NBS komandieris: Esmu pilnīgi pārliecināts, ka katrs eiro aizsardzībā tiek ieguldīts adekvāti • IR.lv

NBS komandieris: Esmu pilnīgi pārliecināts, ka katrs eiro aizsardzībā tiek ieguldīts adekvāti

33
NBS komandieris Leonīds Kalniņš. Foto: Evija Trifanova, LETA.

Esmu pilnīgi pārliecināts, ka katrs eiro aizsardzībā tiek ieguldīts adekvāti, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

NBS komandieris nenoliedza, ka aizsardzībai Latvijā būtu vajadzīgs lielāks finansējums, tomēr vienlaikus uzsvēra, ka saņemtā nauda ir arī jāspēj realizēt. Viņš uzsvēra, ka ASV prezidenta uztraukums ar budžeta tēriņiem lielā mērā neattiecoties uz Baltijas valstīm, kas ļoti aktīvi un intensīvi audzē savu aizsardzības budžetu. “Galvenais šai procesā ir tos pareizi izlietot. Piešķirtajam apjomam jābūt adekvātam mūsu iespējām,” skaidroja Kalniņš, ziņo aģentūra LETA.

Vaicāts, cik gatava Latvija ir NATO bataljona uzņemšanai, Kalniņš skaidroja, ka ļoti aktīvi tiek būvēta infrastruktūra. Viņš gan uzsvēra, ka bataljons jau tagad varētu valstī izvietoties, vienkārši tiek veikti infrastruktūras sagatavošanas darbi, lai uzdevumus varētu veikt kvalitatīvāk.

Lielākajai daļai NATO kontingenta jūnija vidū ir jābūt Latvijā, norādīja Kalniņš.

Tāpat viņš norādīja, ka šis bataljons Latvijā neatradīsies mūžīgi, tāpēc tiek domāts par infrastruktūras lietošanu ilgtermiņā. Tāpat tiek domāts par Latvijas karavīru un zemessargu ekipēšanu pilnā apjomā. Viņš atzina, ka lielākā daļa ekipējuma jau ir, bet to nepieciešams mazliet uzlabot, piemēram, pilnveidot ķiveres un bruņuvestes.

Kalniņš salīdzinājumam norādīja, ka vienas brigādes modernizēšanai un apgādāšanai ir vajadzīgs pus miljards eiro. “Tas Latvijas apstākļos nav iespējams nekad, tāpēc mēģinām sabalansēt finansējumu un to efektu, kas mums jāsniedz,” viņš sacīja.

NBS komandieris arī teica, ka tiek domāts par iespējām uzlabot rezerves karavīru apmācību sistēmu. Tiekot arī iets uz formulu, ka karavīram jābūt piesaistītam pie vienības no kuras viņš ir atvaļinājies.

Komentāri (33)

robotron 15.02.2017. 11.40

Kā gan savādāk? Krievijas kara skola tas ir gods, cieņa, stāja un sirdsapziņa. Skat: Trulais, Ādamsons, Dāboliņš, Lasmanis, Rublovskis, Bergmanis utt.

0
-3
Atbildēt

9

    robotron > robotron 15.02.2017. 16.05

    gotinjteevs

    Pārspīlēta bravūra un pretinieka nenovērtēšana ir briesmīga kļūda, kas var dārgi maksāt konfliktā.

    Pilnīgi piekrītu un tāpēc sesku ielaišana vistu kūtī ir uzskatāma par noziegumu pret valsti un sodāma pēc kara laika likumiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 15.02.2017. 21.05

    Atkal, padla, staļiniskais mērgli, ar čeku draudi?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > robotron 15.02.2017. 13.13

    Kontrpriekšlikums – izformējam virsnieku korpusu un uzdodam komandēšanu ultrnacionālistiskiem komentētājiem. Nav šaubu, ka Putins, Lugandona teroristi un ISIS barveži nošausies tikko uzzinās par izmaiņām komandsastāvā un pasaulē iestāsies mūžīgs miers.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 15.02.2017. 13.30

    Neviens, kurš labprātīgi bija sev uzmaucis civiliedzīvotāju masu slepkavu, sadistu, marodieru, kapu un pieminekļu apgānītāju, pederastu un vecenīšu un zīdaiņu izvarotāju armijas formas tērpu, nevar būt lojāli civilizētai valstij, pēc definīcijas. Manis minētie nelieši, izņemot, varbūt Dāboliņu, ir pievienojušies kremli pārstāvošai neostaļinisko ekstrēmistu SC bandai.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > robotron 15.02.2017. 14.38

    Tātad Latvijas neatkarības karu izcīnīja un Latvijas armiju vadīja cilvēki, kas pēc definīcijas nevarēja šo karu izcīnīt un uzvarēt.

    Savukārt visvarenais tiesnesis robotrons nav pievienojies neliešu SC bandai tikai tāpēc, ka mazo gadu dēļ nevarēja pievienoties padomju armijai un tāpēc nevarēja kļūt par stacijas labierīcību sienu apgānītāju un elektrisko kontaktu izvarotāju?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    robotron > robotron 15.02.2017. 14.53

    gotinjteevs

    Latvijas neatkarību izcīnīja Cēsu skolnieku rota. Atkal esmu spiests atkārtoties, ka cara armijas oficieri bija sabiedrības elite, bet padumjās savienības un tagadējās Krievijas: kononovi, alksņi, budanovi, girkini, motorollas, givi, ir sabiedrības padibenes. Ir milzīga starpība, brīvprātīgi uzmaukt krievu armijas mundieri, vai varmācīgas rekrutēšanas rezultātā, no kuras es izvairījos.

    http://ipvnews.org/hegemon/articles/ar082/images/001_right.jpg

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > robotron 15.02.2017. 15.41

    Rota izcīnīja karu divās frontēs, kur no pretinieka puses darbojās pulki, brigādes un divīzijas? Un vēl. Kurš komandēja šo rotu? Varbūt tomēr kāds no tiem pēc definīcijas nespējīgajiem?

    Saraksts nav pieņemts, tajā nav neviena kadru virsnieka. Un tomēr prasītos noskaidrot, kurš uzvarēja sabiedrības eliti veidojošos guderianus, kleistus un pārējos kesselringus?

    Pārspīlēta bravūra un pretinieka nenovērtēšana ir briesmīga kļūda, kas var dārgi maksāt konfliktā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > robotron 15.02.2017. 19.46

    Nākamajā reizē, kad nebūs ko teikt, vienkārši aizveries, bez tēmas maiņas. Un atturies no naida runas, par to pats vari tikt sodīts, gan tikai pēc miera laika likumiem, bet arī pietiekami smagi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > robotron 15.02.2017. 21.44

    Padlu un staļinisku mērgli tu, naida kurinātāj, vari apskatīt spogulī, bet es tev atgādinu par sekām, kādas var iestāties tavai naida runai, un nevis čekā, bet tiesā. Par katru cenu gribi tiešām tur nokļūt un pats uz savas ādas pārliecināties?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu