Visā rietumu virzienā Krievijas bruņotie spēki paaugstinājuši kaujas gatavību • IR.lv

Visā rietumu virzienā Krievijas bruņotie spēki paaugstinājuši kaujas gatavību

38
Krievijas armijas karavīrs mācību pārtraukumā uz sava BMP. Foto: Sputnik/LETA

Kaujas gatavības mācībās kopumā no abām armijām piedalās aptuveni 30 000 karavīru

Jau vairākas dienas rietumu kara apgabalā tiek novērotas plaša mēroga Krievijas bruņoto spēku mācības, kurās augstā kaujas gatavībā ir 1.tanku armija un 20.tanku armija. Latvijas Aizsardzības ministrija norāda, ka kopš Krimas aneksijas veic pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu.

Šajās kaujas gatavības mācībās kopumā no abām armijām piedalās aptuveni 30 000 karavīru, kā arī smagās tehnikas vienības, tostarp aptuveni 500 tanku, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā.

Papildus tam rietumu kara apgabalā notiek arī Kolektīvās drošības līguma organizācijas mācības “Vzaimodeistvie 2016”, kurās, pēc oficiālās informācijas, piedalās aptuveni 6000 karavīru.

Tāpat arī vairāki desmiti kuģu no Baltijas flotes, Ziemeļu flotes, Melnās jūras flotes ir izgājuši no savām dislokācijas vietām.

Kopš Krimas aneksijas un Krievijas iebrukuma Ukrainā 2014.gada pavasarī Latvijas bruņotie spēki veic pastiprinātu mūsu valsts robežu novērošanu, kā arī ar nepieciešamo informāciju apmainās ar sabiedrotajiem. Noteiktās bruņoto spēku procedūras tiek pastiprinātas arī gadījumos, kad valsts pierobežā notiek militārās mācības.

 

Komentāri (38)

ierados 14.08.2016. 15.22

Gatavība – tas ir labi. Tie ir desmiti tūkstoši izsalkušu veču tepat netālu, kuri gaida kad pievedīs paiku. Viņiem labi garšos šprotītes, kefīriņš, krējumiņš, sviestiņš, sieriņš, karbonādīte, kāds balzāmiņš u.c. provīzija. Kālab muğīties ar dvorikiem tālajā Maskavā, kad var netālajā Pleskavijā gruzīt cik spējam. Ministriem tik jāsavāc “politiskā griba”, sarunātājs jau bija klāt. Nez kāpēc pie leišiem un estiem ne. Nu ja, mēs jau esam ķīlis pa vidu, kā jau skaidri redzams.

+3
0
Atbildēt

0

vitalisvita 14.08.2016. 16.07

Jā, – vai tas būtu jau 3.konvenciālā kara priekšvakars, to grūti pateikt, bet hibrīdkarš, kā redzam, jau notiek. Un te būtu jēdzīgi saprast, kas tas “hibrīdkarš” tāds ir un vai viņā var kāds uzvarēt.

Ja ieskatamies svešvārdu vārdnīcā, tad hibrīds ir jauktenis – organisms, kas attīstījies, krustojot ģenētiski atšķirīgus indivīdus.

Lai gan mūsu politiskie un reliģiskie “gani” šīs dabas dotās atšķirības noliedz, bet tēlaini izsakoties: vai tāpēc zudīs saules varenība, ja to aizsegs laicīgi mākoņi?

Dabas likumsakarības nav zudušas, un cilvēces vardarbīgā hibridizācija, kas aizsākās jau pirms mūsu ēras, nedodot iespēju tām nabaga Homo sapiensa populācijām attīstīties dabiski un sasniegt ilgstošu “miera valsti” etniskā integrācijā, arī šobrīd tā hibridizācija (kaut pārdēvēta par globalizāciju) savu agresīvo dabu nav mainījusi.

Un domāju, ka tagad tādam hibrīdkaram var beigas arī nepienākt, jo tā mērķtiecīgā ideāla, uz kuru tiecas etniski integrētais, tādam hibrīdam vairs nav.

+1
-1
Atbildēt

0

valdemir 13.08.2016. 09.21

Un, kas man, kā privātpersonai, tagad jādara? Jāpāriet uz bunkuru un jāsāk neitralizēt piekto kolonu? Vai tomēr gaidīt, kamēr šitā klaču kaste apstāsies?

+1
-5
Atbildēt

8

    moonlight > valdemir 14.08.2016. 10.05

    kimsk

    Gaisu Latvijā piesmirdina Vienotības kononoviešu atbalstītāji – fekāliju stumdītāji.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Ēriks > valdemir 15.08.2016. 01.02

    Varen jēla valoda,atsit pēc fekāliju nostādinātāju uzrauga leksikas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > valdemir 15.08.2016. 08.32

    Mīļo Talsu sūdu stacijas sarg! Diemžēl varens NA ēzeļiem raksturīgais stulbums un vēlme par katru cenu iekost, kas galīgi neatbilst garīgajām iespējām, atsit no Tava “komentāra”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > valdemir 15.08.2016. 14.10

    Var jau būt, ka tev taisnība par manām garīgajām iespējām,bet tavējās pat līdz tām nevelk,vienotības trolli ar sūdiem mutē.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    moonlight > valdemir 15.08.2016. 19.15

    kimsk

    Lai kāds nebūtu Lembergs, viņš noteikti ir mazāk nepatīkams, pat Puķina kuci, Zatļeru, kas savāca druskas no smagos noziegumos apsūdzētā galda un uzlaizīja mērces paliekas un visiem tiem nolādētiem izdzimteņiem, kuri palienot zem Zatļera sedziņas ir uzkrāvuši sev un savām dzimtām atbildību par latviešu grūrnieču dedzinātāja Kononova noziegumiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    valdemir > valdemir 13.08.2016. 20.35

    Un kāda būs JŪSU rīcība, kad internets beigsies, puķes jau esat iesālījis?

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    kimsk > valdemir 14.08.2016. 16.45

    mēnessuldim

    Muahahahaha, nu gan tu, Uldi, izgāzies kā sapuvis sētas stabs. To, ka esi Puzes paviāna plikās pakaļas laizītājs un pielūdzējs, kā arī krievu provokators, jau sen zina visi ar veselo saprātu apveltītie, bet nu tik atklāti mesties aizstāvēt savu kolēģi valdemiru – tur jābūt pēdējās smadzeņu atliekas nodzērušam.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    kimsk > valdemir 13.08.2016. 14.35

    Tev kā privārpersonai jāmauc kājās kirzaki, jāvelk mugurā pufaika, jāliek galvā ušanka, jāsakravā čumudāns, jāiet uz staciju, jānopērk vienvirziena biļete uz Muhosraņsku un jāiekāpj vilcienā. Punkts. Par vienu gaisa piesmirdinātāju Latvijā būs mazāk.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu