Valsts kancelejas direktora amatā ieceļ Jāni Citskovski • IR.lv

Valsts kancelejas direktora amatā ieceļ Jāni Citskovski

22
Jānis Citskovskis. Foto no emn.lv.

Kučinskis no jaunā vadītāja gaida birokrātijas mazināšanu un motivētākas valsts pārvaldes izveidi

Valdība pirmdien nolēma pašreizējo Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieku Jāni Citskovski iecelt Valsts kancelejas (VK) direktora amatā, ziņo aģentūra LETA. Citskovska kandidatūru izvirzīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pēc tam, kad negaidīti tika atbrīvots no amata iepriekšējais VK direktors Mārtiņš Krieviņš.

Citkovskis Valsts kancelejas direktora amatu ieņems no 7.aprīļa. Valdība šodien nolēma Citskovski iekļaut pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisijā. Kučinskis (ZZS) norādīja, ka Citskovska izglītība, profesionālā kvalifikācija, zināšanas un prasmes atbilst Valsts kancelejas direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Citskovskis ir pabeidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, kur ieguvis jurista kvalifikāciju un maģistra grādu tiesību zinātnē. Citskovskim ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē dažāda līmeņa vadošos amatos, tai skaitā divu gadu profesionālā pieredze IeM valsts sekretāra vietnieka amatā. Šajā amatā viņš demonstrējis augsta līmeņa vadītājam atbilstīgu kompetenci – ļoti labas stratēģiskās plānošanas un komandas vadības prasmes, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz attīstību, kas ir nepieciešamas sekmīgai Valsts kancelejas darbības nodrošināšanai.

Kā ziņots, koalīcija pēc partijas “Vienotība” lūguma pagājušajā nedēļā nolēma uz nedēļu atlikt lēmuma pieņemšanu valdībā par jauno Valsts kancelejas direktoru. No 21.marta Valsts kancelejas direktora pienākumus vairs nepilda Mārtiņš Krieviņš.

Kučinskis ar Citskovski jau vienojies par trīs galvenajiem uzdevumiem tuvāko divu gadu laikā, premjerministrs paziņoja šorīt intervijā Latvijas Radio. Pirmais un pats svarīgākais uzdevums ir sākto valsts pārvaldes reformu turpināšana tās stiprināšanai. Jāveido tāda pārvalde, lai tajā būtu motivācija strādāt, bet svarīgākā esot birokrātijas mazināšana.

Kā paredz premjerministrs, visgrūtāk būs panākt rīcību izrunāto jautājumu īstenošanai dzīvē. “Tāpēc galvenais ir spēcīgas komandas veidošana, un arī es sniegšu atbalstu, jo spēcīga premjerministra aizmugure būs nepieciešama,” sacīja Kučinskis.

Valsts kancelejas direktora amatā apstiprinātajam Jānim Citskovskim pagājušajā gadā bijušas 71 500 eiro lielas parādsaistības, liecina amatpersonas deklarācija. Kā ziņo LETA, 2015.gadā Citskovskim bija 75 000 eiro lielas parādsaistības, bet vēl gadu iepriekš – 78 000 eiro parāds. Kā Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieks viņš par darbu IeM pērn saņēmis 37 778 eiro. Bezskaidrā naudā bankā viņš pagājušajā gadā uzkrājis 15 000 eiro.  Citskovska īpašumā ir 2009.gada automašīna BMW, kopīpašumā – zeme un ēka Mārupes novadā.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu