Konferences piezīmes: NATO – no Varšavas līdz Briselei • IR.lv

Konferences piezīmes: NATO – no Varšavas līdz Briselei

23
NULL
Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis sers Džeimss Everards.
Atis Lejiņš

Sagaidāms ļoti spēcīgs Krievijas propagandas uzbrukums NATO karavīriem Baltijā un Polijā

Piedalījos drošības tēmai veltītā konferencē “NATO – from Warsaw to Brussels. Future of the Alliance and the Enhanced Forward Presence”, kuru organizēja Latvijas Ārpolitikas institūts sadarbībā ar NATO, Konrāda Adenauera fondu un Polijas un Kanādas vēstniecībām Latvijā.

Te vēlos dalīties ar jums dažās īsās piezīmēs, kas pasākuma gaitā, tā sacīt, uz lapas malām sakrājušās. Katru no tām vēl noteikti nāksies skatīt plašāk, tā nākotne rādās.

– Skaidrs, ka Eiropa bez NATO un ASV nevar aizstāvēties pret Krieviju militāri. Bet ciešāka Eiropa un NATO sadarbība ir nepieciešama abpusēji, jo Eiropa var darīt to, ko NATO nevar, – proti, policistu un robežsargu darbs. Viens ir skaidrs, Vācijai nebūs savu kodolieroču, bet vācu kara lidmašīnās tādi ieroči ir, taču tie pieder ASV.

– Baltkrievija lūgusi NATO novērotājus Krievijas militārajās mācībās “Zapad” savā teritorijā. Krievijas pārstāvis teica, ka Baltkrievijai to nāksies koordinēt ar Krieviju. Jāatceras, ka Putins veica mācību uzbrukumu Varšavai jau 2009. gadā!

– NATO ir ļoti caurspīdīga atšķirībā no Krievijas, kas velta trešo daļu budžeta bruņojumam! Kas paliek veselībai, sociālajām vajadzībām?

– Sagaidāms ļoti spēcīgs Krievijas propagandas uzbrukums NATO karavīriem Baltijā un Polijā. Krievijas Zinātņu akadēmija jau apgalvo, ka Igaunijas armija uzbrukšot Pēterburgai!

Konferences kopīgā ziņa – demokrātija ir jāaizstāv, bet uzbrukums vienai NATO valstij ir uzbrukums visām, tāpēc Putins nemēģinās īstenot to pašu scenāriju, ko Ukrainā. NATO karavīru klātbūtne to garantē.

 

Komentāri (23)

jurisml_inbox_lv 27.06.2017. 10.33

+1
0
Atbildēt

1

edge_indran 27.06.2017. 11.49

—————Atis Lejiņš:”Konferences kopīgā ziņa – demokrātija ir jāaizstāv,…”

=======================================================================================

Kad beidzot NATO sāks aizsargāt cilvēku? Trešais Pasaules karš turpinās – Latvijas tauta joprojām cieš milzīgus zaudējumus. Par “dermokrātijas” aizstāvēšanas cenu liberasti lejiņi ar Briseli nekaulēsies?

http://www.irlv.lv/upload/simple_file/2012_08/554/me_s_grafiks3.png

„Neatkarības gadu laikā mēs esam zaudējuši 700 tūkstošus cilvēku. Bija laiks, kad Latvijas iedzīvotāju skaits sasniedza 2,7 miljonus cilvēku, bet Rīgas – gandrīz miljonu. Taču šodien realitāte ir tāda, ka mēs katras divas nedēļas zaudējam mazu pilsētu [vieā dienā 55 cilvēkus, mēnesī – 1650, gadā – 23 000)].” Latvijas Universitātes profesors, demogrāfs Pēteris Zvidriņš.

http://jauns.lv/raksts/zinas/235785-katru-dienu-latvijas-iedzivotaju-skaits-samazinas-par-55-cilvekiem

0
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu