Melnajā jūrā nogāzusies Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīna ar 92 cilvēkiem • IR.lv

Melnajā jūrā nogāzusies Krievijas Aizsardzības ministrijas lidmašīna ar 92 cilvēkiem

97

Katastrofā bojā gājuši Krievijas armijas karavīri, Aleksandra Aleksandrova vārdā nosauktā Krievijas armijas dziesmu un deju ansambļa mākslinieki un viņus pavadošie žurnālisti.

Krievijas Federācijas Aizsardzības ministrijas lidmašīna Tu–154 izlidoja no Adleras plkst. 5.20 pēc vietējā laika (plkst. 4.20 pēc Latvijas laika), lai dotos uz Krievijas Hmeimas aviobāzi, kas atrodas netālu no Latakijas pilsētas Sīrijā, taču pēc dažām minūtēm pazuda no radaru ekrāniem. Pēc provizoriskām ziņām, lidmašīna izjukusi jau gaisā. Tās atlūzas atrastas Melnajā jūrā pusotru kilometru no krasta iepretī Sočiem, vietā, kur ūdens dziļums sasniedz 50—70 metrus.

Lidmašīnā atradās 92 cilvēki — 84 pasažieri un astoņi apkalpes locekļi.

Krievijas mediji ziņo, ka atrasts viens bojāgājušais. Meklēšanas darbos šobrīd iesaistīti seši kuģi, tiem palīgā plānots nosūtīt vēl trīs. Avārijas reģionu pārmeklē vairāki helikopteri, turp nosūtīta Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas nirēju komanda ar īpašu dziļūdens darbiem paredzētu aprīkojumu.

Prezidents Vladimirs Putins uzdevis premjerministram Dmitrijam Medvedevam izveidot un vadīt īpašu valsts komisiju avārijas apstākļu izmeklēšanai.

Krievijas Federācijas padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Ozerovs pirms tam izteicās, ka avārijas cēlonis varētu būt tehnisks bojājums vai apkalpes kļūda, bet izslēdza terora akta iespējamību, uzsverot, ka lidmašīna pieder Aizsardzības ministrijai un nelaime notikusi Krievijas teritorijā.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi izmeklēšanu, lai noskaidrotu, vai avārijas cēlonis varēja būt gaisa satiksmes drošības noteikumu pārkāpumi.

Saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas publiskoto informāciju, kas balstīta uz pasažieru sarakstiem, lidmašīnā atradušies 64 Aleksandrova ansambļa mākslinieki, tai skaitā tā vadītājs Valērijs Halilovs, astoņi karavīri, deviņi žurnālisti no Krievijas televīzijas Pirmā kanāla, NTV un Aizsardzības ministrijas pārraudzītā telekanāla “Zvezda”, divi valsts ierēdņi un starptautiskās sabiedriskās organizācijas “Spravedļivaja pomoščj” (“Taisnīga palīdzība”) vadītāja Jeļizaveta Gļinka.

Avarējusi lidmašīna būvēta pirms 34 gadiem un, saskaņā ar Krievijas medijos izskanējušo informāciju, tai veikti trīs kapitālie remonti.

Komentāri (97)

J.Biotops 25.12.2016. 16.52

Parasti pēc avia katastrofām tīri cilvēcīgi žēl bojā gājušo, šoreiz – nav. Mundieroti slepkavošanu dziesminieki vienu slepkavu uzdevumā lidoja uzmundrināt citus slepkavas un apdziedāt slepkavošanu.

Sagadīšanās – vakar iedomājos, ka Krievzemei raksturīgo līdzību komplektam vēl pietrūkst kāda Horsta Vesela analoga. Nu būs vesels koļekķiv. Īmeņi Aļeksandrova, tovo sāmovo. Slava Rossije!

+11
-1
Atbildēt

1

    J.Biotops > J.Biotops 25.12.2016. 17.43

    Skatoties Krievijas tv un netu:

    Vainīgo meklēšana iet pillā sparā, bet vienalga, ko atradīs – Krievu sabiedrībā šis notikums vēl vairāk nostiprinās jau tā gana dižo izredzētības apziņu. Tā, kā daudzkārt pieredzēts, der par iedvesmotāju un attaisnojumu jebkādiem noziegumiem.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

traductrice 27.12.2016. 10.20

Izsaku līdzjūtību bojāgājušajiem. Nu, tā. Formālā puse ir izpildīta. Tieši tāpat, kā to izdarīja Rus va(l)dītāji, tēlojot sēras par nevainīgajiem upuriem. Mana līdzjūtība (un tā vairs nav formāla) ir bojāgājušo piederīgajiem, kuru sāpes tiešām ir patiesas un īstas.

Taču es sevi pieķeru pie domas, ka pret notikumu kā tādu nekādas līdzjūtības manī nav. Nav tāpēc, ka šajā lidmašīnā nenokļuva nejauši cilvēki, kā tas bija Malaizijas lidmašīnas gadījumā, šie cilvēki devās pildīt savas valsts – agresorvalsts – misiju uz valsti, kuru ir iznīcinājuši. Man nav līdzjūtības arī tāpēc, ka pati agresorvalsts ir 100% vainojama savu pilsoņu nāvē. 100%! un nav svarīgi, vai patiesais iemesls tiks atrasts un paziņots. Man gan šķiet, ka tas ir jau ir zināms un tiek noklusēts.

Es neticu nevienam “oficiālajam paziņojumam”, nevienai “neatkarīgajai ekspertīzei” vai “izmeklēšanai”, ko sniedz putlera režīms. Un putlera režīmam nemaz neinteresē, vai kāds tam tic. To ir pierādījuši paziņojumi Malaizijas lidmašīnas sakarā, un to pierāda arī pašreizējie paziņojumi. Visai pasaulei ir jānotic, ka sprādzienu, kas lidmašīnu un pasažierus sadala molekulās, var izraisīt pilota kļūda, turbīnā ierauts putns vai “nekvalitatīva” degviela. Mēs ticam, putler, ticam.

+8
-2
Atbildēt

0

west 25.12.2016. 16.36

Krotow

Ar Hāgas tribunālu var nesanākt. Tur parasti tiesā karā zaudējušos noziedzniekus. Ar Krieviju neviens karot netaisās un tai pašai arī bail no spēcīgāka pretinieka.

Tas tur, kad būs jau apnicis, visdrīzāk saindēsies ar veciem ikriem, vai netīšām paslīdēs un ,dažiem piepalīdzot, izkritīs pa Kremļa logu. Citiem arī gribas pavaldīt. Labu galu viņam grūti paredzēt.

+7
-3
Atbildēt

2

    DD1 > west 26.12.2016. 09.40

    > Krotow

    “Vova sev atkāpšanās ceļu ir nogriezis … finišs var iestāties diezgan drīz”

    Jau sen ir par vēlu, lai būtu drīz.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Krotow > west 25.12.2016. 16.39

    Tas tiesa. Vova sev atkāpšanās ceļu ir nogriezis un viņam atliek tikai valdīt līdz savam finišam. Un tā ka padotajiem gribas pašiem pabaudīt Rietumos noslēpto sazagto mantību, finišs var iestāties diezgan drīz.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu