Peldēšanas federācijas prezidents Pone atvainojas Ribakovai • IR.lv

Peldēšanas federācijas prezidents Pone atvainojas Ribakovai

21
Kaspars Pone un Aļona Ribakova. Ekrāna stopkadrs no LTV7.

Amatpersonas bijušas pārliecinātas, ka peldētājas treneris brauks uz Rio

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidents Kaspars Pone ceturtdien LTV7 raidījumā “Točki nad i” atvainojies Aļonai Ribakovai par situāciju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur peldētājai bija jāiztiek bez sava trenera Germana Jakubovska klātbūtnes un padoma, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Ribakova olimpiskajās spēlēs ieguva 27.vietu un laboja Latvijas rekordu. Sportistes treneris ir pārliecināts, ka viņa vietā uz Rio devās Pone, savukārt federācijas prezidents apgalvo, ka līdz kāpšanai lidmašīnā bijis pārliecināts par Jakubovska braukšanu uz olimpiskajām spēlēm.

Rio piedzīvotais Ribakovai arvien raisa spēcīgas emocijas,sportiste LTV studijā nespēja valdīt asaras. Viņa uzsvēra, ka trenera loma ir īpaša jebkurās sacensībās, jo viņš sniedz gan padomu, gan noskaņo un nomierina. ”Ar Kasparu Poni šo situāciju esam apsprieduši. Viņš teica, ka [Olimpiskā] komiteja un mūsu federācija nevar izlemt, kurš vainīgs. Man šī situācija ir nepatīkama un aizvainojoša, negribu tajā rakāties. Sasniedzu sev labu rezultātu. Negribu šo situāciju aptumšot, spraucoties starp treneri, federāciju un komiteju,” sacīja Ribakova.

Pēc raidījuma vadītāja Oļega Ignatjeva lūguma Pone atvainojās Ribakovai par radušos situāciju, taču uzsvēra, ka darījis visu, lai Aļona Rio būtu kopā ar treneri. “Pirms izbraukšanas runāju ar Olimpiskās komitejas prezidentu. Kad viss notika, zvanīju trenerim un piedāvāju apmaksāt ceļu, lai viņš atbrauktu. Jā, biju gatavs maksāt no savas kabatas! Uz Rio es braucu par savu naudu, un varu parādīt kredītkartes izdruku, ja nepieciešams,” uzsvēra Pone, “nejūtos atbildīgs par notikušo. Rio darīju savu darbu. Braucu kā brīvprātīgais. Es šim sporta veidam veltu savu brīvo laiku, ieguldu savu naudu un algu par to nesaņemu.”

Par situāciju Rio atvainojās arī Latvijas Olimpiskās komitejas viceprezidents Einars Fogelis. “Uzskatu, ka trenerim vienmēr jābūt blakus sportistam. Pašlaik nevaru droši apgalvot, kam par notikušo jāatbild – man nav visu faktu un loģistikas informācijas. Biju pārliecināts, ka treneris brauks. Kad kolēģi atgriezīsies no Rio, situāciju izanalizēsim pilnīgi,” viņš teica.

Komentāri (21)

traductrice 26.08.2016. 09.58

2. rindkopa (no augšas) “ federācijas prezidents apgalvo, ka LĪDZ KĀPŠANAI LIDMAŠĪNĀ BIJIS PĀRLIECINĀTS PAR Jakubovska braukšanu uz olimpiskajām spēlēm.”

2. rindkopa (no apakšas) Kad viss notika, zvanīju trenerim un PIEDĀVĀJU APMAKSĀT CEĻU, LAI VIŅŠ ATBRAUKTU. Jā, biju gatavs maksāt no savas kabatas!

——

Vai tikai es saskatu pretrunas teiktajā? Kāpjot lidmašīnā, pilnīgs nezinītis. Lai gan pirms tam, kā izrādās, ne tikai zinājis, ka trenerim biļete nav iebudžetēta, bet pat bijis gatavs to pirkt “par savu naudu” (ak, nenovērtētais labdaris!)

“nejūtos atbildīgs par notikušo. Rio darīju savu darbu. Braucu kā brīvprātīgais. Es šim sporta veidam veltu savu brīvo laiku, ieguldu savu naudu un algu par to nesaņemu.” – IZCILS KOMENTĀRS!

Uz Rio es braucu par savu naudu, un varu parādīt kredītkartes izdruku, ja nepieciešams,” uzsvēra Pone – vot, ļoti gribētos redzēt šo izdruku! (neizrādīsies, taču, ka federācijas karte ir noformēta uz Pones vārda, vai ne?)

+6
0
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 26.08.2016. 11.13

Kur Latvijas latviešu žurnālistu, īpaši sporta žurnālistu un Rio pabijušo sporta žurnālistu, ieguldījums godīguma, taisnīguma noskaidrošanā?

Sedā pie kūdras purva dzimušais/augušais krievs Oļegs Ignatjevs Kasparu Poni piespieda atvainoties vismaz sportistei LV krievu valodā runājošās auditorijas priekšā, – tiek vienkāršu goda lietu LV žurnālistika vairs nespēj? Latviešu auditorija Latvijā šo faktu neredzēja un, ļoti iespējams, pat neuzzinās, jo pat viena IR sākotnējā auditorija, iespējams, stipri sarukusi?

+4
-2
Atbildēt

1

    traductrice > Optiskais Tēmeklis 26.08.2016. 11.31

    Oļegs Ignatjevs Kasparu Poni piespieda atvainoties vismaz sportistei LV krievu valodā runājošās auditorijas priekšā

    —-

    Tādam Ponem tāda atvainošanās ir kā pīlei ūdens. Noskurinās un iet tālāk. “nejūtos atbildīgs par notikušo”- tas ir Poni raksturojošs citāts. Un tā patiesi viņš arī jūtas. Peldētājas mieles nespēs noskalot ne atvainošanās, ne atrunāšanās (nekādos mēdijos).

    Šeit darbs ir tiesībsargājošām iestādēm. Galu galā federācijas ir subjekti, kas droši vien pakļauti kādiem grāmatvedības standartiem un reglamentējošiem noteikumiem. Tāpēc vismaz Pones “privātās” kredītkartes izdrukas un/vai federācijas naudas plūsmas jau nu nebūtu par ļaunu papētīt sīkāk.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Anonīms 27.08.2016. 09.19

Jā un vēl,ievērojiet cik pavirši var atļauties strādāt tāds Pone – esot bijis pārliecināts,tomēr fakti liecina,ka nepārliecinājās viss…un kāpēc lai

…aiz viņa taču ir visa milzu padlaiku nomenklatūras visatļautības sistēma

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu