Rīgas domes opozīcija mēra amatam virzīs Bondaru • IR.lv

Rīgas domes opozīcija mēra amatam virzīs Bondaru

42
Mārtiņš Bondars atbild uz jautājumiem Rīgas domē. Foto: Edijs Pālens, LETA

Uz vicemēra amatu opozīcija virzīs Jāni Bordānu no JKP

Rīgas domes opozīcijas partijas vienojušās par mēra amata kandidātu pirmajā domes sēdē izvirzīt Mārtiņu Bondaru (LRA).  Savukārt uz vicemēra amatu opozicionāri virzīs Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu.

Panākta arī vienošanās virzīt vienotus kandidātus Rīgas domes komiteju priekšsēdētāju un vietnieku amatiem.

“Jaunās konservatīvās partijas” (JKP) pārstāvis Jānis Bordāns norādīja, ka četras opozīcijas partijas – JKP, “Latvijas Reģionu apvienība”/”Latvijas attīstībai” (LRA/LA), “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) un “Vienotība” – kopā mēģinās Rīgas domē iedibināt jaunu kārtību. Opozīcijas partijas nebalstīsies uz “brutālu balsu pārspēku”, bet uz domas dziļumu, argumentācijas spēku, iedzīvotāju interesēm, teica Bordāns. 

Bondars teica, ka partijām jau no pirmās tikšanās reizes nebija jautājums par to, vai sadarboties, bet gan praktiski jautājumi par to, kā rīkosies pirmajās domes sēdēs. Partijām ir kopīgs mēra amata kandidāts, kopīgs vicemēra kandidāts un kopīgi kandidāti komiteju priekšsēdētāju amatiem.

Pašvaldību vēlēšanās šogad 3.jūnijā Rīgas domē visvairāk deputātu vietas ieguva partija “Saskaņa” – 32. Savukārt domē ievēlēto četru partiju pārstāvji kopumā veido 28 deputātu grupu. LRA un JKP vēlēšanās katra ieguva pa deviņām deputātu vietām, Nacionālā apvienība – sešus deputātu mandātus, bet vismazāk mandātu Rīgas domē ir partijai “Vienotība” – četri.

Komentāri (42)

basta 21.06.2017. 18.33

Cik labi, ka Ušmerikam ir vairākums Domē, Ķirsim un Bordānam nav nekādu šķēršļu spēlēt patriotus. Arī saprotošie sugasbrāļi neapvainosies.

+1
-1
Atbildēt

2

    Vilnis > basta 22.06.2017. 14.30

    Uz tevi arī tas attiecas, kas augstāk. Palasi, ja vairāk par 150 zīmēm uztver…:)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    basta > basta 22.06.2017. 14.42

    to Vilnis

    Nebūtu izlīdis, čeka tam piekomandētu Vienotību vai JKP, vai abas. Ja tava atmiņa sniedzas tālāk par vakardienu, varbūt atceries, kā pieci PCTVL kropļi, staļinistu cūkas, pārgāja pie čekas pidrillas, Šļesera, lai tam būtu lielāka pārstāvniecība Saeimā. Kas latviešu grūtnieču dedzinātāja, Kononova fanātam, Ķirsim, traucētu atkal palīst zem SC sedziņas un LC padla Bordāns arī no tā paša NKVD šineļa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

valdemir 21.06.2017. 15.08

Pagaidām drošākais balsts izskatās domas dziļums.

0
0
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 21.06.2017. 17.53

Tas gan ir smieklīgi, tad nu varam rēķināties, ka Ušakova un Amerika dienas ir skaitītas. Bet galvenais ir tas, ka varu Rīgā opozīcija pārņems nevis ar vairākumu domē, bet ar “domas dziļumu”..

Tas ir avangards politikā…jo cik palasījos partiju programmās, nekur par “domas dziļumu” nebija rakstīts. Tā laikam latviešu partijām ir slēptā trumpja kārts, ar kuru nu Nilam bliezīs pa pauri.

0
-1
Atbildēt

2

    Vilnis > Skumjais Bruņinieks 22.06.2017. 14.22

    Par savējiem ironizē vai nu svešie vai muļķi… Jums nav gana labi ne JKP, ne Vienotība, ne NA. Tad jau paliekat ar tiem, kas “tik pat sarkani kā kremļa zvaigznes”. Latvieši pirms vēlēšanām tīmeklī un 3. jūnijā izdarīja visu ko varēja. Balsoja katrs uz vietas esošais, kas kājas varēja pavilkt. Situācija un cēlonis: Milzums mūsējo 3. jūnijā projām svešumā… Spēki metodes, finanses- bija pilnīgi nevienlīdzīgi gan priekšvēlēšanu cīņā, gan negodīgā vēlēšanu procesā. Turklāt, arī dēļ 4% balsīm- ko ZZS tam uzdāvināja- Ušakovs izlīda ar juridiski apstrīdamu nieka nepilnu % !

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > Skumjais Bruņinieks 21.06.2017. 17.59

    Tiešām smieklīgi, jo vairāk kolonistu tiks pataisīti par pilsoņiem, jo smieklīgāk būs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu