Tabakas fabrikas pārbūves apturēšanas dēļ JRT šosezon spēlēs vecajās telpās (papild.) • IR.lv

Tabakas fabrikas pārbūves apturēšanas dēļ JRT šosezon spēlēs vecajās telpās (papild.)

23
JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis (no kreisās) un VNĪ valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols preses konferencē ceturtdien. Foto: Evija Trifanova, LETA

VNĪ vienpusēji lauž līgumu ar Tabakas fabrikas pārbūves darbu veicēju

Līguma laušanas dēļ ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A pārbūves darbu veicēju SIA “RBSSKALS Būvvadība” Jaunajam Rīgas teātrim (JRT) jaunā sezona tomēr būs jāpavada pašreizējās teātra telpās Lāčplēša ielā.

Kā ceturtdien preses konferencē skaidroja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tols, līgumattiecībās ar būvnieku nācās konstatēt “neatgriezeniskas novirzes” no līguma nosacījumiem, atgādinot, ka līgums ticis grozīts divas reizes. Viņš skaidroja, ka situācija objektā tika uzraudzīta katru dienu.

“Sapratām, ka atgūt nokavēto līdz 30.novembrim vairs nebija iespējams,” komentēja Tols. Viņš norādīja, ka bankas garantijas neesamība un kavēšanās termiņos bija galvenie divi iemesli līguma laušanai.

VNĪ pārstāvis klātesošajiem un arī pašiem teātra pārstāvjiem skaidroja, ka nākamā gada pavasaris varētu būt jaunais termiņš, kad darbi tiktu pabeigti, lai JRT vasarā varētu ievākties Tabakas fabrikas telpās.

Tols gan vēl pieļāva, ka šīs situācijas dēļ varētu būt iespējami tiesu darbi ar nu jau bijušo būvnieku. “Tas bija smags lēmums – lauzt šo līgumu,” piebilda VNĪ pārstāvis.

Viņš teica, ka jaunu konkursu nav plānots izsludināt, bet paredzēts uzrunāt kandidātus no tiem, kas jau bija pieteikušies iepriekš, jo viņi “pazīstot projektu”.

Jau ziņots, ka VNĪ ceturtdien vienpusēji lauza līgumu ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A pārbūves darbu veicēju SIA “RBSSKALS Būvvadība”, aģentūrai LETA sacīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

“No šodienas VNĪ vienpusēji pārtrauca līgumattiecības ar būvnieku. Tas ir saistīts ar darbu izpildes termiņu neievērošanu. Būvobjekts ir noslēgts un tagad tajā strādās komisija, kas izvērtēs padarīto un vēl nepadarīto,” sacīja Blodons.

Viņš piebilda, ka pagaidām vēl nevar komentēt turpmāko rīcību un to, vai tiks izsludināts jauns iepirkums. Sīkāku informāciju VNĪ sola sniegt šodienas laikā.

Arī “RBSSKALS Būvvadība” pārstāve Ieva Vāverniece informēja, ka kopš šī rīta būvnieki vairs netiek ielaisti būvobjektā. “RBSSKALS Būvvadība” plašāku viedokli par notiekošo sola sniegt šīs dienas laikā.

Šogad janvārī tika ziņots, ka bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58A remonts un telpu pielāgošana Jaunā Rīgas teātra (JRT) vajadzībām jāpabeidz līdz šā gada augustam. “Darbi ir sākti šā gada 6.janvārī, un to izpildes termiņš ir 2016.gada augusts – JRT jaunās sezonas sākums. Tas ir pie nosacījuma, ja nav jāveic neplānoti betonēšanas darbi,” janvārī skaidroja Blodons.

Darbus Tabakas fabrikā veica SIA “RBSSKALS Būvvadība”, kas pērn septembra beigās uzvarēja VNĪ izsludinātajā iepirkumā “Ražošanas ēkas pārbūve, teātra telpu ierīkošana un saimniecības ēku nojaukšana Miera ielā 58A, Rīgā”. Iepirkuma kopējā līgumcena ir 1 999 590,27 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Tabakas fabrikas telpas tiek pārbūvētas, lai nodrošinātu JRT pārcelšanos uz pagaidu telpām, kamēr norisināsies JRT ēkas Lāčplēša ielā 25, Rīgā, rekonstrukcijas darbi.

JRT ēkas rekonstrukciju sākotnēji bija paredzēts sākt jau 2014.gada rudenī un pabeigt divu gadu laikā līdz šim gadam. Taču tagad termiņš tiek pārcelts vismaz par diviem gadiem.

Tabakas fabrikas telpās izrādes tiks spēlētas trīs spēles laukumos – Lielajā zālē, kur paredzētas 234 skatītāju sēdvietas, Mazajā zāle ar 224 skatītāju sēdvietām un Kamerzālē, kur paredzētas 120 skatītāju sēdvietas.

(papildonāta no sākuma)

Komentāri (23)

Ivars 11.08.2016. 17.22

Skat kā, pilns palags piesmērēts par ēkas būvniecības peripetijām, bet atšķirībā no citiem medijiem IR ne ar vienu vārdu nepiemin, kādu repertuāru tad spēles vecajās telpās. Tātad 9. septembrī paredzēta Alvja Hermaņa jauniestudējuma “Pakļaušanās” pirmizrāde, kas veidota pēc Mišela Velbeka tāda paša nosaukuma romāna, kas ir stāsts par 2022. gada Franciju, kur politisko varu pārņēmuši musulmaņi.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu