Augustā sarukusi ZZS popularitāte • IR.lv

Augustā sarukusi ZZS popularitāte

93
Valdošās koalīcijas partiju līderi Saeimas deputāti Raivis Dzintars (NA) (no kreisās), Solvita Āboltiņa (vienotība) un Augusts Brigmanis (ZZS). Foto: Ieva Čīka, LETA

Audzis Nacionālās apvienības atbalstītāju skaits

Augustā, salīdzinot ar jūniju un jūliju, ir samazinājies Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitings, turpretim Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītāju īpatsvars audzis, bet “Vienotības” atbalstītāju skaits palicis gandrīz nemainīgs, liecina “Latvijas faktu” veiktā aptauja.

Augustā ZZS reitings bijis 13,6%, kas ir samazinājums, salīdzinot ar jūliju, kad ZZS reitings bija 15,9%, un jūniju, kad ZZS reitings bija 15%. Savukārt VL-TB/LNNK reitings augustā bijis 10%, kas ir pieaugums, salīdzinot ar jūliju, kad Nacionālās apvienības reitings bija 7,5%, un jūniju, kad šī politiskā spēka reitings bija 8,8%, ziņo LETA.

Pirmās trīs vietas partiju reitingā attiecīgi ieņem “Saskaņa” (21,7%), ZZS (13,6%) un “VL-TB/LNNK” (10%). Tām seko “Vienotība” (8%), Latvijas Reģionu apvienība (LRA) (4,4%) un “No sirds Latvijai” (NSL) (2,8%). Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, pārējās partijas savāktu ne vairāk kā 0,5% vēlētāju balsu, liecina aptaujas rezultāti.

“Saskaņas” reitings jūlijā bija 19,9%, bet jūnijā – 21,4%. Savukārt “Vienotības” reitings jūlijā bija 7,9%, bet jūnijā – 8,7%. Gan LRA, gan NSL popularitāte augustā, salīdzinot ar jūliju un jūniju, ir kritusies.

12,7% respondentu norādījuši, ka vēlēšanās nepiedalītos, bet 25,1% vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu, liecina veiktā aptauja.

Salīdzinājumā ar jūliju augustā pieaudzis to vēlētāju skaits, kuri vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsotu (25,1%), bet jūlijā tas bija 21,3%. Savukārt samazinājies to vēlētāju skaits, kuri uzskata, ka vēlēšanās nepiedalītos, augustā 12,7%, bet jūlijā šis skaits bija 15,6%.

“Latvijas faktu” aptauja notika no 2015.gada 8.augusta līdz 20.augustam. Tajā tika aptaujāti 1002 Latvijas pilsoņi.

 

Komentāri (93)

Raicha 25.08.2015. 23.11

zanEi

Caur jautājumu, ko tad īsti darīt ar Lemberga elektorātu Jūs cenšaties norādīt, ka V un jo sevišķi SA nebija un nav citas izejas, kā vien noslēgt darījumu ar to pašu veco nelabo.

Tā nav. Izeja ir, un lai kā politiķi negānītos, tautai atmiņa ir, un konsekvenci uzskatos un darbos daudzi jo daudzi atceras un novērtē. Protams, ir Lemberga elektorāts, kas neko citu negrib un nepieņems, bet diez vai tā ir vairāk par pusi no pēdējās velēšanās pa viņiem nobalsoušajiem. Pārējie ir svārstīgi, un var nobalsot gan par ZZS, gan V, gan par NA.

Labs piemērs bija situācija, kāda bija laikam 9. saiemā (neesmu hardcore politikas faktu entuziasts, neatceros precīzi, bet gan jau atceraties pati), kad NA no opozīcijas atbalstīja valdībā esošo V, savukārt it kā valdībā esošā ZZS balsoja kopā ar SC… Nākamajās vēlēšanās NA atbalsts gandrīz dubultojās, ZZS – nokritās.

P.s. Toties esmu hardcore ideālists, varbūt tādēļ man tik gūti saprast daudzu V biedru “nekādo” pozīciju brīdī, kad partija faktiski grūst kopā.

+11
-8
Atbildēt

3

    andrejs > Raicha 26.08.2015. 13.20

    zanei ir kādi pierādījumi par saimniekiem?

    ——————————————-

    zane rakstīja: Tu tak tāpat izdomāsi to, ko vēlēsies…vien piebildīšu – ZZS un NA ir viens saimnieks.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Raicha > Raicha 26.08.2015. 01.40

    Nu tad velciet faktus gaismā, pasūtiet Lembergu, citādi man jau sāk likties, ka ne tikai ZZS un NA viens saimnieks (neizslēdzu), bet arī V tas pats saimnieks – nu labi, ne saimnieks, bet kontrolpaketes turētājs ar 51% akciju.

    Ko darīs AL, ja V šo pasūtīs? Sastādīs valdību no ZZS+NA+SC? Kā tad… AL nav tik glups.

    Saprotu, ka tā ir zināmā mērā spēlēšanās ar valsti, bet tagadējais ceļš arī pie laba nenovedīs. Jūs tak saprotat, ka V draud ļoti slikti rezultāti nākamajās vēlēšanās, ja turpināsies ieāktais kurss? Un tad ZZS (un jūsu versijā +NA) būs tiešām visas kārtis.

    P.s. Kāds atceras, ka Saeimā ir arī NSL un RA?

    Jā, starp citu, tīri aritmētiski skaitot, esmu vairāk atbalstījis V(JL) nekā NA.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > Raicha 26.08.2015. 00.52

    …Raicha raksta: – “Caur jautājumu, ko tad īsti darīt ar Lemberga elektorātu Jūs cenšaties norādīt, ka V un jo sevišķi SA nebija un nav citas izejas, kā vien noslēgt darījumu ar to pašu veco nelabo.”

    —————————————

    …nu, kas Jums tā par kaiti – vislatviešu atbalstītājiem – savas fantāzijas pierakstīt citiem?…sēž, štuko, perina un pēc tam paziņo, ka viņš, lūk, labāk zinot, ko kāds domājis, runājis, gribējis pateikt…droši vien, medicīniski tas varētu būt izskaidrojams – neņemos spriest, bet dīvainība tā ir noteikti…

    …tāpēc necentīšos oponēt, Tu tak tāpat izdomāsi to, ko vēlēsies…vien piebildīšu – ZZS un NA ir viens saimnieks….ZZS savulaik koalīcijā uzvedās kā opozicionārs, tagad NA dara to pašu….ZZS slavē savu saimnieku, arī NA atzīst Lembergu par īstu saimnieku…

    …pateicoties NA valdības darba torpedēšanai un liekulīgajam divkosības teātrim pēc Dombrovska atkāpšanās – ZZS ir tur, kur tā šobrīd atrodas…uz maiņām ar NA spēlējot “labā un sliktā policista” lomu…

    ….pārējo pats piedomāsi – Tev labi sanāk…. :)

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

nomale 25.08.2015. 20.58

Interesanti būtu uzzināt vidējo IQ līmeni Vienotībā. It kā pēc idejas tur būtu jābūt erudītiem cilvēkiem, bet šobrīd šķiet, ka tur savākušies lētā alus cienītāji. Tāda īstermiņa domāšana nu nekādi nesaskan ar partijas idejām. Kuģis Vienotība iet uz grunti, pasažieri žāvājas un spļauj jūrā.

+13
-11
Atbildēt

17

    zanE. > 25.08.2015. 23.05

    ….Raicha…kur Tu manos komentāros atradi norādi uz Vienotību?…

    …jā, es uzskatu, ka NA ir daudz sliktāks partneris, kā ZZS…vēl tikai piebildīšu par veco patiesību – muļķis ar iniciatīvu ir līdzvērtīgs nelietim…

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    nomale > 25.08.2015. 22.53

    zanE, mums šobrīd ir vienpartijas sistēma!!!!!!!!!!!!!!!

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > 25.08.2015. 22.01

    Interesanti, ka zanE vairs neprasa pierādījumus, ka Āboltiņa bijusi Puzē pie Lemberga. Dzeris 49, zanEs acuraugs, ir palaists brīvsolī un vairs nesolās balsot par “vienīgo liberālo, uz Rietumiem vērsto” partiju.

    Pilnīga anarhija, visa Vienotība inteliģenti klusē un domā, kā saglabāt ērtās pozīcijas.

    Kalniete ir izspiedusi no Vienotības visu, ko varēja, iedeva solčai otkatu 12000 € un tagad domā, kurā kuģī tālāk ceļot pa Briseli.

    Bet Āboltiņai Vienotība vēl vajadzīga, jo augstie amati kārojās.

    Prognoze – Vienotības opozīcijai aizbāzīs mutes ar kādiem amatiem, fasādi uzfrišinās, ieliks kādu jaunu seju vitrīnā un mēģinās iesmērēt aitām un auniem uz nākamām vēlēšanām.

    Lai nebūtu konkurences, konkurentus nodauzīs ar mietiem.

    Pats galvenais – Āboltiņas Vienotība ir tīkama valsts Saimniekam Aivaram Lembergam.

    Ja esi tīkams smagos noziegumos apsūdzētajam, tad mūsu valstī tā ir panākumu atslēga.

    Grūti tagad iedomāties kādu trako, kas izdomātu pēkšņi Latvijā cīnīties pret oligarhu varu.

    Vai variet iedomāties, ka pēkšņi uzrodās politiķis, kas iestājās par godīgu, caurspīdīgu politiku.

    Nesagaidīsiet kādu politisko spēku, kas pēkšņi sadomātu sakārtot mūsu Tiesu sistēmu.

    Būtu interesanti paskatīties uz to vājprātīgo pašnāvnieku, kas tautai piedāvātu veidot un attīstīt mūsu valsti bez smagos noziegumos apsūdzētā Lemberga…

    Viss ir sakārtots un izravēts, lai Dies nedod, kādam neiešaujās prātā kāda ķecerīga doma par Sistēmas maiņu.

    Kurš mājā ir galvenais?

    Aivars Lembergs!

    Kam pieder aitas un auni?

    Aivaram Lembergam!

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > 25.08.2015. 22.51

    uz zanE

    Bija jau tā “burvju nūjiņa” un bija jau Lembergs “aizslaucīts no politiskās skatuves”, bet tas, izrādās, Vienotībai(VISAI!!!!) nebija pa prātam, jo ar Lembergu bija jau “sastrādājušies”, pietam “konstruktīvi”, tā pat, kā lācīša biznespartnere Bukane ar Lembergu Ventspils ostā.

    Velti jautāt, “ko darīt ar ZZS vēlētāju, kas balso par Lembergu, labāk pajautājiet – “KO DARĪT AR VISIEM VIENOTĪBAS DEPUTĀTIEM, KAS PASAUCA ATPAKAĻ PADZĪTO LEMBERGU?

    Labāk pajautājiet – “KO DARĪT AR VIENOTĪBAS DEPUTĀTIEM UN “VALSTSVĪRU” DOMBROVSKI, KAS GĀZA BEZLEMBERGA VALDĪBU UN SAUCA “STIPRINĀT” KOALĪCIJU AR LEMBERGU.

    Labāk pajautājiet – “KO DARĪT AR GĻĒVO LATVIJAS INTELIĢENCI, KAS KLUSĒJA UN PAT ATBALSTĪJA LEMBERGA ATGRIEŠANOS.

    Tagad pēkšņi liekulīgā zanE “atmodusies” un prasa, kad Lemberga atgriešanos pati atbalstīja, – ” ..kā atbrīvoties no Lemberga..?”

    Brāvo, zanE, liekulības kalngals tas ir!

    VISI, KAS ATBALSTīJA PADZĪTĀ LEMBERGA SAUKŠANU ATPAKAĻ VAI KLUSĒJOT PIEKRITA TAM, IR LEMBERGA ELEKTORĀTS!!!!

    SKAIDRS????

    Diemžēl man nav plāna, kā atbrīvoties no smagos noziegumos apsūdzētā, jo pēdējo cerību noslīcināja mūsu kopējais, vakarējais varonis Dombrovskis, kad kapitulēja un salūza, kā pēdējā lupata.

    Sūds pēdējais ir mūsu “lācītis”, kas izdzēsa gaismu tuneļa galā.

    Ar atpakaļ pasaukto Aivaru Lembergu NAV MUMS VAIRĀK NĀKOTNES.

    Bet es laikam zinu, kāds ir Jūsu un Vienotības politiķu plāns, lai atbrībotos no Lemberga.

    Jūs laikam domājiet, ka patreizējās politikas rezultātā ar Lemberga un Vienotības valdības atbalstu no Latvijas aizbēgs vēl atlikušie latvieši un valsts tiks izzagta līdz pēdējam un tad Lembergs, redzēdams, ka valstī vairs nav ko cirpt un zagt, aiz garlaicīgas grūtsirdības ņems un nomirs.

    Vai tāds ir Jūsu plāns, sasodītā Vienotība???!!

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > 26.08.2015. 00.53

    …Susuriņ….paldies par novērtējumu….es lepojos!… :)

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > 26.08.2015. 00.11

    Nav stāsta skumjāka ar mīlas metu kā stāsts par Zatlera bruņinieku un Vienotības žanEtu…

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    nomale > 25.08.2015. 23.07

    zanE. …kur tas ir – pie Jums?…

    ——————————

    Uz zemes zanE, uz zemes! Ir tādas “draže” konfektes krāsa dažāda – garša viena. ZZS = NA = Vienotība = SC = NSL = RA! Pilnīgi nekādas atšķirības var balsot aizvērtām acīm!

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > 25.08.2015. 23.01

    …Nomale…”mums šobrīd ir vienpartijas sistēma!!!!!!!!!!!!!!!”

    ————————

    …kur tas ir – pie Jums?…

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > 25.08.2015. 22.37

    …Aldi…jautājums – kāpēc nerodas sakarīgas partijas?…un, ko katrs no mums saprot ar vārdu salikumu “sakarīga partija”….

    …piedāvājumu ir bez sava gala – kādas tik mums tās partijas nav bijušas…bet…kāds ir rezultāts?….

    …mēs esam tik dažādi – atšķirīgi, nesamierināmi, katrs ar savām vēlmēm un interesēm…negribu pieļaut domu, ka atgriezīsies laiki ar vienpartijas sistēmu, kas “apmierinās” visus…

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > 25.08.2015. 22.59

    …Susuriņ…nekliedz!…lielie burti liecina par histēriju….kad būsi nomierinājies, varbūt, spēsi atbildēt uz jautājumu – ko darīsi ar Lemberga elektorātu….

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Skumjais Bruņinieks > 25.08.2015. 23.35

    ZanE ir superliekulīga demagoģe un to zina visi.

    Vēl nesen, kad apsūdzēju Vienotību un prasīju no tās atbildību, zanE mani “pieķēra” neprecizitātē, sajaucu Zatlera ieņemamo amatu.

    Tas man atgādināja vienu manu publisku strīdu ar augstu TP politiķi, kuru apsūdzēju visos TP un Šķēles pastrādātajos noziegumos. Viņa taktika un rīcība bija tāda pat, kā zanEi – uz nepatīkamām, acīmredzamām apsūdzībām neatbildēt, jo pret tādiem neapgāžamiem pierādījumiem nav izredžu uzvarēt. Bet var piesieties pie sīkumiem, teiksim, neprecizitātes gadskaitļos vai ciparos( ne trīs miljoni, bet trīsarpus, kā teica TP aizstāvis) vai zanEs un manā gadījumā Zatlera amats.

    Kad pierādīts, ka Skumjais Bruņinieks putrojās amatos, tad to vajag uzsvērt skaļi daudzreiz, jo kā gan var ticēt visām apsūdzībām, ko es saku, ja tiku pieķerts neprecizitātē.

    Tā rīkojas augstas raudzes advokāti, kad tiesā jāaizstāv noziedznieks, pret kuru ir neapgāžami pierādījumi.

    Izsauktajam lieciniekam ir nāvējošas liecības, bet advokāts cenšās liecinieku pieķert pie nebūtiskām neprecizitātēm un pēc tam tiesai jautā – ..”nu kā var ticēt tādam lieciniekam, kas putrojas un neatcerās datumus..?”.

    Tieši tāda pat taktika ir Aivaram Lembergam, kas pieķerās pie katra neprecīza “personas koda” un izbazūnē savu “uzvariņu” pa visu pasauli, lai visiem rastos ilūzija, ka 200 apsūdzības sējumi arī ir nepatiesība un prokuroru apmelojums.

    Zane būtu lieliska Sātana advokāte.

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > 25.08.2015. 22.13

    ….mjā, Skumjā Izskata Bruņiniek, tos pierādījumus joprojām neesi cēlis galdā…kur ir?…

    …Latviju bez Aivara Lemberga?…nu, pastāsti, ko Tu darīsi ar ZZS vēlētāju, kurš balso par ZZS, jo šīs partijas premjera kandidāts un “īstais” Latvijas saimnieks – viņu ieskatā – ir Aivars Lembergs…stāsti, vai kopā ar Aivaru Lembergu deportēsi no valsts arī viņa elektorātu?…kur liksi tos 178 210 vēlētājus(12.Saeimas vēlēšanas), kam pateicoties Lembergs ir tur, kur tas ir šobrīd…

    …nenāks Baltais Tēvs vai Baltā Māte, kas ar burvju nūjiņu izdzēsīs Lembergu no Latvijas politiskās kartes un pārstādīs vēlētājiem smadzenes…pat ķirurgs Zatlers nespēja veikt smadzeņu pārstādīšanu…

    …tāpēc – stāsti, kāds ir Tavs plāns?…

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    Raicha > 25.08.2015. 23.06

    zanE, neizliecieties. Nepiestāv, paties’

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 25.08.2015. 23.55

    Skumjais Bruņinieks. Kā izmērīt, kurš mīl nesavtīgāk – SB Zatleru vai Zane Vienotību?

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > 25.08.2015. 23.37

    zanE…. es uzskatu, ka NA ir daudz sliktāks partneris, kā ZZS…muļķis ar iniciatīvu ir līdzvērtīgs nelietim…

    __________________

    Varēji neteikt, jo kādreiz tev labāka par NA bija pat SC. Kuriem tad pieskaitīsi sevi?:):):)

    +12
    -9
    Atbildēt

    0

    Raicha > 25.08.2015. 23.00

    zanE, Jūs esat fantastiska. Pat ja būs nepārprotami melns, Jūs teiksiet “balts”, ja Vienotības SA liks tā darīt, turklāt absolūti nekritiski. Kam jānotiek, lai Jūs kādreiz atzītu V, un, jo sevišķi, SA kļūdas?

    Atgriežoties pagātnē – Vai tieši V nebija tā, kas paņēma atpakaļ valdībā ZZS, ko ar tādām grūtībām bija izdevies dabūt kaut nedaudz tālāk no varas kloķiem?

    Tikai nevajag stāstīt, ka NA ir sliktāks partneris par ZZS/Lembergu.

    Ir kāda sena patiesība – muļķis nekad nenodarīs tik daudz ļauna, kā nelietis.

    V kurss pa skuju taku nupat ir tik nepārprotams, ka pārliecinošāks bija tikai Zatlera tā saucamajai partijai.

    p.s. Latvijas politikā ir maz (vai pat nev nemaz) cilvēku, kuros es būtu vīlies vairāk, kā Āboltiņā.

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 25.08.2015. 22.26

    zanE raksta: “pat ķirurgs Zatlers nespēja veikt smadzeņu pārstādīšanu”

    Ja pārstādīšanu mēģina veikt nevis ar skalpeli, bet ar tankiem, tad nekas labs nevar sanākt…

    Pilnībā pazaudēt savus vēlētājus – tas ir jāmāk. Tā nebija partija, tā bija ANTIpartija.

    zanE raksta: “kur liksi tos 178 210 vēlētājus”

    Viņi ir pierādījums tam, ka Latvijā nav nevienas sakarīgas partijas, par ko varētu balsot. Viņu uztverē Lembergs ne ar ko nav sliktāks par Āboltiņu. Vai var viņiem to pārmest?..

    Ja būtu kāda sakarīga partija, viņi droši vien vairs nebalsotu par Lembergu.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.37

Pēc komentāriem par reitingiem ir vairāk kā acīmredzams, ka Vienotība ir iegājusi norieta stadijā un visi, kam šī partija nepatīk (t.sk. man), varētu priecāties.

Tomēr man ļoti gribas piekrist Bruņiniekam, kurš norāda uz gan uz Vienotības biedru, gan vēlētāju atbildību.

Protams, var pieņemt, ka Vienotība aizies pa to pašu skuju taku, kuru nogāja TP, LC, šleseristi, vēlāk merkantīlais PLL. No otras puses, jājautā – ko no tā iegūst latvju sabiedrība? Mana atbilde – ieguvuma nav, jo taisnība ir Bruņiniekam – valsti kontrolē Hūte (ja kāds vēl nezina, tad budžetu 2016 no aizkadra bīda tieši šī tiesājamā persona).

Mans viedoklis ir, ka beidzot ir jāsāk apzināties, ka būt “labajam”, “gaišajam” partijas biedram vai pat deputātam nebūt nenozīmē būt tīram un godprātīgam īstenībā. Tādu gaišo bija arī kompartijā, bet viņi izšķirīgos brīžos klusēja, neoponēja un tādējādi palīdzēja korumpētai elitei justies neapdraudētai.

Tāpēc šobrīd uzskatu, ka atbildība savu vēlētāju un citu valsts patriotu priekšā ir “gaišajiem”parādīt drosmi un spēju atbrīvoties no morāli degradējušās Vienotības elites. Ja t.s. gaišie spēki partijā to nespēj, tad skuju taku viņi ir godam nopelnījuši un citās partijās viņus pieņemt būtu aplami, jo tādiem nav mugurkaula un viņi nav patiesi līdz kaulam.

Ūūūūū!

+8
-7
Atbildēt

28

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.51

    >klusais

    Nepareizi, dod gan.

    Vispirms ir jāsaprot, kas tieši ir jāglābj. Mums tiek stāstīts, ka grieķi blēži, naudu iztērējuši, bet pajautā – kas tieši, kur palika investētā nauda un tā pamazām sapratīsi, ka tos miljardus jau apēst nevarēja.

    Varbūt, ka jāglābj Gre nerezidentiem piederošās investīcijas, troikas draugiem piederošās bankas utt.

    Tas, ka troikas draugi vēlas pa lēto iegūt vērtīgus Gre aktīvus jau vairs nav nevienam nekāds noslēpums.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 12.09

    klusais

    Man nav tāda interese par citu valstu ekonomikām, lai tām sekotu, taču vērojot no malas, redzams, ka troika un draugi nemaz negrib Grexit, jo tad viņi netiks pie kārotā.

    Domāju arī, ka neviens par narkomānu pats no sevis nekļūst – vienmēr ir kādi, kas uzsēdina uz adatas, daudzi pat neapjaušot, ka tas ir citu apzināti saorganizēts process. Tāpat arī ar naudiņām – iebaro, iebaro, un īstā brīdī piecērt.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > Arturs Pērkons 26.08.2015. 13.26

    SC reitingu uztur NA, NA reitingu uztur SC.

    ———————————–

    man ir priekšlikums – nevajag dot kolonistiem pilsonību, tad SC “ŗeitings” pakāpeniski samazināsies un NA izčākstēs. Problēma ir jārisina saknē – latviski runājot.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    lno > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.10

    OT. Kādēļ SC reitingu būtu jāuzskata par augstu? Pierastais, jau no Jurkāna laikiem.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.14

    zanEi

    Pārfrāzējot visiem zināmo – “nestrīdies ar muļķiem, jo viņi novilks līdz savam līmenim…” šajā gadījumā nozīmē – “nekad nediskutēt ar prasmīgiem demagogiem, viņi provocēs diskusiju sev ierastā virzienā un tad sakaus pretinieku ar pieredzi.”

    Tu neesi godīga, ar Tevi diskutēt ir bezjēdzīgi.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > Arturs Pērkons 27.08.2015. 12.10

    …Arturs raksta: – “[…] kad atklājās neilgi pirms burbuļa pārsprāgšanas uzsāktais ģimenes bizness […]”

    —————————————

    …tā pat vairs nav demagoģija, bet atklāti meli…tad, argumentu vietā var nolaisties līdz Artusa Kaimiņa līmenim….mja….

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.58

    SC augtais reitings šobrīd nav SC sasniegums, tas ir Vienotības pāsapmierinātības ar varu, slinkuma un cinisma/augstprātības rezultāts.

    Ja Vienotība un Straujuma kā premjere tā kā tagad turpinās ļaut rīkoties Reiram un Finansu ministrijai darbaspēka nodokļu jomā, tad būs kā Rīgā, — arī latviešu publikai nāksies gaidīt Ušakova tipa premjeru un finansu ministru, lai latviešiem Līgovakars un Jāņi būtu. Reira FM uzmurgojis projektu, kur darba tirgus solistam, ja mēneša ieņēmumi nogāzīsies uz 300 eiro, būs jāmaksā 122 eiro nodoklis.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    zanE. > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.52

    ….rudenī varētu būt ārkārtas kongress…ja izdosies to sasaukt…vai ir cerība?…

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.17

    Optiskais Tēmeklis. SC reitingu uztur NA, NA reitingu uztur SC. Roka roku mazgā. Noies pa burbuli viena otra sekos. Ne jau velti gan NA, gan SC cenšas visas problēmas uzturēt neatrisināmā līmenī. Tiklīdz kāds kaut ko taisās atrisināt tā šie ķer karogus, bungas un sviestainiem saukļiem skrien visiem pa priekšu. Bēgļu jautājums bija labs piemērs, kur sarīkoja piketu ar rasistiskiem saukļiem.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.56

    Klusais, esi pārāk tuvu Vienotībai, lai cerētu, ka V augšgala varas tehnologu brigādi var apdraudēt V apakšgals ar tādām demokrātiskām metodēm kā kongress. Vienotība ir kuģis, ko stūrēt mēģina kašķīgās vartures un poltiskā izaugsme iepējama vienīgi iekšējiem podhaļimiem, derīgajiem idiotiem, šakālēniem Tabakijiem, kuri uzlasa izdzīvošasnas druskas partijas birojā un nelec ģīmī Širhannai Ūjaltiņai.

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.38

    …Tev neviens neuzliek tādu pienākumu, taču….neatkarīgi no visa – pastāv arī cits viedoklis, ārpus Tavējā…protams, Tev netīkams, bet….tā jau ir Tava problēma….

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 27.08.2015. 12.35

    Arturs – vienmēr laikam gan nebūšu aizstāvējis vis :) un par rindu māju projektu ar savulaik esmu izteicis savas domas . Tiesa bizness tika uzsākts kādu brīdi pirms burbuļa sprāgšanas , nevis tieši pirms , bet nu tik un tā vajadzēja izkalkulēt :) Ko darīt , ja klausa nīdošai sievai :)

    Ja par to kā vajadzēja rīkoties – iet iekšējo devalvācijas ceļu vai devalvēt valūtu … interesanti ,ka tieši troikas parstāvji ieteica iet devalvācijas ceļu … Ja man kāds pastāstītu , ko ģenerāli dotu devalvācija, neskaitot spirālveida efektu ar nākamo devalvāciju , tad varbūt būtu padomājis par to …

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.57

    Par SC nekāda škrobe nevar būt – ja neskaita radikālo ždanoklindermaniešu krvievalodīgo vēlētāju, tad SC savāc visas pārējās balsis pēc etniskā sastāva.

    Škrobei drīzāk jābūt par netālredzīgajiem, egoistiskajiem, uz amatiem kārajiem latviešiem, kuri sadalās daudzās partijās, kašķējas sava starpā un tieši tāpēc Hūte (vai kāds cits oligarhs) var viņus komandēt.

    ‘Skaldi un valdi’ darbojas arī t.s. demokrātijā, īpaši tādā, kas balstās uz finanšu resursiem aitām un auniem ((c) Bruņinieks) domātām vēlēšanām.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 27.08.2015. 10.04

    Arturs – ir svarīgi nejaukt lietas :) pie normāliem procesiem valsts aizņemas starptautiskos finanšu tirgos , lai finansētu budžeta deficītu . Gan mūsu , gan grieķu , arī Īrijas , Portugāles gadījumā finansu tirgi vairs nebija gatavi aizdot , jo valsts finansu rādītāji strauji gāzās lejā un vienīgā iespēja bija lūgt troikas palīdzību iziet no krīzes . Troika uz limitētu laiku izsniedza aizdevumus par procentu likmēm ,ko citi finansu tirgi pie dotās situācijas nebija gatavi izsniegt. Un te arī parādijās stāsts par to cik veikli nu kuram izdevās nomanipulēt un noriskēt ar finansēm , lai pie mainīgas situācijas gūtu peļņu .

    Piemērs ne no troikas , bet labi raksturojošs situāciju ka uz panikas rēķina labi nopelnīt ir Krievija ar rubļa kursu , kas nolēkāja aš pāri 100% . Domāju ,ka tur arī daži pamanījās lieliski nopelnīt … daži ar vājākiem nerviem savukārt pazaudēt . Svarīgi pie šādām svārstībām pareizi izvietot aktīvus :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 27.08.2015. 10.28

    Arturs – kā Tu domā vai es ļoti interesejos par darba aprakstu un konkrēti kas tiek darīts ? Varbūt uzraksti viņam uz biroja e-pastu , domāju Tev tur atbildēs par monetāro politiku un sociālajiem jautajumiem. Tas ko es redzu no malas ir stāsts par to , ka Cipram ar Varofaki neļāva realizēt dzīve savus populistiskos solījumus… un grieķiem aizdevuma noteikumi netika atslābināti, bet gan pastiprināti .

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 27.08.2015. 00.43

    klusais

    ” tiktu meklēts nakamais upuris …”

    no šīs vietas lūdzu, precīzi norādiet, kas, pie kādiem apstākļiem, ar kādu iemeslu meklēs…upuri.

    Bet Tev pareizais jautājums ir – a Lācītis ko, par 20 k€ mēnesī sēž kabinetā un noraugās, kā troikas draugi meklē upurus?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.49

    OT – Tu tak zini , ka neesmu nevienā partijā :)

    Par V spici … teorētiski var uztaisīt galma apvērsumu , bet nav organizējošās vienības … un gan jau arī kašķīgo varturu mantiju nesēji var aizdomāties , ka gravis ir tuvu un kaut kas jādara :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.59

    zane- cik zinu , tad “plīša lācītis” jūlija kaut ko mēģināja tantukiem un sulaiņiem stāstīt , ka nevajag braukt bedrē un vajag mest emocijas pie malas … , bet kongress prasās , nezinu japajautā kas tur briest . Ak šis matriarhats :) :) :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.47

    …Arturs raksta: – “Ja kāds domā, ka Lācītis ir nez kāds glābējs, tad lai paseko viņa spējām risināt Grieķijas problēmas, pagaidām publiskā telpā Eiropā šis tēls nav pamanāms.”

    ————————-

    …Tev arī patīk skaļie populisti, darbības imitatori?…

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.41

    Piebilde – pie morāli degradējušās Vienotības elites pieskaitu arī plīša Lācīti.

    Ja kāds domā, ka Lācītis ir nez kāds glābējs, tad lai paseko viņa spējām risināt Grieķijas problēmas, pagaidām publiskā telpā Eiropā šis tēls nav pamanāms.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 27.08.2015. 11.02

    Tu, atškirībā no manis, Lācīti vienmēr esi aizstāvējis un slavējis. Es no sākuma arī domāju, ka džeks saprot finanšu lietas, bet, kad atklājās neilgi pirms burbuļa pārsprāgšanas uzsāktais ģimenes bizness, sapratu, ka puisis ir paklausīgā tipa grāmatvedis. Priekšnieks (sieva) saka – gribu šiverēt, grāmatvedis saka – labi labi.

    Priekšnieks (troika) saka – dajoš iekšejo devalvāciju un banku glābšanu, grāmatvedis atbild – tak točno, sģelejem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 27.08.2015. 10.20

    Klusais

    uz neērtiem jautājumiem, ko Lācītis tieši dara par >20 000 € mēnesī neatbildam, bet laižam šķidru par nez no kurienes “valsts finansu rādītāji strauji gāzās lejā”.

    Sak’ jaukajā kapitālismā, kurā neredzamā brīvā tirgus roka visu sakārtojot valstīs, kuras turklāt atrodas Briseles augstāko ierēdņu, ieskaitot dāsni apmaksāto troikas komandu pildītāju Plīša Lācīti, viedā kontrolē, pēkšņi kkas saiet dēlī pats no sevis.

    Ak, jā – kā tas tā interesanti sagadās, ka daudzām valstīm, kuras Tu pamatoti nosauc par upuriem, uzrodas finanšu problēmas, bet troikai vienmēr ir piķis, ko aizdot?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 13.44

    Arturs – troika jau bija gatava Grexitam gada sakumā , tikai par to publiski nerunāja . Grexit neatrisina problēmu , jo parādi no tā nenorakstās. Galvenais kapēc baidās no Grexit ir tas , ka nogremdējot Grieķiju , tiktu meklēts nakamais upuris … un pēc prognozēm tā būtu Itālija , kuras problēmas gan diez vai izdotos vienkārši norīt …

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 11.46

    Arturs – stāsts par meliem un īsajam kajām nedod atbildi , ko darīt ar Grieķiju un kā :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Arturs Pērkons > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.18

    klusais

    Neesmu makroekonomists, taču atgādināšu sen zināmo – meliem īsas kājas. Tas attiecināms uz abām pusēm, kā Gre, tā uz arī uz troiku.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 09.46

    Arturs – kaut kad rudenī būs kongress … un tas būs lakmusa papīrs . Katrā gadījumā uz šodienu prognozēju demaršus :) Vai tas ir labi ? Īstermiņā noteikti ne , bet ilgtermiņā tam burbulim ir jāsprāgst tā vai citādi. Burbuļa eksistence netieši palielina Hūtes lomu.

    Par ko škrobe – neviens īsti nespēj tikt galā ar SC …

    P.S. Nedaudz no fantastikas , bet cik dzirdēts , tad ap misteru 20% sāk veidoties politisks spēks, kam paredz nākotnē kādu ietekmi jau valsts merogā … pareiza reklāma, pareizs PR u.t.t. un SC ienāk pa sētas durvīm …

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 10.02

    Arturs – plīšu lācītis spēlē veco spēli – ļauj notikumiem iet savu gaitu un skaļi publiski neko nemenedžē … kas notiek zem segas mēs nezinām.

    Par Grieķiju – tad kāds ir risinajums tavuprāt , ko vajadzetu darīt ?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > Arturs Pērkons 26.08.2015. 12.00

    Artūrs – nu pie padsmit procentu budžeta deficīta naudiņa ātri kūst … padomā ko vien nozīmē piemēram pensijas pie aptuveni vienāda IKP uz iedzīvotāja Latvijā pensijas ir reizēs mazākas kā Grieķijā . Tā starpība tak kaut kur ir jāņem … Grieķijai sekoju līdz no 2010. gada , tas ir klasisks stāsts kā bezjēdzīgi tērēt naudu … un tur tā arī pazūd . Starp citu bankas piespieda norakstīt daļu aizdevumu pie pirmajām glābšanas programmām. Tagad grieķi jau sāka pacelt galvu , bet ar populismu iebrauca jauna gravī nograujot IKP pieaugumu un zaudējot nepilna gada laika vēl 50 mljr.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu