Policija neprasīs "A26" segt 60 000 eiro līgumsodu; uzņēmums savāks atpakaļ neatbilstošos auto • IR.lv

Policija neprasīs “A26” segt 60 000 eiro līgumsodu; uzņēmums savāks atpakaļ neatbilstošos auto

25
Foto: Ieva Lūka, LETA.

Vienošanās paredz, ka VP neprasa no pilnsabiedrības “A26” iepriekš aprēķināto līgumsodu 63 588 eiro apmērā par līgumsaistību nepienācīgu izpildi, savukārt pilnsabiedrība šodien pieņem atpakaļ savā rīcībā policijai iznomātās automašīnas, pusēm parakstot attiecīgu pieņemšanas-nodošanas aktu.

Valsts policijas (VP) un pilnsabiedrības “A26” pārstāvji šodien parakstījuši vienošanos, kas paredz līgumattiecību pirsmtermiņa izbeigšanu daļā par 17 “Citroen Jumpy” automašīnu piegādi VP vajadzībām, aģentūru LETA informēja VP.

Valsts policija atgādina, ka šogad 5.janvārī tika paziņots par vienpusēju atkāpšanos no auto piegādes līguma ar 6.februāri un līgumsoda aprēķināšanu, jo policija neguva apstiprinājumu pilnsabiedrības “A26” spējai izpildīt iepirkuma procedūras rezultātā uzņemtās līgumsaistības un nodrošināt piegādāto “Citroen Jumpy” automašīnu atbilstību “Euro 6” emisiju klasei.

Mēneša laikā starp pusēm panākta abpusēja vienošanās par līgumattiecību pirmstermiņa izbeigšanu daļā par “Citroen Jumpy” auto piegādi, kas nozīmē, ka Valsts policija neprasīs komersantam maksāt aprēķināto līgumsodu, savukārt komersants no šodienas pieņems automašīnas atpakaļ savā rīcībā, attiecīgi turpmāk neaprēķinot nomas maksu par automašīnām.

Panāktā vienošanās neattiecas uz līguma darbību daļā par automobiļiem “Opel Mokka” un “Škoda Octavia”, kurus VP arī piegādājusi pilnsabiedrība “A26” – šajā daļa līgums starp pusēm paliek spēkā.

Jau ziņots, ka VP nolīgtais advokātu birojs izpētījis dokumentus par daļu automašīnu iepirkumu un secinājis, ka pilnsabiedrība ir pārkāpusi iepirkuma līguma nosacījumus un nav piegādājusi automašīnas, kas atbilst konkrētai emisijas klasei “Euro 6”, kā tas bijis paredzēts. Dokumentāli šīs automašīnas atbilst “Euro 5” klasei . VP šogad vasarā noslēdza vairākus līgumus par 755 automašīnu nomu uz pieciem gadiem. Kopējā iepirkuma vērtība bija aptuveni 22 miljoni eiro. Konkursa uzvarētāji bija “SEB līzings” – ar līgumcenu 12,4 miljoni eiro, “Karlo Motors” un apvienība “Pilna servisa līzings” – 7,2 miljoni, “A26” – 4,2 miljoni eiro.

Rudenī tika paustas aizdomas, ka, iespējams, pilnsabiedrība “A26” esot nodevusi pavisam citas, līgumam neatbilstošas mašīnas. Proti, “A26” piegādājusi policijai 17 “Citroen Jumpy” automašīnas, kuras policija esot prasījusi aprīkot ar jaunās paaudzes motoru “Euro 6”, taču “A26” piegādātās automašīnas esot bijušas ar dzinēju, kas atbilst “Euro 5” emisijas standartiem.

No 4,2 miljonu eiro summas, kas ir “A26” daļa iepirkumā, strīdīgo “Citroen Jumpy” piegādes daļa ir 800 000 eiro. Kā liecina “Firmas.lv” informācija, pilnsabiedrība “A26” pērnā gada decembrī dibināja SIA “Auto Īle un Herbst”, SIA “Ad Rem auto”, SIA “Auto 26”. Visi uzņēmumi saistīti ar uzņēmēju Māri Īli.

Iekšējās drošības birojs (IDB) jau pagājušā gada oktobrī sāka kriminālprocesu saistībā ar, iespējams, līgumam neatbilstošu VP automašīnu piegādi. Kriminālprocess sākts, lai objektīvi pārbaudītu atbildīgo amatpersonu rīcību saistībā ar automašīnu iepirkumu. Tikmēr Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt vēl vienu kriminālprocesu saistībā ar VP automašīnu piegādi.

Ģenerālprokuratūra ir izvērtējusi VP priekšnieka Inta Ķuža 5.janvāra iesnieguma par pilnsabiedrības “A26” pārstāvju iespējamo krāpšanu, piegādājot noslēgtā līguma prasībām neatbilstošas automašīnas “Citroen Jumpy”. Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors sāka kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. ģenerālprokurors pirmstiesas izmeklēšanas veikšanu šajā sāktajā kriminālprocesā uzdevis IDB.

Komentāri (25)

robotron 06.02.2017. 13.00

Kādu vēl līgumsodu, pašu savējie taču.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu