Cer koalīcijā vienoties par VID reformu līdz novembra beigām • IR.lv

Cer koalīcijā vienoties par VID reformu līdz novembra beigām

35
Armands Krauze. Foto: Ieva Čīka, LETA

ZZS vadītājs Krauze neapšauba koalīcijas partiju vēlmi uzlabot nodokļu iekasēšanas iestādes darbu

Pēc Finanšu ministrijas virzītā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reformas projekta noraidīšanas Saeimā valdības koalīcijas partneriem kopīgi jāsagatavo likumprojekts, ko parlamentā atbalstītu, šorīt intervijā Latvijas Radio 1 sacīja Saeimas deputāts, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

”Kopā a partneriem vienosimies par redakciju, ko var atbalstīt visi. No pēdējām debatēm skaidrs, ka pret reformu, Finanšu un Muitas policijas apvienošanu neiebilst neviens, tātad politiskā vēlme ir, tikai jāvienojas par to, kādas reformas būs. Domāju, ka varam panākt vienošanos, ko atbalstīs visi,” saka Krauze.

Pēc ZZS pārstāvja teiktā, svarīgākais – kopīgi jāstrādā pie jaunās likumu grozījumu redakcijas, kamēr ir vienots viedoklis un sapratne, ka šādu likumprojektu var virzīt tālāk. ”Domāju, ka darba gaitā kāds piekāpsies, kādu pārliecinās, jo nevienam šaubu nav – VID kontroles dienesta pakļautība jāmaina. Arī tas ir jākontrolē, tikai jautājums, kā pakļautībā tas ir – VID ģenerāldirektora vai finanšu ministra. Domāju, tur risinājums tiks raksts, piedaloties juristiem, lai reformu padarītu korektu,” paredz Krauze.

Viņaprāt, reformām jānotiek pēc iespējas ātrāk, likumprojekti jāvirza steidzamības kārtā, lai tos pieņemtu šogad līdz oktobra vai novembra beigām. Krauze kā piemēru minēja Igaunijas nodokļu iekasēšanas iestādes vadītāja pausto, ka tā nav iestāde, kas piespiež maksāt nodokļus, bet tikai savāc tos, jo Igaunijas pilsoņi tos maksā labprāt. ZZS pārstāvis uzskata, ka Latvijai jāvirzās uz līdzīgu modeli.

Kā ziņots, Saeimas vairākums 22.septembrī noraidīja VID un Kriminālprocesa likuma grozījumus, kas paredzēja Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu, kā arī VID Finanšu policijas pārvaldes Iekšējās drošības daļas pakļaušanu VID ģenerāldirektoram, kuram tādēļ turpmāk būtu jānēsā formas tērps. Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) solīja nepadoties un panākt VID Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu.

“Vienotība” balsoja pret iecerētajām izmaiņām, jo iebilda VID Iekšējās drošības biroja pakļautībai iestādes ģenerāldirektoram. ”Vienotība” solījusies piedāvāt savu variantu VID reformai. Politiskā spēka frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa sola atbalstu reformām, kad būs iesniegts profesionāli sagatavots ekspertu atbalstīts likumprojekts, ziņo aģentūra LETA. Koalīcijas partneri apliecina, ka konceptuāli atbalsta Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu.

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu