Jaunietis smagi savainojas, ugunskurā sprāgstot kara laika lādiņam • IR.lv

Jaunietis smagi savainojas, ugunskurā sprāgstot kara laika lādiņam

35
Kara laika lādiņš. Ilustratīvs foto: Aivars Ķesteris, F64

Negadījums noticis uz lauka Tukuma novadā; cietušais ievietots slimnīcā

Sestdien, 22.augusta, pēcpusdienā īsi pirms pulksten 16 Tukuma novada Degolē uz kāda lauka, sprāgstot ugunskurā ievietotam lādiņam, cietis nepilngadīgs jaunietis, kurš guvis nopietnas traumas, vēsta aģentūra LETA. Incidentā klāt bijuši vairāki jaunieši, cietušais nodots mediķu aprūpē.

Valsts policija vēsta – nav apstiprinājusies sākotnēja informācija, ka negadījums noticis, trīs jauniešiem spēlējoties nokultā laukā ar loku un bultu, un bultai trāpot kādā priekšmetā, kas uzsprādzis. Plašāk iztaujājot iesaistītos jauniešus, noskaidrots, ka viņi atraduši, visticamāk, kara laika lādiņu. Tas ielikts ugunskurā. Kad lādiņš sprādzis, cietis viens no jauniešiem.

Kā informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, cietušajam jaunietim konstatētas smagas traumas, tostarp cietis krūškurvis un plaukstas locītavas rajonā ir plaša brūce. Jaunietis nogādāts Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Aizsardzības ministrija vēsta, ka pēc policijas aicinājumu uz notikuma vietu teritorijas pārbaudei bija devušies Zemessardzes Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri.

Policija regulāri brīdina neaiztikt, nepakļaut triecieniem, nekarsēt un nekā citādi nepakļaut iedarbībai zemē atrastos kara laika lādiņus. Tie atrodami zemes rakšanas un apstrādes laikā lauku, celtniecības vai infrastruktūras būvniecības darbos.

Komentāri (35)

Charlie Hebdo 23.08.2015. 22.20

Ierasta lieta. Ugunskurā izdedzinā TNT, bet čaulu nodod metālā. Tesa, ne visi aizdomājas, ka savulaik nenostrādājušais detonators, ugunskurā var nostrādāt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu