Raidījums: Latvijā maskēti skan radio "Sputnik" • IR.lv

Raidījums: Latvijā maskēti skan radio “Sputnik”

25
Attēls: brusselsenergyclub.org

Mediju uzraugs nespēj novērst aģentūras ”Rossija Segodnja” veidotā radio darbošanos

Latvijā maskēti skan radio Krievijas radio “Sputnik”, bet mediju uzraugs to nespēj novērst, šodien ziņo TV3 raidījums “Nekā personīga”. Kā citē aģentūra LETA, radio “Sputnik” ir viena no Krievijas valsts finansēta mediju koncerna – aģentūras “Rossija Segodnja” daļām.

Aģentūras vadītājs Dmitrijs Kiseļovs pagājušā gada vasarā gribēja reģistrēt pārstāvniecību Latvijā. Tomēr Uzņēmumu reģistrs to neļāva. Tad Latvijā darbu sāka “Sputnik” informācijas portāls latviešu valodā. Tā darbību ar domēnu “sputnik.lv” aizliedza, bet pašlaik portāls reģistrēts ar citu adresi un turpina darboties.

Drošības policija TV raidījumam norādījusi, ka radio “Sputnik” un citi aģentūras “Rossija Segodnja” veidotie produkti nedarbojas atbilstoši Rietumu demokrātisko valstu izpratnei par objektīviem sabiedrības informēšanas principiem un līdzinās propagandas instrumentiem. “Radio Sputnik” darbība neatbilst Latvijas informatīvās telpas drošības interesēm un ir vērsta uz Krievijas Federācijas interešu realizēšanu, nevis uz Latvijas sabiedrības nodrošināšanu ar objektīvu un vispusīgu informāciju.

Kā vēsta “Nekā personīga”, radiostacijas “Avto radio” ēterā dažas stundas katru dienu dzirdami raidījumu fragmenti, kas ir līdzīgi tiem, kurus pārraida Krievijas ziņu aģentūras “Rossija Segodnja” radio “Sputnik”. Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apliecina, ka “Avto radio” nav ļauts Latvijā regulāri atskaņot “Sputnik” vai kādas citas ārvalstu radiostacijas raidījumus vai to fragmentus.

Kā raidījumam skaidro NEPLP vadītāja Aija Dulevska, problēma ir apstāklī, ka juridiskais formulējums, ar kādu attaisno raidījumu pastāvēšanu, ir noslīpēts līdz perfekcijai. Pašlaik notiekot juridiskas diskusijas par to, kas ir tas, ko ”Avto radio” raida, tā pārstāvji neatzīst sadarbību ar “Sputnik”.

Radiostacija “Avto radio” bāzējas Zaķusalā blakus Latvijas Televīzijai. Radio pārstāvji “Nekā personīga” komentārus nesniedza. Kā vēsta raidījums, starp “Avto radio” īpašniekiem savulaik bijis Aleksandrs Mirskis. Drošības policija 2014.gada pārskatā minējusi, ka Mirskis nodarbojas ar “Sputnik” radio projekta virzīšanu Latvijā.

Komentāri (25)

jurisml_inbox_lv 27.11.2016. 21.34

ko te peraas ar tiem radio , tikuntaa ar to rašku no meesliem nepacels , ja interesee palasiet analiitiķa Demuras secinaajumus , tie ir atbaidoši

http://agonia-ru.com/archives/1592

+1
0
Atbildēt

0

bender45 28.11.2016. 16.57

Jeņķu grantu rijēja Demuras “”secinājumi”” arī domāti tādiem auniem,kā Ebenezers…

0
-1
Atbildēt

1

    Miervaldis > bender45 28.11.2016. 22.52

    Saukājoties tu, auns, padari par aunu tikai sevi. Saprati, auns?

    0
    0
    Atbildēt

    0

bender45 28.11.2016. 13.06

hi,hi,””analītiķis””atradies….tie “”secinājumi”””atkarīgi no tā,kas tos apmaksājis….

0
-3
Atbildēt

1

    Miervaldis > bender45 28.11.2016. 22.51

    Kurš apmaksā tavu kvekšķēšanu, trolli?

    Pirmā algoto kremļnacistu troļļu pazīme – citu saukāšana savā vārdā kā vienīgais arguments.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu