Krievijas delegācija Matvijenko sankciju dēļ nebrauks uz ASV • IR.lv

Krievijas delegācija Matvijenko sankciju dēļ nebrauks uz ASV

7
Krievijas prezidents Vladimirs Putins (no kreisās) un parlamenta spīkere Valentīna Matvijenko. Foto: EPA/LETA

Aptauja liecina, ka Krievijas prezidenta Putina popularitāte vasarā sarukusi par 6%

Krievijas Federācijas Padomes delegācija atteikusies doties uz ASV, jo ASV atteikušas izsniegt vīzu Krievijas parlamenta augšpalātas – Federācijas padomes – spīkerei Valentīnai Matvijenko. Viņa iekļauta Savienoto Valstu “melnajā sarakstā”. Par visas delegācijas atteikšanos doties uz ASV teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

“Diemžēl mūsu priekšsēdētājai Valentīnai Ivanovnai [Matvijenko] atteikta Amerikas vīzas izsniegšana, tāpēc viņa nevarēs piedalīties starpparlamentārās savienības darbā, kas notiks uz ANO platformas un kur bija ieplānota viņas uzstāšanās no Ģenerālās asamblejas tribīnes,” aģentūrai „Interfaks” apliecināja avots Federācijas padomē.

Matvijenko bija pirmo Krievijas amatpersonu vidū, kas tika iekļautas ASV sankciju sarakstā – jau 2014.gada 17.martā, nākamajā dienā pēc okupētajā Krimā sarīkotā pseidoreferenduma. Iekļaušana sankciju sarakstā nozīmē, ka Matvijenko netiks izsniegta ASV vīza, bet viņas aktīvi Savienotajās Valstīs – bloķēti.

18.martā Matvijenko tika iekļauta Kanādas sankciju sarakstā, 21.martā – Eiropas Savienības, bet 19.jūnijā – Austrālijas.

Matvijenko bija jāpiedalās starptautiskos pasākumos Ņujorkā, arī Pasaules sieviešu parlamentu spīkeru konferencē. Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā teikts, ka pēc ilgām pārrunām tomēr izsniegtā vīza satur „tik daudz nepieņemamu ierobežojumu Matvijenko uzturēšanās ASV”, tāpēc nolemts nebraukt uz ASV. Matvijenko nebija atļauts piedalīties nevienās tikšanās un citos pasākumos.

Tikmēr jaunākā „Levada centra” aptauja liecina, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina reitings nokrities par 6%, ziņo mediji.

Putina darbību atbalsta gan pietiekami liels Krievijas iedzīvotāju skaits – 83%, liecina centra trešdien publicētās aptaujas dati. Taču kopš jūnija, kad Putina atbalstītāju skaits veidoja 89%, reitings augustā nokritis par 6%, sasniedzot 2014.gada maija līmeni.

Arvien vairāk cilvēku Krievijā ir neapmierināti arī ar notiekošo valstī. Šogad jūnijā 64% aptaujāto bija apmierināti ar valstī notiekošo, bet augustā tādu bija vairs 55%.

Salīdzinot ar jūniju, pieaudzis to Krievijas iedzīvotāju skaits, kuri uzskata, ka valsts virzās nepareizā virzienā – jūnijā šo tēzi atbalstīja 22%, bet tagad jau 29%.

 

Komentāri (7)

Charlie Hebdo 27.08.2015. 09.52

ВАЛЬКА-СТОПКА, ВАЛЬКА-РАСКЛАДУШКА, ВАЛЬКА-КРАСНЫЕ ТРУСЫ

Tās fašistu kuces purns vienmēr atgādināja padumjo laiku šņabja bodes pārdevējas.

+4
-1
Atbildēt

0

lno 27.08.2015. 11.58

Krievijas delegācija nebrauks uz ASV? Kāda sagadīšanās – es arī šogad nebraukšu:)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu