Fotoizstāde par 10 Latvijas izteiksmīgākajām bibliotēkām • IR.lv

Fotoizstāde par 10 Latvijas izteiksmīgākajām bibliotēkām

25
Publicitātes foto

Trešdien, 27. jūlijā, plkst. 16 Gaismas pilī tiks atklāta fotoizstāde “Gaismas pils un Gaismas tīkls. Birkerta projektētā Latvijas Nacionālā bibliotēka un deviņas Latvijas arhitektoniski izteiksmīgākās publiskās bibliotēkas”.

Izstādi radījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība (LNB Atbalsta biedrība) un arhitekts Jānis Dripe, lai izceltu un iepazīstinātu apmeklētājus ar Latvijas 21. gadsimta sākuma arhitektoniski interesantākajām bibliotēkām – Gaismas pili un deviņām publiskajām bibliotēkām: Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēku “Vidzeme”, Ventspils Galveno, Ventspils Pārventas, Valmieras integrēto, Kuldīgas Galveno, Limbažu Galveno, Cēsu Centrālo, Tukuma un Jaunklidža bibliotēku. Desmit skaistākajām bibliotēkām tiek veltīts arī izstādes katalogs. Foto autori ir Indriķis Stūrmanis, Ansis Starks, Andris Tone, Jānis Dripe, Laimonis Šmits. Izstādes un kataloga mākslinieks Juris Petraškevičs.

Izstāde ir kā turpinājums LNB Atbalsta biedrības un Jāņa Dripes veidotajai fotoizstādei “Latvijas mazās gaismas pilis”, kas parāda 60 pēdējā desmitgadē pozitīvas pārmaiņas piedzīvojušas bibliotēkas. “Gaismas pils un Gaismas tīkls” izceļ deviņas arhitektoniski izcilākās no publisko bibliotēku vidus un piepulcē tām īpašo, simbolisko un vērienīgo Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Fotoizstādi rīko Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Rīgas domes, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Ventspils pilsētas domes, Valmieras pilsētas domes, Tukuma novada domes, Kuldīgas novada domes, Limbažu novada domes, Cēsu novada domes un Strenču novada domes atbalstu.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu