Mandātu zaudējušā Liepiņa vietā Saeimā iekļūst ilggadējs pašvaldības vadītājs • IR.lv

Mandātu zaudējušā Liepiņa vietā Saeimā iekļūst ilggadējs pašvaldības vadītājs

22
Daini Liepiņu Saeimas deputāta krēslā nomainījušais Rihards Melgailis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Deputātu algas nākamgad pieaugs par 7%; Mūrniece ar kvotām risinot ”sasāpējušus” jautājumus

Turpmāk Saeimas deputāta mandātu zaudējušā politiķa Daiņa Liepiņa (LRA) vietā parlamentā strādās pašvaldības vadītājs ar aptuveni 20 gadu pieredzi šajā amatā – Vecumnieku novada priekšsēdētājs Rihards Melgailis. Viņš 12.Saeimas vēlēšanās Reģionu apvienības saraksta Zemgales apgabalā ieņem otro vietu aiz Liepiņa, vēsta aģentūra LETA.

Jau vēstīts, ka Augstākās tiesas Krimināllietu departaments atstājis negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru atzīta Liepiņa vaina nepatiesu ziņu sniegšanā amatpersonas deklarācijā un viņš sodīts ar naudas sodu trīs minimālo mēnešalgu apmērā – 1080 eiro. Spriedums stājies spēkā, un Liepiņš zaudēja deputāta mandātu. Pats Liepiņš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka tiesas lēmums nav samērīgs un ir politiski angažēts.

Melgailis Vecumnieku pašvaldību vadījis ap 20 gadus. Par jauno novada domes priekšsēdētāju šonedēļ ievēlēta Aiga Saldābola (LRA), kura līdz šim pašvaldībā bija lauku konsultante.

Nākamajā gadā Saeimas deputātu alga pieaugs par 7%, kas ir proporcionāli vidējās algas pieaugumam valstī un atbilst valsts sektorā nodarbināto atalgojuma pieaugumam, intervijā Latvijas Radio programmā ”Labrīt” šodien norādīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība). Saeimas deputātu algas ik gadu automātiski mainās, balstoties uz vidējās algas izmaiņām.

Komentējot plānoto deputātu kvotu palielināšanu koalīcijas partijām nākamajā vēlēšanu gadā, Mūrniece pauda viedokli, ka tās tiek izmantotas sabiedrībā ”sasāpējušu” jautājumu risināšanai, vēsta lsm.lv. Jau vēstīts, ka opozīcija to uzskata par nodokļu maksātāju naudas izmantošanu varas partiju reklāmai, jo kvotas lielākoties tiek tērētas maznozīmīgiem projektiem konkrēto partiju biedru vadītajās pašvaldībās.

Pērn Nacionālā apvienība rosināja iesaldēt deputātu algas, taču parlamentārieši noraidīja šo ieceri. Līdz ar to Saeimas deputātu algas 2016.gadā pieauga par 157 eiro līdz 2448 eiro mēnesī. Algu ikgadējā automātiskā indeksācija attieca arī uz Ministru prezidentu, ministriem un parlamentārajiem sekretāriem, virkni neatkarīgo iestāžu vadītāju.

Komentāri (22)

lno 08.09.2016. 11.51

Pērn Nacionālā apvienība rosināja iesaldēt deputātu algas, taču parlamentārieši noraidīja šo ieceri.

________________________

Sausmas! Tas taču visīstākais populisms:)

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu