Izmeklē slepkavības draudus advokātam Balmakam • IR.lv

Izmeklē slepkavības draudus advokātam Balmakam

1
Datorattēls no portāla "Pietiek.com".
Indra Sprance

Kriminālprocesā figurē maksātnespējas administratora Māra Sprūda vārds

Valsts policijā ierosināts kriminālprocess, kurā maksātnespējas administratora Māra Sprūda vārds figurē saistībā ar slepkavības draudiem advokātam Indulim Balmakam, noskaidrojis žurnāls “Ir”.

Balmaks žurnālam atteicās sniegt jebkādus komentārus par notikušo, tāpēc konkrētāka informācija par iespējamo draudu apstākļiem nav zināma. Taču Valsts policijā apstiprināja, ka decembrī ierosināts šāds kriminālprocess pēc 132.panta un pašlaik turpinās izmeklēšana. Tās ietvaros nevienam patlaban nav piemērots aizdomās turamā statuss. Iespējamos draudus no maksātnespējas administratora Sprūda saņēmušais advokāts Balmaks aizstāv Peltes īpašumu bijušā valdes locekļa Neila Dženingsa (Neil Jennings) intereses. Savukārt Sprūds bija maksātnespējīgā uzņēmuma Peltes īpašumi administrators.

Balmaks un Dženingss valsts iestādēs cēla trauksmi par Peltes īpašumu uzņēmuma maksātnespējas procesā notiekošo. Viņu viedokli Ir atspoguļoja arī pērn oktobrī pētnieciskā rakstā Shēma pie Ķīšezera, kurā atšķetināja komplicētus darījumus ar miljoniem vērtu zemi Ķīšezera krastā. Cita starpā publikācijā atklājās, ka darījumos iesaistīts arī bijušais Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis un par viņa amatpersonas deklarācijā nenorādītajām darījumu summām tika sākta un joprojām turpinās kriminālizmeklēšana.

Sprūds uz Ir jautājumu, vai draudējis nogalināt advokātu Balmaku, sniedza šādu rakstisku atbildi: «Tie ir psihiski slima suņēdāja murgi!».

Šādu pašu leksiku izmanto arī portāls Pietiek.com savās publikācijās par «suņēdāju advokātu». Šovasar pret Balmaku izvērsta kampaņa pēc tam, kad viņš kādā ierakstā Twitter bija norādījis, ka Ziemeļkorejas apmeklējuma laikā nogaršojis tur tradicionālo suņa gaļas zupu.

Vairāk lasiet žurnālā “Ir”.

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu