienošanās.

Panteļējevs aģentūrai LETA teica, ka amatu pamet privātu motīvu dēļ un nekādu konfliktu ar ministru viņam nav. Panteļējevs akcentēja, ka samērā ilgi nostrādājis šajā amatā, tāpēc viņam gribētos pieņemt citus izaicinājumus. Panteļējevs apliecināja, ka par viņa nākotnes plāniem prese drīzumā uzzināšot.

Silenieka iecelšana AM parlamentārā sekretāra amatā ir ministra personīgā atbildība, un Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdē šis jautājums nav skatīts, informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Bergmanis, Silenieks un Panteļējevs ir LZP biedri.

No 2012.gada līdz šim brīdim Silenieks strādājis Rīgas brīvostas pārvaldē, ieņemot Attīstības dienesta vadītāja, projektu vadības vienības vadītāja un valdes priekšsēdētāja vietnieka amatus. Tāpat Silenieks bijis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieks un Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdas Ūdres un Induļa Emša politiskais padomnieks, arī valdības vadītāja I.Emša palīgs. Silenieks kandidējis 8. un 9. Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta.

Silenieks ir Latvijas Zaļās partijas biedrs, cieši saistīts ar Zaļo un zemnieku savienību.  

Silenieks 2008.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Vadības fakultāti, kur ieguvis maģistra grādu sabiedrības vadībā.

(papildināta ar Panteļējeva viedokli)

 

Komentāri (13)

J.Biotops 28.06.2017. 15.22

Nu beidzot Latvija drošībā.

Lai tādu sasniegumu pārspētu, nākošā būtu jāliek Grigule vai arī kāds no Saskaņas (tos varēt atlasīt pēc alfabēta)

+9
-2
Atbildēt

0

vvilums 28.06.2017. 15.04

Un tam bija kāda vajadzība. Ar ko NATO nīdēja lembja …auka AM būs labāka?

+6
0
Atbildēt

2

    vvilums > vvilums 28.06.2017. 23.28

    uz SB. Dzērājs savu dzērumu izgulēs, muļķis savu muļķību un nodevību nekad.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > vvilums 28.06.2017. 15.19

    uz vvilums

    Varbūt Panteļejevs atkal pie grādīgajiem ir atgriezies..?

    Katrā ziņā Silenieks ir lielāks ziķeris..jaunāks un jaudīgāks saimnieka kumeļš.

    Panteļejs ir jau nodzīts zirgs, kuram lielais politikas hipodroms vairs nav pa spēkam. Kaut kādu pensijas maizīti(amatiņu) veterāns jau saņems.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

TanteSidra 28.06.2017. 23.24

https://www.lmsp.lv/single-post/2016/11/23/Aizsardz%C4%ABbas-bud%C5%BEetu-iznieko-putnu-labkl%C4%81j%C4%ABbai

“Latvijas Ornitoloģijas biedrība pasludinājusi pupuķi par gada putnu. Kopējā projektā iztērējamā summa ir 1 537 988 eiro. AM valsts sekretārs Andrejs Panteļejevs atklāšanas pasākumā vēstīja: «Mūsu aizsardzības sektors jau kopš dibināšanas brīža lielā mērā bija iesaistījies ne tikai Latvijas kā valsts aizsardzībā, bet arī Latvijas vides un dabas aizsardzībā, un projekts, ko atklājam šodien, tam ir pierādījums.»”

Projekta «Putni Ādažos» uzdevums ir koleģiāli sazāģēt tam sarūpēto Aizsardzības budžeta naudu un cik vien iespējams traucēt vai pat izēst armiju no Ādažiem. Ligzdojošu putnu un nārstojošu krupju kampaņai poligonā zaļais Silenieks būs spraunāks, un, – gan Aizsardzības ministrs Bergmanis, gan sekretāri Panteļējevs un Silenieks visi ir LZP biedri, visi ar putniem, ar zaļo domāšanu un zaļo dzīvesveidu.

Ģenerālis Kārlis Krēsliņš esot teicis: «Tas nav pareizi, ka katrs ministrs nāk ar savām personiskajām interesēm. Vienam patika motorlaivas, otram zirgi, trešajam patīk putni. Bet to visu nevajag pārnest uz ministriju!» Pēc ģenerāļa domām: «Tā vietā, lai pētītu kaut kādus putnus vai vardes un traucētu kareivju apmācību, Aizsardzības ministrijai būtu jāiegulda nauda militāra rakstura pētījumos saistībā ar Ukrainas notikumiem.»

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu