Valdība tuvākajās nedēļās vēl nelems par VID vadītāju • IR.lv

Valdība tuvākajās nedēļās vēl nelems par VID vadītāju

21
Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova. Foto: Ieva Čīka, LETA

Koalīcijas partneri vēlas iztaujāt Koļegovu

Valdība šonedēļ un nākamnedēļ vēl nelems par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja apstiprināšanu, un koalīcijas partneri plāno iztaujāt vienīgo kandidāti uz šo amatu – pašreizējo Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu, ziņo LETA.

Premjera pienākumu izpildītāja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pirmdien sacīja, ka lēmumu par Koļegovas izvirzīšanu šim amatam pieņems pēc tikšanās ar viņu un pēc Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) atgriešanās no atvaļinājuma.

Tikšanās ar Koļegovu paredzēta rīt, 26.jūlijā, bet premjers uz vienu dienu atgriezīsies no atvaļinājuma nākamnedēļ, 2.augustā, skaidroja Reizniece-Ozola. Sarunas laikā ar kandidāti plānots vēlreiz pārliecināties, ka viņas nodoms vadīt VID ir spēkā, gūt atbildes uz jautājumiem, kas izskanējuši publiski, tostarp par uzņēmējdarbību, kā arī pārrunāt redzējumu par VID nākotni.

Koalīcijas partneri – “Vienotība”, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) – vēl nesteidz paust atbalstu šai kandidatūrai un pēc oficiālas izvirzīšanas nākamnedēļ plāno tikties ar Koļegovu. Finanšu ministre esot rosinājusi tikties ar kandidāti jau šonedēļ, tomēr partneri vēloties to darīt pēc oficiālās izvirzīšanas.

Finanšu ministre piebilda, ka svarīgi nekavēties ar VID vadītāja iecelšanu, tomēr arī koalīcijas partneriem jādod iespēja uzdot jautājumus Koļegovai.

“Vienotība” arī lūdza skaidrot VID vadītāja izraudzīšanas procesu un šodienas sanāksmē saņēma atbildes par šo jautājumu no finanšu ministres. Partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs norādīja, ka atbildes bija apmierinošas un tika paskaidrots, kāpēc atkārtota konkursa rīkošana nebija optimālākais variants. Tāpat tika apliecināts, ka vienotā atalgojuma sistēmā izmaiņas netiks veiktas.

Arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sacīja, ka visi vēlētos pēc iespējas plašāku kandidātu loku, tomēr šajā situācijā nepieciešams iztaujāt Koļegovu, tostarp par publiski izskanējušo informāciju un VID nākotni.

Iepriekš izsludinātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, taču ārpus konkursa šim amatam tika uzrunāta pašreizējā Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova, kura nu ir palikusi vienīgā VID vadītāja amata kandidāte.

 

Komentāri (21)

jurisml_inbox_lv 25.07.2016. 17.40

par šo jautaajumu izsakoties Šveika vaardiem , gremo kaa ķeeve sasalušus raaceņus…, lembem taču sen skaidrs ,kurš tur buus priekšnieks

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu