Dzintaros akordeoniste Ksenija Sidorova ar jauno programmu "Karmena" • IR.lv

Dzintaros akordeoniste Ksenija Sidorova ar jauno programmu “Karmena”

32
Ksenija Sidorova. Publicitātes foto

Trešdien plkst.20 Dzintaru koncertzāles Lielajā zālē pasaules slavu iemantojušās akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts

Koncertā akordeoniste uzstāsies kopā ar mūziķu apvienību no Londonas – kontrabasistu Roberto Kohu, pianistu Klaudio Konstantīni, vijolnieku Alehandro Logersio, ģitāristu Rentko Dirksu un sitaminstrumentālistu Itamaru Doari.

Sidorova iepriekš žurnālistiem stāstīja, ka “Karmena” ir ilgi lolota programma, kas pavisam nesan ierakstīta arī albumā. Koncerts Jūrmalā būs albuma prezentācijas koncerts Latvijā un otrais publiski atskaņotais programmas koncerts. Pirmo reizi programma atskaņota Vācijā, bet pēc Latvijas to plānots atskaņot Amerikā.

Koncertā tiks atskaņotas slavenākās ārijas no Žorža Bizē operas “Karmena”, kā arī Astora Pjacollas, Ernesto Lekuonas skaņdarbi un Latīņamerikas tradicionālā mūzika.

Jau ziņots, ka Sidorovas albums “Karmena” mūzikas izdevniecības “Deutsche Grammophon” paspārnē klajā nāca šā gada 3.jūnijā.

Ekskluzīvu līgumu ar mūzikas izdevniecību “Deutsche Grammophon” Sidorova parakstīja pavasarī.

Albums “Karmena” ir “svaigs skatījums uz Karmenu”. Komponista Bizē operas “Karmena” interpretācija tapusi, iedvesmojoties no Latīņamerikas, Āzijas, Eiropas un Ziemeļamerikas mūzikas stiliem.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu