Valdība pagarina dienesta termiņu VP priekšniekam Ķuzim • IR.lv

Valdība pagarina dienesta termiņu VP priekšniekam Ķuzim

24
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Foto: Zane Bitere, LETA

Dienesta pilnvaru termiņi pagarināti arī robežsardzes un Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta vadītājiem

Valdība otrdien nolēma pagarināt termiņu Valsts policijas (VP) priekšnieka amatā līdz 2018.gada 20.septembrim pašreizējam dienesta vadītājam Intam Ķuzim, ziņo LETA.

Tāpat Ministru kabinets pagarināja pilnvaru termiņu Valsts robežsardzes vadītājam Normundam Garbaram un Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam.

Garbaram pilnvaru termiņš pagarināts līdz 2021.gada 20.septembrim. Garbars Valsts robežsardzes vadītāja amatā tika iecelts 2009.gadā, pirms tam viņš bija robežsardzes Rīgas pārvaldes priekšnieks.

Āboliņš VUGD sāka strādāt jau 1992.gadā, kļūstot par Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas ugunsdzēsēju. No 1998. līdz 1999.gadam viņš bija VUGD Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas komandieris. Savukārt līdz 2001.gadam Āboliņš bija VUGD Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas vada komandiera vietnieks.

Savukārt Ķuzis tika apstiprināts VP priekšnieka amatā 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Savas gaitas policijā VP priekšnieks sāka 1982.gadā. Viņš strādājis par Tukuma rajona Iekšlietu daļas Kriminālmeklēšanas operatīvo pilnvaroto, kā arī bijis Tukuma rajona Kriminālpolicijas un pārvaldes priekšnieks.

1999.gadā Ķuzis tika iecelts par Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku, bet 2003.gada sākumā viņš tika iecelts par RGPP Kriminālpolicijas priekšnieku.

Ķuzim ir profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnē, 2006.gadā viņš absolvēja Latvijas Policijas akadēmiju. 2009.gadā VP priekšniekam tika piešķirta ģenerāla pakāpe.

 

Komentāri (24)

moonlight 26.07.2016. 21.32

Pārbaudīts un uzticams kadrs, tāds vienmēr attaisnos viņam izrādīto uzticību.

http://www.kompromat.lv/item.php?docid=readn&id=8539

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu