No krāpšanās ar kases aparātiem valsts budžets ik dienu zaudē pusmiljonu eiro • IR.lv

No krāpšanās ar kases aparātiem valsts budžets ik dienu zaudē pusmiljonu eiro

9
Foto: Ieva Čīka, LETA

Cīrule: VID reorganizācijā darbu zaudējuši apmēram 100 darbinieki

 Valsts budžets no krāpšanās ar kases aparātiem ik dienu zaudē pusmiljonu eiro, šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” teica Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ilze Cīrule. Viņa uzsvēra, ka krāšanas ar kases aparātiem ir ļoti liela problēma un lielākais krāpšanās gadījumu īpatsvars ir sabiedriskās ēdināšanas un mazumtirdzniecības jomā, citē aģentūra LETA.

“Mūsu aprēķini liecina, ka valsts budžets no krāpšanās ar kases aparātiem zaudē pusmiljonu eiro ik dienu,” teica Cīrule. Viņa norādīja, ka tuvāko nedēļu laikā VID informēs par jauniem krāpšanās gadījumiem, kā arī iestrādēm problēmas apkarošanai.

Kā ziņots, šogad 1.janvārī stājās spēkā noteikumi par jaunajām kases aparātu un sistēmu prasībām. Tā kā uzņēmēju gatavība pielāgoties jaunajām prasībām vērtējama kā zema, VID iepriekš paziņoja par sešu mēnešu pārejas periodu. Tas nozīmē, ka jaunām prasībām atbilstīgi kases aparāti un sistēmas būtu jāsāk lietot no 1.jūlija. Tomēr uzņēmēji atkal ceļ iebildumus, norādot, ka pāreja uz jauno kārtību maksā dārgi, turklāt jaunā standarta kases aparāti nav plaši pieejami.

Līdz šim VID reorganizācijā darbu reāli zaudējuši apmēram 100 darbinieki, intervijā teica Cīrule. Kopumā VID reorganizācijā paredzēts likvidēt 550-560 darba vietas. “Patlaban VID reorganizācijas process ir aptuveni pusē un līdz šā gada beigām paredzēts likvidēt vēl 285 amata vietas,” teica dienesta vadītāja.

Darbu dienestā ir zaudējuši apmēram 100 darbinieki, un tas noticis, pateicoties darba procesu optimizācijai un pakalpojumu digitalizācijai. Cīrule gan uzsvēra, ka VID reorganizācija nenozīmē tikai amata vietu likvidēšanu. Tiekot pārskatītas un efektivizētas arī dienesta funkcijas.

Komentāri (9)

Absints 31.05.2017. 11.51

Mums ir labs precedents- Saeimas deputāta Potapova ģimenei piederošais “Gan Bei” tika pieķerts. Kādas bija sekas? Sodi, uzņēmuma slēgšana, deputāta vietas zaudēšana? Nē, bija jāatmaksā daļa izkrāptās summas.

Morāle – šmaucoties ar kases aparātiem, vienīgais risks ir naudas sods, un tad arī ne visa summa. A, ja nepieķer – būsiet vinnētājs. Secinājums – tikai muļķi godīgi maksā nodokļus.

Tāda ir pašas Valsts radītā sistēma..

+7
0
Atbildēt

1

    basta > 31.05.2017. 16.34

    to Ķīps

    Ja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Sergejs Potapovs saņem pielaides valsts noslēpumiem, tad jau viss ir kārtībā.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 31.05.2017. 13.01

VID taču nevar katram “ganbejam” līdzi izsekot. Tā vēl zobārsti, zemnieki un mājražotāji izspruks no atbildības!

+5
-1
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 31.05.2017. 11.47

tas ir tāpēc ka nekas jau nemainījās pēc zaglīgās deputāta ģimenes iekrišanas miljonu zādzībā , mūsu humānā tiesa atzina ka nedrīkst uzlikt bārgus sodus aizklapējot ciet šo krāpnieku kantori un īpašniekus iemetot aiz restēm , tikšot nodarīti zaudējumi Latvijas tautsaimniecībai , bet balstot tautsaimniecības ekonomisko attīstību uz valsts izlaupītājiem nekur tālu neesam tikuši , bet krāpnieki to redzot saprot ka viņiem nekas nedraud un lietas turpinās , faktiski iekams Liepājas cietums nav uzbūvēts , nav jau kur šos mest , jo valsts nespēes maksāt kompenzācijas cietumāa seedošajiem kopā ar citām padibenēm necilvēcīgos apstākļos , kurus nepieļauj visādas konvencijas , bet cietumos seed muļķi un deģenerāti , vel kamēr valstī vara būs tādu noziedznieku kā lembem ar savu padauzu partiju rokās , nekāds progress nav gaidāms , muusu noziedznieku sindikāts ir tik stiprs , ka vienā mierā likvidējis korumpantu un valsts līdzekļu izšķeerdētāju apkarotāju KNABu , par pārejie tiesībsargātāju kantoriem nav ko runāt , visur svoji, ejiet uz vēlēšanām balsojit pret noziedzniekiem, iespējams kautkas mainās , šis faktiski būs ģenerālnmēģinājums nākamajām saeimas vēlēšanaam , tagad tiks parbaudīti sindikāta bastioni.

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu