Latvijas pašvaldībās visvairāk būs pārstāvētas Nacionālā apvienība, ZZS un LZS • IR.lv

Latvijas pašvaldībās visvairāk būs pārstāvētas Nacionālā apvienība, ZZS un LZS

36
Vēlētāju aktivitātes karte no cvk.lv.

Aktīvākie vēlētāji bijuši Rīgā, vismazāk balsotāju reģistrēti Zemgalē

Latvijas pašvaldībās jaunajā sasaukumā visvairāk būs pārstāvēta nacionālā apvienība “”Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”” (VL-TB/LNNK), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Latvijas Zemnieku savienība (LZS), liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotā informācija.

Kā vēsta aģentūra LETA, VL-TB/LNNK Latvijas pašvaldībās kopumā ieguvusi 166 deputātu vietas, tā būs pārstāvēta arī apvienībās ar citiem politiskajiem spēkiem. ZZS pašvaldību vēlēšanās ieguvusi 157 deputātu vietas strādās arī apvienībās ar citām partijām. LZS ieguvusi 146 deputātu vietas, un arī tā būs pārstāvēta ar deputātiem, kas ievēlēti no vairākām politisko partiju apvienībām.

“Vienotība” ieguvusi 119 deputātu vietas, būs pārstāvēta ar 7 apvienību deputātiem. Sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa” ieguvusi 102 deputātu vietas un ar 32 vietām būs pārstāvēta Rīgā apvienībā ar partiju “Gods kalpot Rīgai”. No LRA ievēlēti 98 deputāti, un partija būs pārstāvēta arī ar 20 deputātiem, kuri ievēlēti no apvienības.

Šogad pašvaldību vēlēšanās Latvijā kopumā piedalījušies nedaudz vairāk nekā puse balstiesīgo iedzīvotāju, liecina CVK dati. Latvijā nobalsojuši gandrīz 730 000 jeb 50,55% no balstiesīgajiem. Lielākā aktivitāte bijusi Rīgā, kur vēlēšanās piedalījās 58,97% balsstiesīgo iedzīvotāju. Vidzemē nobalsojuši 49,71%, Kurzemē – 47,43%, Latgalē – 45,47%. Zemākā aktivitāte bijusi Zemgalē – vēlēšanās piedalījušies 43,31% pilsoņu.

Drošības policija aizvadītajās vēlēšanās ierosinājusi trīs kriminālprocesus par iespējamo balsu pirkšanu, ziņo LETA. Pagaidām izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju nesniedz.

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu