Saeimas komisija atbalsta MUN palielināšanu līdz 15%; mazajiem uzņēmumiem MUN būs 12% • IR.lv

Saeimas komisija atbalsta MUN palielināšanu līdz 15%; mazajiem uzņēmumiem MUN būs 12%

13
Notiek Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Foto: Ieva Čīka, LETA.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, paredzot MUN likmi palielināt līdz 15%. Savukārt uzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 7000 eiro gadā MUN likme nākamgad būs 12%, ziņo aģentūra LETA.

Šādu kompromisa ierosinājumu atbalstīja komisijas vairākums, tostarp vairāki opozīcijas deputāti no “Saskaņas”. “Vienotības” parlamentārieši balsojumā atturējās, bet Mārtiņš Bondars (LRA) balsoja pret. Deputātu atbalstītais ierosinājums paredz, ka 12% MUN likme būs izņēmums uz vienu gadu mazajiem uzņēmumiem. Pārējiem mikrouzņēmumiem nodokļa likme no nākamā gada būs 15%.

Vienlaikus komisija noraidīja “Vienotības” iesniegto priekšlikumu ļaut uzņēmumiem izvēlēties — maksāt sociālās iemaksas par visiem darbiniekiem un MUN likmi 5%, vai arī tikai MUN likmi 15%. “Vienotības” ierosinājumus atbalstīja tikai šī politiskā spēka pārstāvji.

Kā ziņots, koalīcijas partijas arī šodien nav panākušas kompromisu attiecībā uz nodokļu politikas izmaiņām, pēc koalīcijas sēdes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Saeima iepriekš ar opozīcijas balsīm konceptuāli atbalstīja likumprojektus, kas paredz no nākamā gada palielināt MUN likmi līdz 15%, tā vietā atsakoties no ieceres par minimālo sociālo iemaksu ieviešanu. Rīt Saeima plāno galīgajā lasījumā vērtēt šos priekšlikumus.

Komentāri (13)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu