Likvidē grupējumu, kas nelegāli pārvietoja vjetnamiešu imigrantus • IR.lv

Likvidē grupējumu, kas nelegāli pārvietoja vjetnamiešu imigrantus

17
Ilustratīvs foto: Ivars Svilāns, LETA

Cilvēku kontrabandas grupa apturēta Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsardzes sadarbībā

Sadarbojoties Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsardzei, likvidēta organizētas noziedzības grupa, kas nodarbojās ar cilvēku kontrabandu – Vjetnamas pilsoņu pārvietošanu pa tā saukto Baltijas maršrutu no Krievijas uz Eiropu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Kopumā arestētas 14 personas, tostarp 10 Krievijas pilsoņi aizturēti Latvijas teritorijā. Kā atzīst Latvijas robežsargi, grupējuma sagraušana mazinās nelegālās imigrācijas spiedienu uz Latvijas zaļās robežas ar Krieviju.

Aizturēšanas operāciju Latvijas, Lietuvas un Polijas robežsardze sāka plānot šī gada sākumā. Lai iegūtu pietiekami daudz pierādījumu un tiktu klāt cilvēku kontrabandas organizētājiem un līderiem, soli pa solim tika dokumentēta katra grupas darbība. Izsekots viss maršruts no Latvijas – Krievijas pierobežas līdz Polijai.

”Latvijā izdevās aizturēt 10 čečenu izcelsmes Krievijas pilsoņus,” sacīja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Guntis Pujāts, ”aizturēšana notika tiešā robežas tuvumā, atsevišķos gadījumos līdz pat 40 kilometrus no robežas pēc tam, kad viņi bija notikusi nelegāla pārvietošana. Notika meklēšana, lai atmaskotu, kur šīs personas atrodas.”

”Latvijā ir notverti izpildītāji, kuri pārvietoja persona pāri robežai skā pavadoņi. Viņu loma bija pārvietot pāri Latvijas – Krievijas robežai un nodot tālāk nākamajam organizētās grupas posmam, lai nogādātu nelegālos imigrantu Polijā,” sacīja Pujāts.

Vienu no galvenajiem organizētājiem – čečenu izcelsmes Krievijas pilsoni, par kuru bija izdots Eiropas apcietināšanas orderis, aizturēja Lietuvas tiesībsargājošas iestādes. Operācijas laikā triju valstu robežsargi kopumā aizturēja 84 nelegālos imigrantus no Vjetnamas. 38 no tiem pārtvēra Latvijas robežsargi.

”Sagraujot pasūtītājus, Eiropā tiek mazināts spiediens uz Latvijas robežas,” sacīja Pujāts. Šogad par nelikumīgu “zaļās” robežas šķērsošanu Latvijā aizturēti 305 robežpārkāpēji, tostarp 200 Vjetnamas pilsoņi un 36 personu pārvietotāji.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu