Noplūduši latviešu valodas centralizētā eksāmena domraksta temati • IR.lv

Noplūduši latviešu valodas centralizētā eksāmena domraksta temati

18
Foto: Lita Krone, LETA

Daļu eksāmena satura laikus nomaina pret rezerves variantu

Valsts izglītības satura centrs (VISC) no vairākām izglītības iestādēm saņēmis informāciju par latviešu valodas centralizētā eksāmena domraksta tematu noplūdi, vēsta aģentūra LETA. Eksāmena norise netika traucēta, jo eksāmena daļas saturs pret rezerves variantu nomainīts laikus, pirms izsniegšanas skolēniem, vēsta VISC.

Eksāmenu latviešu valodā visā Latvijā 12.klašu skolēni kārto šodien. Kā pastāstīja VISC, vairākās skolās pirms eksāmena jau bija zināmi trīs domraksta temati. Reaģējot uz notikušo, visā valstī tika samainīta eksāmena trešā daļa, proti, piedāvāti rezerves domraksta temati.

Patlaban VISC neatklāj, kādās skolās bija noplūduši domrakstu temati, vai temati bija zināmi vienā reģionā vai arī visā valstī. Tas tiks skaidrots izmeklēšanā.

Komentāri (18)

ierados 17.05.2017. 09.48

Ar izglītības paīriem noplūdušu nejēgu tiražēšana.

0
0
Atbildēt

0

Absints 16.05.2017. 15.07

Situācija atkārtojas no gada uz gadu, ja arī nav “noplūdes, tad ir nekorekti uzdevumi vai kā līdzīgi. Taču IZM tantuki no tā secinājumus neizdara. “Nu gadījās”. Par radušos situāciju IZM atbildību nenenes. Jo vienīgais, ko IZM māk- kontrolēt, auditēt, sodīt, vari arī zīmēt “gaiss pilis”. A šī situācija nav nevienā šajā kategorijā. IZMs tak visu dara pareizi, vainīgi ir izpildītāji…

Labākajā gadījumā tiks atrasts pārmijnieks..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu