Zatlers: politika vairs netiek pakārtota dažiem cilvēkiem • IR.lv

Zatlers: politika vairs netiek pakārtota dažiem cilvēkiem

60
Valdis Zatlers. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Āboltiņas mēģinājums kļūt par premjerministri būtu viņas politiskās karjeras gals

Partijas “Vienotība” līderes Solvitas Āboltiņas mēģinājums kļūt par valdības vadītāju būtu viņas politiskās karjeras beigas, šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” pauda bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers, citē aģentūra LETA.

Zatlers pauda absolūtu pārliecību, ka valstī ir beigušies laiki, kad viena vai dažu cilvēku dēļ tika pakārtota visa politika. “Es esmu pārliecināts, ka tas nav iespējams, jo pat tad, ja tiks mēģināts to darīt, tās būs pašas [“Vienotības”] līderes politiskās karjeras beigas. Diez vai viņa ies uz pašnāvību,” domā eksprezidents.

Kopumā pašreizējo valdību Zatlers vērtē kā stabilu, jo alternatīvu koalīcijas modeļu 12.Saeimā faktiski neesot. “Viss alternatīvais ir šūts ar plāniem diedziņiem, un diez vai kāds no šiem trīs valdību veidojošo partiju līderiem lems par lielākiem satricinājumiem nekā viena diskusija vai skarbs strīds pie koalīcijas iekšējā galda,” uzskata bijušais Valsts prezidents.

Pēc viņa domām, valdības stabilitāti apstiprina tas, ka publiski nav izskanējis neviens arguments, kāpēc uzskatīt, ka pašreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir strādājusi slikti un viņai no amata būtu jāiet prom. “Šobrīd valdība var krist tikai tad, ja uz Straujumu izdarīs kādu ļoti, ļoti lielu spiedienu. Vai partijai, kuras premjere ir Straujuma, tātad “Vienotībai”, tas ir izdevīgi? Noteikti nē. Lai [“Vienotība”] paskatās uz saviem reitingiem,” vērtē Zatlers.

Kā ziņots, runas par valdības stabilitāti kļuva aktuālas pēc tam, kad nacionālā apvienība “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK nepiekrita valdības lēmumam par 250 bēgļu uzņemšanu un draudēja to apstrīdēt Satversmes tiesā, kā arī sabiedrisko organizāciju aizsegā organizēja protesta akciju.

Āboltiņa iepriekš apliecināja, ka gadījumā, ja kristu Straujumas valdība, viņa varētu būt nākamā “Vienotības” premjerministra amata kandidāte. Politiķe atzina, ka teorētiski valdība varētu krist cīņās par nākamā gada valsts budžetu. Āboltiņa gan uzsvēra, ka “Vienotība” apzinās savu atbildību un pati savu valdību negāzīs.

Pēc 10.augusta koalīcijas padomes sēdes Straujuma paziņoja – lai arī valdošās koalīcijas partneriem pēdējā laikā bijušas domstarpības dažādos jautājumos, tie turpinās darbu.

Komentāri (60)

aldis 12.08.2015. 16.02

Ušakova klana iespējas gan nevajadzētu vērtēt par zemu.

Kopš iesēšanās mēra krēsla un iziešanas no šlesera ēnas, sistemātiski tiek stiprinātas pozīcijas – izmantotas izcelsmes zemē izkoptās stratēģijas, iebarots kolaborantu un skribentu flangs, slāpētas iekšējo konfliktu ārējās izpausmes, vienīgā pašvaldība ar divām spēka struktūrām (municipālā un ostas policija.

Iespējams, skanēs ciniski attiecībā pret Ukrainu, bet šoreiz Latvijai palīdzējis Putins. Nebūtu avantūras “krim naš” un iestrēgusī ķīļa dzīšana uz iegūto anklāvu, pie mums šodien būtu cits politisko spēku samērs un cita politiskā kultūra.

+14
-1
Atbildēt

0

nomale 12.08.2015. 17.47

Zatlers ar tālredzību nekad nav slimojis. Nedz tad, kad ņēma aploksnes, nedz tad, kad ar šīm aploksnēm kabatās iesaistījās politikā, nedz tad, kad ļāva nodēvēt RP par ZRP, nedz tad, kad bīdīja savus tankus. Piedodiet, nekā personīga, bet Zatlers ir draņķīgs politoloģijas eksperts!

+10
-3
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > 12.08.2015. 23.04

    nomale

    Zatļers ir draņķis kā cilvēks un politiķis un latviešu tauta ir pelnījusi par šo organismu, izņemot nekrologu, vairs nekad neko nedzirdēt un nelasīt.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 12.08.2015. 11.02

jaa uz dažiem vairs tas tiesa , palikusi uz vienu, uz valsts kauna traipu nummur 1, ar trijzvaigžņu medaali apbalvotu korumpantu , valsts apzadzeeju.

+8
-3
Atbildēt

2

    Charlie Hebdo > 12.08.2015. 16.18

    Bet

    kas tas vai puzes hercogs?

    Kopš čekas savāktās, Zatlera, varzas uznāciena un pēc tam, kad tajā vēl tika iekļauta Vienotība, Lembergs ir aiztriekts uz neliešu TOP, kādu trīsdesmito vietu un nav pat piemināšanas vērts.

    p.s. Piedod, Aivar, bet jāskatās taisnībai acīs, uz daudz jaunāko: Dombrovska, Zaķa, Kampara, Rinkēviča un Kozlovska fona, tu esi pelēcība.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Bet > 12.08.2015. 14.26

    kas tas vai puzes hercogs?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu