Prokuratūra kukuļdevēju stabilitātei • IR.lv

Prokuratūra kukuļdevēju stabilitātei

46
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Foto: Edijs Pālens, LETA.
Aivars Ozoliņš

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers trešdien prokuroru gada sapulcē kolēģiem un padotajiem teica: «Ja mēs paši ar savu darbu sabiedrībā radām šaubas par godīgumu, tad tāda situācija nav pieļaujama.» Izklausās pēc skarbas paškritikas. Tomēr, ņemot vērā Kalnmeiera vadītās iestādes pēdējā laika darba stilu, varētu būt arī piedraudējums sabiedrībai, lai neuzdrošinās apšaubīt viņa godīgumu.

Minēto stilu varētu raksturot kā ziņotāja par noziegumu sišanu, lai noziedznieks pagūst aizbēgt. Šāda stila pērle un klasika ir tiesībsargātāju vēršanās pret bijušo KNAB darbinieku Juri Jurašu, kurš izstāstīja, ka viņam piedāvāts kukulis, un pret žurnālistiem, kuri publicēja ziņas par viņa teikto.

Pagājušā gada jūlijā bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu daļas vadītājs Jurašs pastāstīja žurnālam «Ir», ka 2015. gada septembra beigās viņam piedāvāts viena miljona eiro kukulis, lai bijušā «Latvijas dzelzceļa» vadītāja Uģa Magoņa un Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts maigāks sods. Jurašs par to atbilstoši biroja iekšējai kārtībai informējis KNAB toreizējo vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, vēlāk mutiski arī prokuratūru un tās vadītāju Kalnmeieru, taču nekāda rīcība neesot sekojusi, bet viņš pats atlaists no darba KNAB.

Toties Kalnmeiera rīcība bija zibenīga, līdzko Jurašs informēja sabiedrību par kukuļa piedāvājumu. Jau nākamajā dienā pēc tam, kad LTV «Panorāma» ziņoja par viņa teikto, Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka «Juraša 14. jūlijā publiskoto izteikumu pārbaude ir organizēta, un to veiks kompetenta iestāde normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā».

Un prokuratūra uzdeva Drošības policijai izmeklēt kriminālprocesu par valsts noslēpuma izpaušanu, ko it kā izdarījis Jurašs, pastāstīdams par notikušo kukuļa piedāvājumu un KNAB un prokuratūras nereaģēšanu uz viņa ziņojumu.

Izmeklēšana turpinās. Pagājušonedēļ DP nopratināja žurnāla «Ir» žurnālisti Indru Spranci un Latvijas televīzijas žurnālistu Ivo Leitānu. Taču joprojām nav skaidrs, par kādu iespējamo noziegumu ierosināts kriminālprocess, ja saskaņā ar likumu valsts noslēpums nevar būt ziņas par korupcijas gadījumiem un amatpersonu nelikumīgu rīcību. Un kāpēc šajā procesā tiek pratināti žurnālisti, kas tikai godprātīgi veikuši savus profesionālos pienākumus.

Nupat uzzinājām, ka janvārī KNAB tomēr ierosinājis kriminālprocesu arī par kukuļa piedāvāšanu Jurašam — iecpadsmit mēnešus pēc iespējamā nozieguma un deviņus mēnešus pēc tam, kad prokuratūra sāka kriminālprocesu par viņa it kā izpausto it kā valsts noslēpumu.

Tas, jādomā, ir gana ilgs laiks, lai noziedznieki paslēpj pēdas un nodrošinās ar aizbildinājumiem izmeklētājiem un tiesai, ja šī lieta tiktāl nonāktu, par ko var šaubīties pat vairāk nekā par prokuratūras godīgumu vismaz šajā lietā.

Valsts vai noziedznieku drošībai?

Katram «prokuroram un virsprokuroram ir pienākums atskaitīties sabiedrībai», «tas nav jādara ģenerālprokuroram jūsu vietā», Kalnmeiers trešdien strostēja kolēģus par nesamērīgi maigajiem sodiem, ko tie prasījuši tiesās par «finanšu un ekonomiska rakstura» noziegumiem, un «par koruptīviem noziegumiem tieši tas pats». «Ja korupcija ir aktuāla valstī, tad kādā veidā prokurori uz to reaģē,» viņš retoriski vaicāja. Tikai aizmirsa piebilst, ka likums paredz ģenerālprokuroram tiesības atcelt nepamatotus vai prettiesiskus prokuroru lēmumus. Tāpēc prokuratūras darbu sabiedrība vērtē pēc tā, kādā veidā reaģē ģenerālprokurors.

Citus skarbi aprāt naskais Kalnmeiers droši vien neapvainosies par pieņēmumu, ka prokuratūras mērķi, liekot izmeklēt izteikumus par kukuļa piedāvājumu un ignorējot pašu kukuļa piedāvājumu, varētu būt bijuši tieši tādi, kādi izskatās, ja vērtējam tiesībsargātāju rīcības rezultātu.

Pirmkārt, nepieļaut kukuļdošanas shēmas organizētāju kriminālvajāšanu un viņu vārdu nonākšanu atklātībā, kas būtu noticis, ja būtu ierosināts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu un ja šī lieta būtu nonākusi līdz tiesai. Politiski tas nebūtu patīkami ne valdības koalīcijas partijām, ne Rīgā valdošajai «Saskaņai».

Otrkārt, iebiedēt žurnālistus, bet pirmām kārtām viņu informācijas avotus, lai piesargās ziņot par korupcijas noziegumiem. Un pie reizes arī iedrošināt noziedzniekus, ka viņu iesniegums policijai vai citai tiesībsargāšanas iestādei par žurnālistu darbu var ar prokuratūras svētību kļūt par ieganstu kriminālprocesam.

Latvijas Žurnālistu asociācija, LTV un žurnāls «Ir» pagājušonedēļ atklātā vēstulē Kalnmeieram atgādināja, ka šis kriminālprocess nav pirmais gadījums, kad Ģenerālprokuratūras rīcību var uztvert kā apzinātu vēršanos pret žurnālistu profesionālo darbību. Piemēram, pagājušajā rudenī ģenerālprokurors uzdeva izvērtēt izbeigšanas pamatotību un likumību kriminālprocesam, kurš 2015. gadā tika sākts pret LTV raidījuma «Aizliegtais paņēmiens» žurnālisti Sanitu Miķelsoni, un tas notika vairākus mēnešus pēc Valsts policijas lēmuma izbeigt kriminālprocesu.

Treškārt, likdama šo lietu izmeklēt Drošības policijai, prokuratūra gribot vai negribot diskreditē vienu no galvenajām valsts drošības iestādēm.

Vai nu tas gluži bija mērķis (piemēram, Jurašs uzskata, ka DP šajā gadījumā esot «ķīlnieka lomā», jo ir spiesta izmeklēt «Streļčenoka un Kalnmeiera kopīgi saražotu produktu»), vai nu svarīgs bija tikai slepenības plīvurs, ko lietai automātiski piešķīra tās izmeklēšanas uzdošana iestādei, kura ierasti «nesniedz nekādus komentārus», tomēr rezultāts ir tāds, kāds ir. Gada sākumā DP brīdināja, ka šogad lielākos izaicinājumus Latvijas drošībai radīs Krievijas agresīvā ārpolitika un terorisma draudi, taču publiski skaļākā DP rīcība nu ir žurnālistu pratināšana un ziņotāja par kukuļa piedāvājumu vajāšana.

Turklāt tas notiek līdztekus tiesībsargātāju, arī Kalnmeiera, pastāvīgām žēlabām par «nepietiekamajiem resursiem» nopietnu noziegumu izmeklēšanai. Jāsecina, ka prokuratūras ieskatā ziņošana par kukuļa piedāvājumu ir ļoti nopietns noziegums un apdraudējums valsts drošībai.

Iznireļu stabilitāte

Kad jau prokuratūrai un KNAB nav bijis intereses vai resursu izmeklēt šo kukuļdošanas mēģinājuma gadījumu, tad jau atliek tikai minēt, kas un kā noticis.

2015. gada augustā KNAB aizturēja toreizējo «Latvijas dzelzceļa» valdes priekšsēdētāju Magoni aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro liela kukuļa pieņemšanu. Kukuļņemšana esot bijusi saistīta ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» vairākus miljonus vērtu iepirkumu — četru dīzeļlokomotīvju iegādi no Osinovskim piederoša uzņēmuma.

TV3 raidījums «Nekā personīga» pagājušā gada septembrī vēstīja, ka uzreiz pēc Magoņa aizturēšanas Osinovskis vērsies pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova pēc padoma, kā rīkoties. Tas viņu sūtījis pie Saeimas deputāta Andreja Elksniņa, kurš neslēpj, ka viņam ir sakari KNAB un citās tiesībsargāšanas iestādēs. «Pieslēdzies» advokāts Saulvedis Vārpiņš, ar kuru Elksniņš bija kopā strādājis vienā birojā. Osinovskim lietas kārtošana izmaksājusi «sešciparu skaitli», tomēr neesot bijis drošs, ka visu nokārtos, kā nākas. Traucējis Jurašs, kurš turējās pie amatpersonas kukuļošanas versijas. Pie viņa septembra beigās vērsies kāds paziņa, bijušais kursabiedrs Policijas akadēmijā, kurš uzstājies kā starpnieks, kuram to darīt palūguši citi kursabiedri, un piedāvājis miljonu, ja kukuļdošanu pārkvalificēs par ietekmes tirgošanu.

NP nosauca arī iespējamā starpnieka vārdu — tas esot bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (Vienotība) padomnieks Jānis Dambītis. (Viņš pats to kategoriski noliedz.) Bet starp viņa kursa biedriem raidījums minēja, piemēram, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ārštata konsultatīvo darbinieku advokātu Māri Gruduli un satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) padomnieku Arti Stucku.

Osinovskis noliedza, ka būtu organizējis kukuļa piedāvāšanu, bet pieļāva, ka tas noticis bez viņa ziņas: «Ir visādi iznireļi, kas mēģina zvejot duļķainā ūdenī.»

Nebūt nav neticami, ka Osinovskis savā ziņā nemelo, ka pats to nav organizējis. Toties šķiet neticami, ka viņa draugi Latvijā jeb «iznireļi» tiešām būtu samaksājuši Jurašam miljonu, ja viņš būtu piekritis piedāvājumam. Taču tas nenozīmē, ka viņi nebūtu cerējuši dabūt no Osinovska miljonu, kā pirms tam jau bija dabūjuši «sešciparu skaitli».

Kā bija patiesībā, varēja noskaidrot godīga izmeklēšana. Taču prokuratūra izvēlējās tās vietā sākt kriminālprocesu par noslēpuma izpaušanu. Un Kalnmeiers trešdien secināja: «Latvijā noziedzības līmenis ir stabils.»

Komentāri (46)

dzeris49 28.02.2017. 12.42

“Kā bija patiesībā, varēja noskaidrot godīga izmeklēšana. Taču prokuratūra izvēlējās tās vietā sākt kriminālprocesu par noslēpuma izpaušanu. Un Kalnmeiers trešdien secināja: «Latvijā noziedzības līmenis ir stabils.»

————————————————————

Šīs te pēdējā rindkopas un sevišķi Kalnmeiejera izcilais komentārs būtu absolūti pietiekams, lai raksturotu situāciju ar augsta līmeņa korupciju Latvijā un situāciju TS un prokuratūrā, vairāk neko nevajag.

Manuprāt, tas, ka Latvijā visos līmeņos, sākot no sīkākās pašvaldības vai jebkuras valsts iestādes, beidzot ar ministrijām, valsts aģentūrām utt. cīnās nevis ar shēmotājiem un blēžiem, bet, ar cilvēkiem, kas sava naivuma pēc mēģina tos atmaskot, ir banalitāte.

Tāda pat banalitāte, ka prokuratūra un tiesas mums nevis cīnās pret liela mēroga valsts nozagšanas organizētājiem, bet, tos apkalpo un aizstāv.

To var neredzēt tikai absolūts idiots vai tas, kuram izdevīgi to “neredzēt”.

Un Kanmeiejers pateica – stāvat pie ratiem, nekas nemainīsies, viss mums stabils.

Un, ja kāds virinās žaunu – sekas var būt dažādas, sākot no atlaišanas no darba, kā tas notiek daudzās valsts un pašvaldību iestādēs ar tiem “romantiķiem”, kas iedomājušies protestēt pret atklātām nelikumībām, beidzot ar krimināllietu par “valsts noslēpuma izpaušanu” pret žurnalistiem un pārējiem un pat pēkšņiem mušas kodieniem, nejaušām izkrišanām pa logu utt.

Korupcija, protams, ir visur, bet, Latvija ir unikāla valsts – šeit pilnīgi atklāti un ar ņirdzīgu smīnu visas struktūras, kam būtu pret to jācīnas, cīnas pret tiem, kas mēģina par to runāt, dažādos veidos.

Un “tautas kalpi” Saeimā savā vairākumā izliekas neko neredzam un nedziordam, tipa, viss kārtībā, viss likumīgi, kaut, taisni viņu spēkos būtu daudz ko mainīt.

Ja paši nebūtu tik bailīgi, pērkami un bezatbildīgi, saprotams, lielākā daļa jau paši tur neko nezog, bet, tiem intersē tikai mierīgi nosēdēt savu laiku, nobalsojot, kā tiem liek, saņemot visus bonusus, un tālāk – da kāda man tur daļa, es jau tikai skrūvīte, kā liek, tā daru, partijas disciplīna, utt., iegansts sevam attaisnojumam vienmēr atradīsies…

Tādu mūsu “elitei” tā “nacionalā ideja”, nekas jauns, protams – lai mums viss būtu, un mums par to nekas nebūtu, sveicināti Latvijā!

+16
-1
Atbildēt

6

    robotron > dzeris49 28.02.2017. 13.38

    Ebenemezers

    bet melo visi bez izņēmuma ,vienalga kuru grupējumu paarstaav, sevišķi pirms vēlēšanām

    Un ko mēsls, tavējie pidarasi dara?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 28.02.2017. 12.48

    dzeris49

    Lai novērstu korupciju valstī visām augstākām amatpersonām periodiski būtu jāiziet poligrāfa testi. Iedomājies tikai, kas sagaidītu visus ZRP, SC un lielāko daļu Vienotības mērgļu!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 28.02.2017. 13.09

    ————-

    “Mums nav ko baidīties, Roma mūs sargā.” Rainis “Uguns un nakts”.

    ======================================================================================

    Paskatās uz Irāku, Afganistānu, Lībiju, Sīriju, Ukrainu – uzreiz sapratīs LV demokrātijas stabilitātes garantus!

    Drošības stiprināšanai ASV Latvijā nogādās helikopterus “Blackhawk”

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/02/blackhawk-768×512.jpg

    http://www.la.lv/drosibas-stiprinasanai-asv-latvija-nogadas-helikopterus-blackhawk/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 28.02.2017. 20.30

    dzeris49

    Un Kalnmeiers trešdien secināja: «Latvijā noziedzības līmenis ir stabils.»

    Kā tad nebūs stabils, ja to regulē Solncevas apteksne Kozlovskis?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > dzeris49 28.02.2017. 13.18

    edge_indran ————-

    Paskatās uz Irāku, Afganistānu, Lībiju, Sīriju, Ukrainu

    Par Irāku, Afganistānu, Lībiju, Sīriju un Ukrainu neviens krievu smerdelis nedrīkst palikt bez barga un taisnīga soda.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > dzeris49 28.02.2017. 13.35

    plānā galdiņa un tuutiņdreijeru partijas biedrus nekas nevar pārspēt pļū*īšanā , bet melo visi bez izņēmuma ,vienalga kuru grupējumu paarstaav, sevišķi pirms vēlēšanām

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

lno 28.02.2017. 14.01

Tas, ka piedāvājums Jurašam ir fantastisks, tas nenozīmē, ka tāds nav bijis. Ja Jurašs piekristu, varētu nošaut 2 zaķus ar vienu šāvienu – iesēdināt Jurašu un pārkvalificēt Magoņa lietu. Atcerēsimies kā izrēķinājās ar jaunekli, kurš iebilda pret dzīv. mājas celtniecību Pierīgas pašvaldībā:)

+16
-2
Atbildēt

12

    robotron > lno 28.02.2017. 14.23

    lno

    Atcerēsimies, kas notika ar jaunekli Džerinu, kurš iebilda pret čekas kropļu izrāķināšanos ar atovadītājiem!

    Jau tas vien, ka Jurašs ir pievienojies čekas kurmja, Bordāna, varzai par viņu liecina.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > lno 28.02.2017. 15.15

    Ino – Ar cūkkopību nenodarbojos ne te, ne citur, par baltām frakām laikam no attāluma labāk redzams.

    Par Priedes provocēšanu cita starpā atmiņā palicis viņa paša tekstu radītais iespaids, bet noteikti ir vēl vairāk nezināma. Varat to nezināšanu mazināt?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > lno 28.02.2017. 18.28

    Zili brīnumi – pats taču apstiprinājāt manu hipotēzi, ka rakstāt ar ziņu par tēmu, to taču neapšaubīju. Labi, tas maznozīmīgi un tiešm var virzīties uz demogģiju.

    Kas attiecas uz mūsu diskusijas objektiem, tad laikam jāprecizē pārprotami izteiktais – kungu pašu publiskās uzstāšanās (protams, kopā ar citiem sīkumiem) ir pārliecinājušas, ka ticēt nevaru abiem. Aptuveni līdzvērtīgi. Priedem līdz šim veicas sliktāk kā Jurašam, kas nav visai taisnīgi, bet zemes dzīvē tā gadās. Toties par pretējiem lēmumiem vienādās situācijās dziļas šaubas – nedomāju, ka Jurašam vispār kāds to miljonu piedāvāja. Darījums pārvērtēts un puisis nav atbilstošā tarifa kategorijā. Pašreklāmā turpretī krietni veiksmīgāks par ĢP, ko nosaucat par upuri (paliku neizpratnē, kuri un kam upurē).

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > lno 28.02.2017. 16.34

    ————-

    Galvenais ir nepielīdzināt a.god.Kalnmeiera kungu Singapūras prezidenta Li Kuanju valdīšanas laikos ieceltajiem prokuroriem, tiesnešiem un korupcijas apkarotājiem:

    “…1960. gadā Singapūrā tika pieņemts Likums par korupcijas apkarošanu, kas paredzēja smagus sodus pat par nenozīmīgiem likuma pārkāpumiem, tā stiprinot policijas un tiesu varu. Milzīgas pilnvaras ieguva speciāls dienests – Korupcijas apkarošanas birojs. Par salīdzinoši nelieliem likuma pārkāpumiem tika arestēti un notiesāti vairāki ministri. Savukārt tie ierēdņi, kuri godīgi pildīja savus pienākumus, varēja paļauties uz nepārtrauktu virzību augšup pa dienesta kāpnēm un lielu algu. Novērtējot viņu darba kvalitāti, tika ņemtas vērā tikai viņu individuālās īpašības un nekas cits.”

    http://www.changiairport.com/content/dam/cag/5-airport-experience/3-services-facilities/free_singapore_tour_900.jpg

    http://forbes.lv/online/singapura-cels-uz-panakumiem/

    p.s. Starp citu, pirmajos gados (1960-1970) Singapūrā “pie sienas” pielika >2000 korumpantu.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > lno 28.02.2017. 14.49

    Ino – Jā, lai nu ko līdz šim domāju par Jurašu, bet pielīdzināt viņu pašam „aktīvistam” Priedem, arī izprovocētam… Laikam jau ar ziņu rakstīts, neņemos apšaubīt.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    edge_indran > lno 28.02.2017. 14.41

    ———-DD1 Atgādiniet.

    =======================================================================================

    Visiem noder atcerēties, lai varētu šodienas demokrātiju labāk saprast.

    https://www.youtube.com/watch?v=e9fgCNQltZs

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > lno 28.02.2017. 14.07

    > lno

    “Atcerēsimies kā izrēķinājās ar jaunekli, kurš iebilda pret dzīv. mājas celtniecību Pierīgas pašvaldībā”

    Atgādiniet.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > lno 28.02.2017. 20.37

    lno

    Jums upuris ĢP:)

    Tai neliešu sugai upuris ir latviešu grūtnieču dedzinātājs, Kononovs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > lno 28.02.2017. 15.22

    J. Biotops. Vai tad nu Jums ir kas nezināms, ja dodat mājienu ar sētas mietu “Laikam jau ar ziņu rakstīts”?:)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > lno 28.02.2017. 15.38

    Biotopa kungs nevajag nodarboties ar demagoģiju. Es nepielīdzināju Jurašu Priedem, abi vienādos apstākļos pieņēma pretējus lēmumus. Jums upuris ĢP:)

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > lno 28.02.2017. 14.34

    DD1. Ropažu pašvaldībā ēka Baltezera krastā, aktīvistu Priedi izprovocēja uz kukuli, tagad draud cietums.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    lno > lno 28.02.2017. 15.03

    J.Biotops. Nu un ko Jūs zinat par Priedi? Tā nu gadījies, ka man pazīstams cilvēks /kurš šobrīd jau aizsaulē/ šajā provokācijā piedalījies, jo Priede traucēja daudziem. Jā, kungs, visi cūkas, tikai Jūs baltā frakā?:)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

jurisml_inbox_lv 28.02.2017. 12.08

šito kadru taču lembe iebiidiija ģenerāļa benķī , kameer šis tus seed knabs ir paputējis nepakanapo, iists savoks , uz pareizo kaarti lembe trāpījis .

+9
-4
Atbildēt

9

    robotron > 28.02.2017. 12.11

    Ebenemezers

    Atkal Gitļers! Un saskaņiešus Rinkēviču un Kozlovski arī Lembergs ielika pie silēm un lai Vienība un tās sugasbrāļi, SC, nozagtu kārtējos 10 miljonus arī iet pie Lemberga pēc rezolūcijas?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    robotron > 28.02.2017. 12.50

    Varbūt kāc no mīnusu licējiem zin atbildes uz maniem jautājumiem?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    robotron > 28.02.2017. 14.04

    DD1

    В полку чекиcткой пидаразной мрази прибило?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > 28.02.2017. 14.51

    Grēkāzis nozīmēts, kaujam nost, varēsim laimē diet. Līdz vajadzēs meklēt nākošo.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 28.02.2017. 16.40

    —————

    Process ir sācies…..,kā tai dziesmā -“…mēs pavisam bijām četri, kas…”

    http://www.jrt.lv/sites/default/files/imagecache/izrade-gallery/img_0151-fdeinats.jpg

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 28.02.2017. 14.22

    —————–dzeris49 Politoloģijai ar zinātni apmēram tikpat liels sakars….

    =======================================================================================

    Runa nav par alķīmijas sakaru ar ķīmiju, bet gan par esošās situācijas un nākotnes redzējumu, kuru “tirgojot” var itin labu karjeru veidot:

    “Latvija ir funkcionējoša demokrātija un, lai cik pesimistisks viedoklis arī rastos, lasot interneta komentārus, pēdējie 25 gadi nepārprotami ir bijuši labākie valsts vēsturē. (..) Mēs [politologi] necenšamies teorijā par katru cenu uzbūvēt rāmi, kuru uzskatām par absolūti nemainīgu, bet piedāvājam dažādas perspektīvas un viedokļus.”

    Filozofu akmens – grūti audzējams augs.

    Demokrātija – grūti audzējams augs. Ivars Ījabs,13/02/2017

    http://www.punctummagazine.lv/wp-content/uploads/2017/02/IMG_8415-1024×683.jpg

    http://www.punctummagazine.lv/2017/02/13/demokratija-gruti-audzejams-augs/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    edge_indran > 28.02.2017. 13.11

    —————-

    Ivars Ījabs savā jaunajā grāmatā “Politikas teorija: pirmie soļi” politologus nosaucis par dīvainiem cilvēkiem, kas darba mūža garumā cenšas noskaidrot šķietami pašsaprotamas lietas. Par taisnīgumu, valsti, demokrātiju u. c.

    http://www.la.lv/wp-content/uploads/2017/02/Ijabs_VK.jpg

    http://www.la.lv/par-mullasanos-politika/

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > 28.02.2017. 13.48

    > dzeris49

    “Politoloģijai ar zinātni apmēram tikpat liels sakars, kā zīlēšanai uz kafijas biezumiem.”

    Žetons!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > 28.02.2017. 13.22

    Politoloģijai ar zinātni apmēram tikpat liels sakars, kā zīlēšanai uz kafijas biezumiem.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu