KNAB priekšnieka konkursa otrajai kārtai virza divus no deviņiem kandidātiem • IR.lv

KNAB priekšnieka konkursa otrajai kārtai virza divus no deviņiem kandidātiem

33
Foto: Zane Bitere, LETA

Pretendentu vārdus neatklāj, komisijas viņus uzklausīs nākamnedēļ

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata konkursa komisija nolēmusi no deviņiem pretendentiem nākamajai konkursa kārtai virzīt divus, ceturtdien žurnālistiem paziņoja komisijas vadītājs, Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis. Viņu vārdus pagaidām neatklāj.

Kā vēsta aģentūra LETA, nākamā komisijas sēde paredzēta trešdien, 31.maijā, kad tiks uzklausīti abi tālāk virzītie pretendenti. Šajā dienā komisija arī pieņems lēmumu, kuru no pretendentiem virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā. Gala lēmums būs jāpieņem Saeimai. Abu personu vārdus un nodarbošanos Citskovskis atteicās atklāt, taču apliecināja, ka konkursā pieteikušies deviņi pretendenti pārstāvot visdažādākos sabiedrības slāņus.

Citskovskis pastāstīja, ka šodienas lēmums pieņemts, izvērtējot pretendentu iesniegtos dokumentus. Pirmajā kārtā notika formāls atbilstības vērtējums nepieciešamajiem kritērijiem – izglītība, valodas zināšanas, darba pieredze, sodāmības neesamība un iespēja saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Iemesli, kāpēc septiņi kandidāti atbiruši, bijuši saistīt ar nepietiekamām svešvalodu zināšanām, izglītību un liegumu piekļūt valsts noslēpuma objektiem. “Jānorāda, ka atsevišķi pieteikumi bija ļoti nekvalitatīvi sagatavoti. Bija tikai pieteikums un CV, taču nebija papildu dokumenti – ne izglītības dokumenti, ne valodas zināšanas apliecinoši dokumenti. Tas vairāk bija mēģinājums pieteikties konkursam – paskatīties, kas notiks,” uzsvēra VK vadītājs.

Otrajā kārtā notiks pārrunas ar abiem pretendentiem, viņi sniegs savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstības perspektīvām. Komisija noskaidros pretendentu pieredzi operatīvajā un izmeklēšanas darbā. Satversmes aizsardzības birojs ir sniedzis pozitīvu atbildi par iespēju šīm abām personām saņemt pielaidi valsts noslēpuma objektiem, piebilda Citskovskis.

Pēc pretendentu uzklausīšanas komisija viņus novērtēs un pieņems lēmumu par virzīšanu apstiprināšanai Ministru kabinetā. Normatīvie akti pieļauj situāciju, ka tālāk tiek virzīti abi pretendenti, taču Citskovskis nevēlējas prognozēt, kāds varētu būt komisijas lēmums.

Pieteikšanās KNAB priekšnieka amata konkursā noslēdzās 30.martā. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB priekšnieka amatam varētu būt pieteikušies atsevišķi prokurori un drošības dienestu darbinieki.

Pirmais konkurss KNAB priekšnieka amatam tika izsludināts jau pērn. Tajā pieteikumus iesniedza desmit pretendenti, tomēr komisija atzina, ka neviens no viņiem, tostarp bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks, nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Vēlāk Saeima grozīja KNAB likumu, atceļot iestādes vadītājam noteikto prasību par trīs gadu pieredzi vadošā amatā. Tas tika darīts, lai paplašinātu personu loku, kuras var pretendēt uz KNAB priekšnieka amatu.

Komentāri (33)

jurisml_inbox_lv 25.05.2017. 19.12

lembe jau abus uzklausījis?

0
0
Atbildēt

1

    basta > 26.05.2017. 10.08

    to Ebenemezers

    Jādomā: Meļņikam, Zaharjinam, Savickim, Rāvim un Korenam pret tiem nav nekas iebilstams.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu