Ķirsis "Vienotībai" atmaksājis sodu par pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā • IR.lv

Ķirsis “Vienotībai” atmaksājis sodu par pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā

10
"Vienotības" Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis. Foto: Ieva Makare, LETA.

“Vienotības” Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis (V) atmaksājis partijai naudas summu, kura tai tika uzrēķināta kā sods par viņa pieļautajiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā.

To šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” atklāja “Vienotības” līderis Andris Piebalgs, ziņo aģentūra LETA.

Ķirsi Piebalgs minēja kā piemēru, norādot, ka “ir daži, kas norēķinājušies” ar partiju par sevis radītajiem zaudējumiem priekšvēlēšanu aģitācijā. Citus uzvārdus Piebalgs neminēja, taču norādīja, ka “konstruktīvas sarunas” norit ar visiem biedriem, pie kuriem partija vērsusies, lūdzot atmaksāt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) “Vienotībai” piemēroto soda daļu.

Piebalgs kā pilnīgi iespējamu pieļāva arī partijas vēršanos tiesā pret tiem pārkāpumu veicējiem, kuri savus nodarītos zaudējumus neatmaksās brīvprātīgi, tomēr viņš cer, ka tā rīkoties nevajadzēs. “Jebkurā gadījumā visi iesaistītie cilvēki ir ļoti konstruktīvi un neviens nemēģina teikt “man nav nekāda sakara ar to”,” stāstīja Piebalgs.

“Vienotības” līderis atkārtoti pauda, ka valsts finansējuma atņemšana partijas nākotni neapdraud, taču ierobežo iespējas. “Pamata problēma ir reklāmas. Un tad vēl mums ir četri reģionālie biroji. Kādā veidā tos finansēt? Tā ir tā lielākā problēma,” atzina Piebalgs.

Kā ziņots, pēc tam, kad stājās spēkā tiesas spriedums par “Vienotības” vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem pirms 12.Saeimas vēlēšanām, KNAB partijai atņēma valsts finansējumu. Lai samaksātu KNAB uzlikto sodu par pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitācijā, “Vienotības” vadība vērsās pie pārkāpumu veicējiem, lūdzot atmaksāt summas no 1000 līdz 18 000 eiro, vēstīja Latvijas Televīzija.

Saskaņā ar KNAB lēmumu “Vienotībai” valsts budžetā dažu nedēļu laikā bija jāiemaksā gandrīz 42 000 eiro. Partija bija aprēķinājusi, cik katrs no tās biedriem, kurš bija iesaistīts nesaskaņotās kampaņās pirms Saeimas vēlēšanām, ir parādā partijai. Summas svārstījās no 1000 līdz 18 000 eiro.

Lielākā summa — 18 000 eiro — “Vienotības” ieskatā atprasāma no deputāta Dzintara Zaķa, savukārt no Ķirša partija gaidīja ap 1500 eiro.

Komentāri (10)

andrejs 22.12.2016. 14.09

Trešdien (21.12), ap pulksten 16.20, tehnisku iemeslu dēļ evakuēja modes un izklaides centra “Rīga Plaza” darbiniekus un apmeklētājus. Pulksten 18.55 lielveikals darbu atsāka, portālu “Delfi” informēja lielveikalā.

“Rīga plaza” ieradās Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Noskaidrojot apstākļus, draudus nekonstatēja un ap pulksten 19 lielveikals atsāka darbu.

————–

Vakar par šo neziņoja neviens “sabiedriskais” medijs.

Četru dienu laikā jau trešais gadījums.

+4
-1
Atbildēt

0

DD1 22.12.2016. 13.49

Tas Ķirsis, kas taisās ar Ušakovu cīkstēties? Nesmīdiniet.

+4
-1
Atbildēt

1

    atrium > DD1 22.12.2016. 14.09

    DD1

    Bla bla bla. Sen jau Antonijas ielas namā ir “taisnīgi” sadalītas visas kriminālās sfēras kremļa aptekšņu: SC un Vienotības, starpā, neatkarīgi, ko sabiedrībai pūlas iestumt Puķina kuces, Zatļera, līdzskrējējs.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

lno 22.12.2016. 13.36

    klusais > lno 22.12.2016. 19.49

    Ar Artusu ir jautri …

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > lno 22.12.2016. 13.47

    > Ino

    Lai arī cik nesimpātisks man ir Kaimiņš, veselīgi, ka viņš Saeimā ir.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu