Kalniņš: Trampa komentāri par Baltiju ir ļoti bīstami un pretrunā ASV drošības principiem (papild.) • IR.lv

Kalniņš: Trampa komentāri par Baltiju ir ļoti bīstami un pretrunā ASV drošības principiem (papild.)

87
Donalds Tramps kopā ar sievu Melāniju priekšvēlēšanu laikā. Foto: AP/LETA

Tramps: ASV varētu neaizsargāt dažas NATO dalībvalstis pret Krievijas agresiju

Republikāņu partijas kandidāta ASV prezidenta amatam Donalda Trampa izteikumi, ka ASV vēl tikai lems, vai aizsargāt Baltijas valstis Krievijas agresijas gadījumā, ir ļoti bīstami un pretrunā gan ar Republikāņu, gan ar Demokrātu partijas atbalstītajiem ASV drošības principiem, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V).

Latvijas politiķis uzsvēra, ka šis ir bezprecendenta gadījums ASV vēlēšanās, jo līdz šim neviens šīs valsts prezidenta kandidāts nav tik pavirši izturējies pret saistībām NATO. Tas ir bezatbildīgi un bīstami, jo nozīmē, ka uz Trampu nevarētu paļauties par ASV apņemšanos pildīšanu.

Viņš norādīja, ka ar šiem izteikumiem būs jārēķinās, ja Tramps tiks ievēlēts par prezidentu, taču jāņem vērā, ka prezidents viens pats visu nenosaka, ietekme ir arī Kongresam un Pentagonam jeb ASV Aizsardzības ministrijai.

Tramps ir parādījis, ka ļoti ātri var mainīt savu viedokli, un Kalniņš pauda cerību, ka cilvēki ASV sapratīs, ka šādi izteikumi nav vērtējami kā nopietna izturēšanās. Vaicāts par padomdevēju ietekmi, Kalniņš norādīja, Trampa padomdevēji cenšas ietekmēt kandidāta nostāju, bet laiku pa laikam kaut kas mainās un Tramps nāk ar savām idejām. Ārlietu komisijas vadītājs norādīja, ka pazīst daudzus agrākos ASV ārpolitikas veidotājus no Republikāņu partijas bijušā ASV prezidenta Džordža Buša administrācijas un viņš nezina nevienu, kas atbalstītu šādu pieeju.

Ir grūti saprast, ar kādu mērķi Tramps šādi izsakās, jo tādu pieeju atbalstītu tikai izolacionisti, kas neatbalsta ASV aktīvu iesaistīšanos starptautiskajā politikā, norādīja Saeimas deputāts.

Vaicāts, vai Trampa izteikumi nav saistāmi ar nepieciešamību vēl straujāk nodrošināt aizsardzībai pieejamos līdzekļus 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), Kalniņš norādīja, ka uz šī kritērija izpildīšanas nepieciešamību ir norādījis ASV prezidents Baraks Obama. Savukārt Trampa gadījumā nevar saprast, ko viņš ar saviem izteikumiem domā, jo izskatās, ka ASV prezidenta kandidāts nerunā par 2% no IKP, bet par to, cik Baltijas valstis ir kaut kādā veidā palīdzējušas ASV.

Līdz ar to būs jāvēro Trampa izteikumi rudenī gaidāmajās debatēs ar Demokrātiju partijas ASV prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni, piebilda Ārlietu komisijas vadītājs.

Jau ziņots, ka republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Donalds Tramps ir paziņojis, ka ASV viņa vadībā varētu neaizsargāt dažas NATO dalībvalstis, ja tām grasītos uzbrukt Krievija, ziņo LETA/AP.

Tramps to paziņoja intervijā laikrakstam “The New York Times” Ohaio štata Klīvlendas pilsētā notiekošā republikāņu nacionālā konventa laikā.

Tramps sacīja, ka viņš izlems, vai aizsargāt Baltijas valstis pret Krievijas agresiju, pamatojoties uz to, vai šīs valstis “ir izpildījušas savas saistības pret mums”.

Tramps šajā intervijā arī sacīja, ka viņš nekritizēs Turciju par represijām pret politiskajiem oponentiem un pilsonisko brīvību ierobežošanu. Viņš sacīja, ka ASV nav “tiesību pamācīt” citas valstis, kad ASV “cilvēki aukstasinīgi šauj policistus”.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (87)

J.Biotops 21.07.2016. 09.29

Nolaižoties tuvāk zemei vērts pasekot, kuri latvju patrioti dzied slavas dziesmas Trampam. Te un citur.

(Obamam savu grēku pietiek, par nekarošanu Ukrainas dēļ viņš nav lamājams, jo nebija Amerikai tādu saistību, kā Francijai un UK par Poliju)

+21
-7
Atbildēt

13

    Anonīms > J.Biotops 21.07.2016. 09.35

    nu biotop – uzdod jautājumu – kuras politiskās partijas ir atbildīgas par to, ka robeža ar Krieviju nav nobruņota līdz zobiem, ka Latgale ir pārkrievota, ka Rīgā un Jūrmālā vairāk Putina krievu kā mūsu vietējie , ka atliek Plaudim paraudāt , ka nevar pārdot dzivokļus un pelnīt miljonus un saeimas deputātiem pasolīt saldumus un velkam iekšā jaunus Krievijas krievus , ka militarais budžets mums mazāks , kā daudz nep[adraudētākām valstīm

    Kam Latvijas valsts valdības pārskaita miljonus – par citadeles , liepājas metalurag, airbaltic utt utjprj – izzgašanu ?

    Nē – tā vietā ņem lākturi un tagad skatīsies – kuri latvieši priecājas par Trampu – tie būs tie vainīgie un tos vajadzēs nokaut – nu dirsa tu tāds … Varu zvērēt, ka man ir vislabākā apņemšanās dzīvot bez rupjībām, vakardien starp citu, Eņģeli satiku, bet kad čekisti šitā dzīro – nespēju savaldīties

    +4
    -15
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 21.07.2016. 15.35

    J. Biotops. Ar patriotisma saukļiem ir tāpat, kā ar brēku par taisnīgumu, kuras aizsegā padarītas lielākās netaisnības

    ___________________________

    Nu tad jāizliedz ar likumu šādu ideju propoganda, un jāreklamē pretējais – kauns Latvijas patriotiem, lai dzīvo varenā Krievzeme, aplaupi pensionārus, pārdod visu, kas pieder citam u.t.t.:)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 21.07.2016. 09.53

    J.Biotops…par nekarošanu Ukrainas dēļ viņš nav lamājams, jo nebija Amerikai tādu saistību, kā Francijai un UK par Poliju

    ______________________

    Kā tad, neko nesolīja, neko negarantēja:):):) Putins dara tikai to, ko viņam atļauj.

    P.S. Patriota jēdzienu arī nevajag apņirgt. Man “rezonātors” ar pliku vēderu ziemas salā ir simpatiskāks kā Satversmes ignorēšanas idejas ģenerātori. Vai kāds šeit zina, kas Trampam vēderā? Kādreiz to pašu dzirdēju par Reiganu. Pēc no visiem stūriem nākošās informācijas Tramps vairāk atgādina cilvēkēdāju, diemžēl mūžīgā neziņa, cik tam var ticēt.

    +7
    -16
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 21.07.2016. 11.58

    Atbildi sniedzu iepriekš, bet kurlie jau nedzird:) Tu labāk padomā, kādēļ rietumeiropā var pastāvēt pundurvalstiņas, bet RU rokas trīc pēc Baltijas “puķu dārziņiem”? Mongalijas stepes krieviem neinteresē. Ja neapmierina valdība, to atved uz Maskavu un nošauj:)

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Anonīms > J.Biotops 21.07.2016. 10.40

    lno – ja Tu sevi uzskati par gudru – un es domāju, ka tu sevi uzskati par ļoti gudru – tad pastāsti man – negudrajai, vai ļoti negudrajai – kāpēc mums Latvijā ne tikai ir Putina partijas māsas partija SC, bet tai pieder noteikšana pār pusi no valsts – Rīgas?

    Pastāsti man – konkrēti – neslinko – nosauc tādus mūsu latviskās – bez SC valdības lēmumus, kuru rezultātā pieaugtu latvisko partiju popularitāte, un samazinātos SC popularitāte.

    Piemēram, apsaimniekošana , elektrība, zemes nodoklis – visur cenas ceļas, bet pretī es nesaņemu neko – es pat smaku nejūtu no tās naudas.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 21.07.2016. 11.30

    Biotop, es tikai gribēju teikt to, ka Hilarija nav ne par matu labāka izvēle Baltijas drošībai kā Tramps. Tas, ka viņa atklāti nepasaka to, ko šeit ir teicis Tramps, un bieži skaisti runā to, ko Eiropā pie varas esošie grib dzirdēt, nenozīmē, ka viņa domā savādāk, ka ievēlot Hilariju mēs būsim lielākā drošībā kā tad, ja tiks ievēlēts Tramps.

    Tramps pieturas pie kaut kādiem saviem principiem, un vairāk vai mazāk runā ko domā, un neizlocās, bet Hilarija ir tik gluma žurka, ka man, godīgi sakot, no viņas ievēlēšanas ir vairāk bail.

    Varbūt pat Tramps ir vienīgais, kas spēs rietumu pasaulē nodrošināt to, ko jūs sludināt, kas būtu jānodrošina – ka likums ir jāievēro un jāattiecina uz visiem vienādi, un ka noziegums nevar radīt tiesības. Katrā ziņā glumā Hilarija to nu nekādīgi nenodrošinās un pat tajā virzienā nerunās, kur nu vēl kaut ko darīs.

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > J.Biotops 21.07.2016. 10.32

    Skaisle. Pēc visu noziegumu uzskaitīšanas vajadzētu padomāt, kādēļ tā notiek….Un tad saprātīgākajiem rodas nojausma – nebūtu kremļa partijas SC drauds, par esošajām “latviešu” partijām, ieskaitot NA, balsotu tikai īpaši “apdāvinātie”. Ja tiek ignorētas starptautiskās normas par kolonistu izvākšanu no okupētas teritorijas, tad Satversmes ignorēšana ir tīrais sīkums:)

    +9
    -11
    Atbildēt

    0

    Anonīms > J.Biotops 21.07.2016. 12.19

    lno -neko tu nesniedzi – tev tik naciki varoņi un citi ir nelieši , bet tā nav – naciķi ir tieši tai pašā maisā bāžami, kuri visi politiķi – lai neteiktu – nelieši nr viens

    Jautājums – kāpēc tā? Man ir atbilžu garie varianti – bet divos vārdos – čekas roka !

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Austras koks > J.Biotops 21.07.2016. 10.29

    Biotop, vispār jau Tramps pateica tieši to pašu, ko domā arī Klintone, bet kura tikai smuki daudz izrunājas, lai pareizi izskatītos.

    Tas ir tas pats, kas ar Hitleru un Staļinu – abi slepkavas, bet Hitlers runāja pa tiešo, ka tie un tie ir sūdi un tāpēc jānogalina, savukārt Staļins un komunisti vienmēr runājuši par skaisto vienlīdzību. Un rezultātā Hitlers, kas nogalinājis daudz mazāk, rietumu sabiedrības uztverē ir daudz lielāks ļaunums nekā Staļins, kaut faktiski ir otrādāk, jo komunisti ne tikai vairāk ir nogalinājuši, bet viņu iesētais ļaunums pasaulē turpinās joprojām, un to realizē arī tādas būtnes kā Hilarija. Vajag pareizi runāt, un visi ticīgie ticēs. Tā arī ir ar Hilariju.

    Ar Trampu ir tā, ka viņš nenāk no politiskām aprindām, viņam daudz info nav zināma, kā arī uz politiku skatījums ir savādāks. Bet ja kļūs par prezidentu, un viņam liks priekšā visu info par starptautisko situāciju un ASV interesēm, kas viņam nav pieejama, tad viņa rīcība nebūt vairs var nebūt RU draudzīga. Turklāt, lai kādas domas viņš teiktu, viņš vienpersoniski nevar pagriezt ASV un visu tās politisko un birokrātisko mašinēriju strauji kādā citā virzienā. Un ja viņš tiešām grib būt Baltajā namā, un ja republikāņi arī grib, tad republikāņiem iekšienē, t.sk., Trampam, ir jāvienojas par daudziem kompromisiem, kas papildus nodrošinās to, ka Tramps nebūs nekāds RU draugs.

    Un vēl – ja jau Tramps grib “Make America Great Again” vai kā nu tur bija tas sauklis, tad viņam stājoties amatā nāksies arī saprast, ka bez aktīvas ārpolitikas Ameriku par GREAT neuztaisīs, ka ASV ārpolitiskajām nostādnēm un rīcībai ir liela nozīme arī iekšpolitikā un savas dominances un veiksmīgas attīstības nodrošināšanā.

    Par Ukrainu – bija konkrētas valstis uzņēmušās konkrētas saistības par Ukrainas kodolieroču atdošanu, kuras neizpildīja. Līdz ar to turpmāk par līdzīgiem līgumiem var aizmirst, un neviens neko pret USA vai kāds citas valsts garantijām neatdos. Un ja vēl ASV līdzīgi rīkosies NATO gadījumā, tad ASV par savu reputāciju var aizmirst, kas nozīmēs to – ka grūtāk būs padarīt ASV GREAT AGAIN, un samazināsies tās noteicošā loma pasaulē, kas galīgi nav ASV interesēs.

    +12
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 21.07.2016. 12.11

    Nolaižoties tuvāk zemei vērts pasekot, kuri latvju patrioti dzied slavas dziesmas Trampam.

    ———

    BTW, kur pazudis kareivīgais mūnlatiņš? Kas visiem gatavs izlaist zarnas un uzdurt uz mietiem…

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    fretka > J.Biotops 21.07.2016. 10.19

    Biotop, es neko nerakstīju par Obamas pienākumu karot Ukrainas dēļ.

    Bet Budapeštas Memorandu parakstītāju konsultācijām bija jābūt uzreiz – vai tās bija?

    Saprotu, ka 2014. gada februārī, martā un vēlāk Krievija noliedza sava karaspēka piedalīšanos Krimas atšķelšanā, bet pēc tam taču Putins pats visai pasaulei pastāstīja, ka tāda piedalīšanās bijusi.

    No tā brīža Krievijas tagadējiem varasvīriem vajadzēja būt kā spitālīgiem pārējo Budapeštas Memorandu parakstītāju acīs. Vai tā ir?

    Tāpēc, manuprāt, Baraks Huseins un viņa partijas biedrene Klintone šajā aspektā nav labāki par Trampu.

    +14
    -11
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 21.07.2016. 18.00

    Ino – tīši vai netīši, bet lieliski formulējāt mūsu uzskatu atšķirību pamatu „…jāizliedz ar likumu šādu ideju propoganda…”. Nebūdams patriots, neprasu aizliegt ar likumu idejas, kuras man nepatīk. Tāpat, ka nenosaku, kam (ceru, ka vismaz ne valstij) kas „jāreklamē”.

    Kādā biezā grāmatā rakstīts „pēc viņu augļiem jums būs viņus pazīt”. Tas tuvāk manam prātiņam, tāpēc cenšos augļus atpazīt jau tikko aizmetušos, ja izdodas – jau pēc ziediem. Šāda tāda pieredze pamazām uzkrājusies.

    AK – Patiktu jau, ja Tramps izrādītos modernizēts Reigans, bet viņa paša partijas biedri ne visai par to pārliecināti. Manā acīs nozīmīga kāda prozaiska atšķirība – Reigans pirms prezidentēšanas bija Kalifornijas gubernators. Štatā iedzīvotāju toreiz vairāk, ka 10 Latvijās, ekonomika lielāka par jebkuru Eiropas soclēģera baraku. Ka gubernatora darbs tur nav pa spēkam katram komendiantam, viena cita aktiera izgāšanās labi pierādīja. Hilarijas ASV „demokrāti” man no attāluma līdzīgi Eiropas sociķiem, tātad nesimpātiski pēc definīcijas, tomēr nevaru aizmirst, ka Trumens arī bija no tiem demokrātiem. Nav tā pasaulīte melnbalta.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 21.07.2016. 10.31

    fretka – Jūsu aprakstītajam piekrītu, tomēr tās nav tas pats, kas Francijas+Anglijas garantijas Polijai. Krievijai kā spitālīgai bija jābūt, vēlākais, pēc iebrukuma Gruzijā. Ja ne pēc 1996.gada, kad vajadzēja izvākties no Kenigsbergas. Diemžēl manas (vai mūsu) vēlmes pasauli nemaina.

    Ino – nedomāju, ka vieni grēki attaisno citus. Ar patriotisma saukļiem ir tāpat, kā ar brēku par taisnīgumu, kuras aizsegā padarītas lielākās netaisnības, vai paverdzinātājiem tik mīļo atbrīvošanas lozungu.

    AK – man arī patiktu, ja mūsu sabiedrotajiem būt tāda pati izpratne par Krieviju, kā mums. Diemžēl nākas iztikt ar tādiem, kādi pieejami. Ilūziju par neitralitāti, ceru, ka mums nav?

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

MChuzzlewit 21.07.2016. 11.43

Interesanti,

tas, ka Latvija tikai 25.neatkarības gadā sāk būvēt robežžogu ar Krieviju, tā arī Trampa vaina, vai tomēr tāpēc, ka Latvijā milzu ietekme ir kontrabandas un Kremļa lobijam?

Vai Trampa vaina ir tā, ka Latvija 25 gadus netraucēti ļauj darboties Kremļa melu medijiem? Zombēt krievus, uzturēt kaujas gatavībā ideoloģisku piekto kolonnu?

Vai tas, ka bijušie kadru čekisti, LPSR VDK vadības cilvēki var strādāt jaunās valsts drošības struktūrās, būt iekšlietu ministra padomnieku amatos, – to arī Tramps?

Un tagad visiem šoks, ka šo mazliet apreformēto LPSR viens Āmerikas onkels nemetas katrā intervijā aizstāvēt?

Jēziņ…

+18
-11
Atbildēt

10

    lno > MChuzzlewit 21.07.2016. 12.22

    fretka. Jemberga, Spriņģe un co man atgādina Hruščovu, kuras pēc ASV apmeklēšanas neaudzinās kukrūzu, bet ieviesīs politisko kultūru, neapjēdzot, ka šeit ir pilnīgi atšķirīga situācija, kurai politkorektums un citi jaukumi ir vēl kaitīgāki kā pašām ASV.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > MChuzzlewit 21.07.2016. 15.12

    Arvien mazāk portālā paliek jaunu vilcienu solītāju, LM iekārtu pārdevēju, Vienotības kadru slavētāju. Ja arī kāds ir, tad liek tikai mīnusus, iebilst baidās, toties parādījušies aizvietotāji – savas tautas lamātāji:)

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > MChuzzlewit 21.07.2016. 17.19

    to lno

    zane, jau pirms laba laika deklarēja, ka viņai te riebjas ienākt – nav vairs masīvā domubiedru atbalsta, kāds bija vēl pirms pavisam neilga laika. Kaut kā viņiem neiet ar tām prognozēm un optimismu par gaišo nākotni kopā ar kolonistiem un “bēgļiem”. Pa reizei jau kko gudru pasaka un mīnusus saliek, bet – pa lielam – pilnīgs atslābums.

    dzeris arī tāds atšļucis…

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    fretka > MChuzzlewit 21.07.2016. 12.42

    > lno

    Tā jau ir. Nabaga cēsniekiem viss šis liberālā establišmenta krējums festivālā LAMPA droši vien ir tikpat svešs, cik sveši bija jūrmalniekiem krievu celebrīti Jaunajā vilnī.

    Sevišķi labi ir tā sauktie “stāvkomiķi”, kas plēš jokus ar atsaucēm uz Rīgas restorānu ēdienkarti. Savējie saprot un smejas.

    Un kur tad vēl šogad no Skandināvijas speciāli importētie bēgļi LAMPAS diskusijas vajadzībām :)

    >vitalisvita

    Jūs jau šaubījāties, vai drīkst? :)

    +11
    -12
    Atbildēt

    0

    fretka > MChuzzlewit 21.07.2016. 12.03

    Es arī piekrītu, tik gribēju aprādīt, ka pie mums tomēr demokrātija aug griezdamās, jo vasarās notiek sarunu festivāls LAMPA.

    Ja ievēlēs Trampu, tad varbūt festivāla nosaukums būs TRAMPA LAMPA :)))

    +10
    -11
    Atbildēt

    0

    moonlight > MChuzzlewit 22.07.2016. 16.21

    papageno

    tas, ka Latvija tikai 25.neatkarības gadā sāk būvēt robežžogu ar Krieviju

    Ja Latvijas – Krievijas robeža ir čekas pārziņā, žogam nav nekādas nozīmes. Jau tagad tiek aizturēti tikai tie, kuri naudas trūkuma, vai pārgudrības dēļ cenšās apzagt IeM un robežsardzes priekšniecības.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    moonlight > MChuzzlewit 22.07.2016. 16.24

    lno

    Mīnusus un plusus piekoriģē redakcijai piekomandētais Antonijas ielas nama cenzors, jo ir nereāli, ka 4+ vietā pēc pusstundas jau ir 2-.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    vitalisvita > MChuzzlewit 21.07.2016. 12.42

    Nu jā, fretka, – ja par to “Lampu” drīkst pasmieties, tad – viss pareizi!

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Austras koks > MChuzzlewit 21.07.2016. 11.49

    Piekrītu par 100%

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > MChuzzlewit 21.07.2016. 12.37

    LPSR VDK vadības cilvēki var strādāt jaunās valsts drošības struktūrās, būt iekšlietu ministra padomnieku amatos,

    —————-

    par to pavisam nesen atgādināja Freiberģene – nesen LTV atkal rādīja dokfilmu par neseno vēsturi, kurā viņa taisnojas, kāpēc viņas izvēlēto padomnieku vidū ir čekists.

    Tas vispār ir nonsenss, ka visi šie mērģļi un cilvēku mocītāji nav pavadījuši dažādus termiņus cietumos, bet tieši pretēji – daudzi no viņiem tagad pieskaitāmi neatkarīgās (?) Latvijas t.s. elitei…

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 21.07.2016. 19.31

Ne Klintone, nedz arī Tramps Latvijai nav nekādi ” laimes lāči”, taču ceru, ka tomēr vēlēšanās uzvarēs Klintone :) Tomēr civilizētāka būtne. Ja ievēlēs un vēl ar lielu balsu vairākumu Trampu, tad tās būs ziepes visai Austrumeiropai, jo izrādīsies, ka Tramps atspoguļo amerikāņu vairākuma viedokli par to, kādai būtu jābūt ASV nākotnes politikai un tad ASV no ” pasaules policista” pārvērtīsies par bagātu, varenu valsti, kurai slaidi nospļauties par to, kas notiek pasaulē, lai tikai pašiem labi.

Tramps – ASV prezidents, tā būs komunistu uzvara Austrumeiropā, Āzijā, patiesībā visā pasaulē. Tramps ir truliķis, cilvēks bez morāles. Ja viņš kādreiz nejauši ir pateicis daļai Latvijas ļaužu pāris patīkamas frāzes, tad tā ir tikai nejaušība :))

Nez kādēļ tiek viņam tiek piedotas tās frāzes, ar kurām viņš iesaka mūs pārcelt uz citu kontinentu, jeb, kā šoreiz – atdot mūs krieviem apēšanai? Un tieši šādi viņš arī domā, jo var just, ka viņš runā no sirds šādās reizēs :)

Kaut kur lasīju, ka Trampa elektorāts vairākumā ir tāds pats proletariāts, kāds Anglijā nobalsoja par izstāšanos no ES

+6
-2
Atbildēt

7

    lno > rinķī apkārt 21.07.2016. 20.17

    riņķī apkārt. ES sekmīgāk nolaidīs atejas podā kā Tramps.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 21.07.2016. 20.01

    rinķī apkārt. Man arī tādas sajūtas kā Tev, bet vai pēc tām var izdarīt secinājumus? Kādreiz pat nacionāli noskaņoti cilvēki baidījās no Reigana:)

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 21.07.2016. 19.43

    riņķī apkārt. Pabriku un kaut kādu Kapustānu uztrauc nevis Trampa domas, bet tas, ka tās tika izteiktas tieši un nepārprotami… Ilūzijas ir mūsu aizsardzības koncepcijas pilārs.

    [..] Arī Tramps, ievēlēšanas gadījumā uzvestos daudz diplomātiskāk, arī piedomājot par savu retoriku, pieļāva Kapustāns. [..]

    Pabriks: [..] Ja viņš nerunā nopietni, varbūt viņš nemaz nav pareizais kandidāts? Ja viņš domā, ko saka, tas jau ir bīstami.[..]

    Man imponē cilvēki, kuri saka to, ko domā. Un Pabriks pats liekuļo, ja izliekas, ka šādi teksti no US politiķiem ir baigais jaunums. Nav jaunums, mājieni bija daudz un dažādi. https://varabungas.wordpress.com/2016/07/21/america-first/#more-13616

    Iesaku izlasīt. No sevis piebildīšu, ka ASV tomēr ir varas līdzsvars. Ja tiešām Tramps ir traks, tad viņu pievaldīs kongresmeņi un senatori…

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    moonlight > rinķī apkārt 22.07.2016. 16.34

    rinķī apkārt

    Bet liekas tālajos sešdesmitajos Kenediju nošāva tieši Trampa elektorāta pārstāvis.

    Tāpēc jo vairāk par Trampu. Nodevēju, pederastu, nēģeru un prātu izkūkojušu tantuku mīluli, čekas kuces, Normas Jean, savervēto Kenediju, Karību krīzes autoru, pilnīgi iespējams, nogalināja krietnie amerikāņi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 21.07.2016. 20.08

    Ino. Vislabākos secinājumus par cilvēku var izdarīt pēc tā, ko šis cilvēks izsaka nejauši. Nevis pārsakās, bet izsaka kaut kādai situācijai nepārdomātu, bet skaidri un gaiši pabeigtu tieši savu, nevis padomdevēju viedokli. Iestudētas, rediģētas runas – tas viss tā tikai, jo kritiskā situācijā, ja tāda pienāks – Tramps nevien runās, bet arī rīkosies savu – prezidenta pilnvaru robežās. Un tās ir pietiekami plašas, lai nolaistu LR pa burbuli.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 21.07.2016. 19.53

    Ino, man maz interesē, ko saka Pabriks :) Rakstu, balstoties uz savām, iekšējām sajūtām. Tas mans vienīgais kompass. Bet par ASV varas līdzsvaru – kāds tas ir, to redzēsim pēc vēlēšanām, jo varas līdzsvars demokrātiskā valstī ir tieši proporcionāls vēlētāju noskaņojumam.

    Un patiesībā – no vidējā amerikāņu, šīs dienas Latvijas kontekstā – Kaimiņa vēlētāja viedokļa tas būtu pavisam normāli, pajautāt sev – kāda suņa pēc mani nodokļi aiziet kaut kur aiz apvāršņa? Tas ir pavisam reāli, un tas arī mani baida. Neviens Trampa padomnieks viņu nemēģinās ” vest pie prāta”, ja jutīs, ka viņš bauda ASV pilsoņu liela vairākuma atbalstu.

    Bet liekas tālajos sešdesmitajos Kenediju nošāva tieši Trampa elektorāta pārstāvis. Tas ir viņu rokraksts un tāda ir viņu domāšana.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 21.07.2016. 20.21

    Par ES šajā kontekstā nav jēgas runāt

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu