Francijas prezidents Makrons premjera amatā no jauna ieceļ Filipu • IR.lv

Francijas prezidents Makrons premjera amatā no jauna ieceļ Filipu

21
NULL
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: AFP/LETA

Makrons sagaida tikai nelielas “tehniskas” pārmaiņas valdības sastāvā

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien atkārtoti premjerministra amatā iecēlis Eduāru Filipu un aicinājis viņu izveidot jaunu valdību, vēsta avoti Makrona birojā. Filips aicināts ar jauno valdību iepazīstināt līdz trešdienas plkst.16.

Līdzšinējā valdība, sperot simbolisku soli pēc Makrona partijas panākumiem parlamenta vēlēšanās, trešdien atkāpās, ziņo LETA/AP. Kā pavēstīja prezidenta birojs, Makrons atkāpšanos pieņēmis un nekavējoties no jauna iecēlis Filipu premjera amatā.

Makrons sagaida tikai nelielas “tehniskas” pārmaiņas valdības sastāvā, apliecināja valdības preses sekretārs. Pārkārtojumi valdībā ir vairāk simbolisks solis, kas tiek sperts pēc parlamenta vēlēšanām.

Makrona dibinātā partija “Republique En Marche” (“Uz priekšu, Republika!” – REM) kopā ar saviem sabiedrotajiem – centrisko Demokrātisko kustību (“MoDem”) – ieguvusi 350 no 577 Nacionālās sapulces deputātu vietām, nodrošinot sev absolūto vairākumu. Jaunajā parlamenta sasaukumā ievēlēti daudzi politiķi, kas iepriekš nav strādājuši parlamentā.

Vissmagāko sakāvi šajās vēlēšanās cietuši līdz šim pie varas bijušie sociālisti, kas spējuši iegūt tikai 29 vietas, zaudējot vairāk nekā 250 no iepriekšējā Nacionālās sapulces sasaukumā kontrolētajiem mandātiem.

Nedaudz labāk klājies konservatīvajai Republikāņu partijai, kas izcīnījusi 131 vietu, lai gan iepriekšējā sasaukumā tai bija vairāk nekā 200 deputātu.

Tikmēr savas cerības kļūt par vadošo opozīcijas partiju nācies atmest galēji labējai Nacionālajai frontei (FN). Lai gan tās līdere Marina Lepēna spējusi pirmo reizi iekļūt Francijas parlamentā, taču kopumā partija ieguvusi tikai astoņas vietas.

Savukārt kreisā ekstrēmista Žana Lika Melanšona vadītā partija “Nepakļāvīgā Francija” izcīnījusi 17 vietas.

 

Komentāri (21)

basta 20.06.2017. 11.44

“Makrons sagaida tikai nelielas “tehniskas” pārmaiņas valdības sastāvā”

Skat: 1 komentārs

http://www.irlv.lv/2017/6/19/francijas-parlamenta-velesanas-absoluto-vairakumu-iegust-prezidenta-makrona-atbalstitaji/viedokli#viedoklis_576840

Kurš te uzsauca tostus par Franču Lielo revolūciju?

+1
0
Atbildēt

0

fretka 20.06.2017. 15.20

Vakar Parīzē, Elizejas laukos, Francijas pilsonis, musulmanis Adams Džazirī ar automašīnu ietriecās policijas automobilī un gāja bojā. Citu upuru nebija. Uzbrucēja automašīnā atrada ieročus un gāzes balonus. Džazirī agrāk vairākas reizes apmeklējis Turciju, apgalvojot, ka tur tirgojies ar zeltu. Bijis zināms drošības dienestiem kā “persona, kas var apdraudēt valsts drošību”, tomēr viņam piederējis legāli reģistrēts ierocis. Tagad apcietināti viņa ģimenes locekļi.

http://www.valeursactuelles.com/societe/video-les-images-de-la-tentative-dattentat-des-champs-elysees-85096

Šonakt Francijā ap četriem no rīta 15 km no Kalē gājis bojā poļu autofurgona vadītājs, kad viņa mašīna ietriekusies vienā no priekšā braucošiem kravas automobiļiem, kurš spēji apstājies, jo “bēgļi” uz šosejas ierīkojuši barikādi no koku stumbriem.

http://www.valeursactuelles.com/societe/calais-des-migrants-provoquent-un-accident-mortel-sur-la16-85107

Vācijas Zaļo partijas Eiroparlamenta deputāte Ska Kellere intervijā “Neue Osnabrücker Zeitung” nākusi klajā ar aicinājumu pārcelt uz dzīvi, piemēram, Latvijā, veselu Sīrijas ciemu iedzīvotājus, lai viņi nebēgtu prom uz Vāciju un būtu starp savējiem.

http://www.deutschlandfunk.de/ska-keller-gruene-groessere-fluechtlingsgruppen-in.1939.de.html?drn:news_id=759027

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu