Reirs: Nozaru budžeti augs par 2-3%, aizsardzībai un iekšlietām - par 30-40% • IR.lv

Reirs: Nozaru budžeti augs par 2-3%, aizsardzībai un iekšlietām – par 30-40%

36
Finanšu ministrs Jānis Reirs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Par budžetu paredzēts lemt arī valdības sēdē pirmdien

Ņemot vērā jau iepriekšējos gados piešķirtos līdzekļus 2016.gadam, nozaru budžeti nākamgad pieaugs par 2-3%, bet aizsardzībai un iekšlietām palielinājums sasniegs 30-40%, tā ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes “LNT Ziņām” teica finanšu ministrs Jānis Reirs.

“Nebūs tā, ka kaut kas tiks stipri samazināts vai nevarēs nodrošināt attīstību,” teica Reirs.

Viņš informēja, ka ceturtdien valdība vienojās 2% no iekšzemes kopprodukta aizsardzībai panākt līdz 2018.gadam. Pēc Reira norādītā, tas ir ļoti nozīmīgs solis un lēmums, jo ļauj mūs parādīt kā stabilus NATO partnerus, kā arī ļauj rēķināties ar NATO partneru palīdzību.

Vēl viens nozīmīgs lēmums paredz piešķirt papildus 35 miljonus eiro iekšlietu sistēmai, kā arī palielināt finansējumu 2017.-2018.gadā.

“Vienojāmies arī par nozaru izdevumu samazināšanu par 3%. Negribētu teikt, ka tie ir jūtīgi samazinājumi, vairāk programmu pārvērtēšana – nepirkt pamatlīdzekļus un transportu. Nopietnas pamatprogrammas netiks skartas,” apgalvoja Reirs.

Diskusijas joprojām ir par neapliekamā minimuma paaugstināšanu, ko Reirs piedāvā veikt desmit eiro apmērā, tādējādi katram strādājošajam dodot papildus 2,3 eiro. Par to, kā arī minimālās algas celšanu un progresīvā neapliekamā minimuma ieviešanu piektdien paredzēts runāt ar sociālajiem partneriem.

Par budžetu paredzēts lemt arī valdības sēdē pirmdien.

 

Komentāri (36)

Absints 28.08.2015. 10.40

A kur tas izglītībai? Atkal ir prioritāte, bet tie atkal ir tikai vārdi. Kā vienmēr…Kur ir tas, ko Straujuma solīja (sk. piemēram, LNT interviju 26. novembrī)

http://skaties.lv/latvija/politika/izglitibas-ministrija-atlaidis-darbiniekus-esosajiem-palielinas-algas-pazino-straujuma/

Jau tad teicu, “modelis” ir tikai atruna, lai iegūtu laiku, Tas arī pierādās. Straujumas solījumi bija un ir pa tukšo. Modeli IZM uztaisīja, labāku vai sliktāku, bet naudu tā ieviešanai nepiešķir nemaz. Toties taisam policejisku valsti…, palielinam nodokļus darba ņēmējiem, ne patēriņam. Viss, kas tika runāts, diskutēts, ir bijusi tikai tukša gaisa dzesēšana. Politiķi rosās, saņem algu, a labuma ta nekāda. Viss pa veco.. Kā jau tas Latvijā ir…

Pat Nacionāļi te klusē. Viņu prioritāšu saraksta galvenais ir tas, lai neiebrauktu kāds nēģeris, a tas, kā dzīvos latviešu tauta, nav svarīgi. Ka tik nav nēģeru!

+1
0
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 28.08.2015. 10.07

Aizmirsu pateikt par smagos noziegumos apsūdzētā galveno dividendi-

krimināllietas izbeigšanu.

Tas ir arī aitu un aunu interesēs, jo, ja Lembergu notiesās, nesmuki sanāks – tauta saukusi atpakaļ kriminālnoziedznieku.

Bet tauta nedrīkst būt duma.

+1
0
Atbildēt

0

lno 28.08.2015. 09.38

Manuprāt prognozēt 3%

pieaugumu nav reāli.

+1
-1
Atbildēt

2

    klusais > lno 28.08.2015. 09.40

    lno – Reirs mācās no Pētersones – uzliek ambiciozus mērķus un pēc tam taisnojas , ka mērķi bija ambiciozi …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > lno 28.08.2015. 10.17

    uz lno

    Man moderatori visu laiku ziņo, ka Jūs ar betiju mani vienmēr mīnusojiet??

    Nu ko es Jums abiem sliktu esmu izdarījis?

    Sākat jau līdzināties abi zanEi…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu