Latvijas hokeja izlase netiek pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā • IR.lv

Latvijas hokeja izlase netiek pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

20
Latvija un Vācija izšķirīgajā spēlē cīnījās ļoti sīvi. Foto: EPA-LETA

Latvijas hokejisti izšķirīgajā cīņā Vācijai zaudē pēcspēles metienos

Latvijas hokeja izlase 16.maija vakarā Ķelnē pasaules čempionāta izšķirīgajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā piekāpās Vācijai un atkal palika bez dalības izslēgšanas turnīrā, vēsta aģentūra LETA. Latvijas izlase cieta neveiksmi pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:4 (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 0:1).

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc zaudējuma atzina, ka tas ir viens no sāpīgākajiem viņa karjerā, taču uzteica spēlētāju sniegumu un cīņassparu, vēsta lsm.lv. Viņš nevēlējās komentēt savu tālāko darbību pie valstsvienības stūres.

Vācija tagad ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Kanādu, bet Latvijas izlase pasaules čempionāta labāko astotniekā nav spējusi iekļūt jau kopš 2009.gada. Pērn septembrī Vācijas izlase apturēja Latviju arī izšķirošajā mačā par ceļazīmi uz 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Sporta apskatnieki gan norāda – šajā turnīrā mūsu hokejisti parādīja izcilu sniegumu, vien nedaudz pietrūka līdz nozīmīgākiem panākumiem.

Kā ziņots, pasaules čempionāta grupas turnīru Latvijas šogad sāka nepieredzēti sekmīgi – ar trijām uzvarām pār Dāniju, Slovākiju un Itāliju. Tomēr pēdējos četros mačos, kad līdz ceturtdaļfinālam trūka vien triju punktu, piedzīvoti trīs zaudējumi pamatlaikā Zviedrijai, ASV un Krievijai, kā arī vakardienas neveiksme pret Vāciju.

Par labāko spēlētāju mačā ar Vāciju Latvijas izlasē nosaukts vārtsargs Elvis Merzļikins, vāciešiem par tādu kļuva kādreizējais Rīgas “Dinamo” uzbrucējs Šics. Par trim Latvijas izlases labākajiem spēlētājiem turnīrā nosaukti Merzļikins, Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis.

A apakšgrupas kopvērtējumā triumfēja ASV ar 18 punktiem septiņos mačos, bet ar attiecīgi 17 un 16 punktiem sekoja Krievija un Zviedrija. Ceturtā ar 11 punktiem bija Vācija, un Latvija ar desmit punktiem palika piektā. Sestā A grupā ar sešiem punktiem bija Dānija, pie četriem tika Slovākija, pie viena – Itālija, kam augstākā divīzija līdz ar to ir jāpamet.

Iepriekšējo reizi pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Latvijas izlase piedalījās 2009.gadā, kad Šveicē atkārtoja savu visu laiku labāko rezultātu un ierindojās septītajā vietā. Šāds sasniegums Latvijas izlasei padevies arī 1997. un 2004.gadā, bet pēdējos čempionātos labākais sasniegums ir desmitā vieta, kas iegūta 2012.gadā. Latvijas izlase pasaules čempionātā Ķelnē piedalījās arī 2001.gadā, kad Haralda Vasiļjeva vadībā tika ieņemta 13.vieta.

Komentāri (20)

traductrice 17.05.2017. 11.39

Šī Latvijas izlase manī atkal atmodināja to hokeja līdzjušanas garu, ko Ģinama ar visiem gazpromčekistiem bija sekmīgi nogalinājis. Nu jau vairākas sezonas khl norisēm nesekoju un šo projektu labdabīgi mēģinu uztvert kā iespēju latviešu puikām “nopelnīt piķi”. Un tikai.

Runājot par šo čempi, Latvijas komanda bija ļoti līdzvērtīgs pretinieks visās spēlēs. Tās bija ļoti spraigas un bija redzams, ka puiši spēlē ar pilnu atdevi. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad Latvijas iekļūšana pasaules desmitniekā bija drīzāk laimīga veiksme, šāgada iekļūšanu desmitniekā un netikšanu 1/4 var vērtēt kā neveiksmi. Šogad čaļi necīnījās par “palikšanu”, bet cīnījās par “vietām”, un tā ir pilnīgi cita sajūta gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem.

spēlē ar Vāciju, iespējams, vācieši bija pelnījuši iekļūt 1/4finālā, jo visu spēli bija redzams viņu pārsvars, taču 2 no 3 iesistiem vārtiem bija negodīgi. Un arī nomināli otrie vārti, iespējams, nebūtu iesisti, ja pirmos neieskaitītu, kā tam bija jābūt. Tāpēc vāciešu uzvara nav leģitīma, un lai arī viņi spēlēs 1/4finālā, kur dabūs pēc pilnas programmas, Latvija šajā divcīņā tomēr IR UZVARĒTĀJA.

Paldies Latvijas izlasei, paldies Bobam!

+6
0
Atbildēt

1

    jurisml_inbox_lv > traductrice 17.05.2017. 12.15

    Jūsu spriedums pareizs!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

jupissb 17.05.2017. 10.32

Žēl, protams, bet malači tāpat. Patīkami negaidīta izlases renesanse.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu