Par nākamo Latvijas vēstnieku NATO kļūs bijušais ārlietu ministrs Bērziņš • IR.lv

Par nākamo Latvijas vēstnieku NATO kļūs bijušais ārlietu ministrs Bērziņš

26
Indulis Bērziņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Riekstiņš varētu Latvijā atgriezties vasaras beigās

Par nākamo Latvijas vēstnieku NATO kļūs bijušais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, nomainot pašreizējo vēstnieku Māri Riekstiņu.

Paredzēts, ka akreditācijas vēstuli Bērziņam Valsts prezidents Raimonds Vējonis pasniegs nākamnedēļ, 30.jūlijā, ziņo LETA.

1990.gadā Bērziņu ievēlēja par Augstākās padomes deputātu. Vēlāk viņš ievēlēts par Saeimas deputātu, bet 1999.gadā Saeima Bērziņu apstiprināja par ārlietu ministru Andra Šķēles valdībā, savukārt 2000.gadā – Andra Bērziņa valdībā. Bērziņš pildījis arī vēstnieka pienākumus vairākās valstīs.

Bērziņš saņēmis arī vairākus apbalvojumus. Viņš ir Francijas Republikas Nacionālā Nopelnu ordeņa komandieris, saņēmis 1991.gada Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, bet 2000.gadā apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Vasaras beigās gaidāma vērienīga Latvijas vēstnieku rotācija. Māris Riekstiņš Latvijā varētu atgriezties vasaras beigās vai septembra sākumā.

 

Komentāri (26)

v_rostins 26.07.2015. 22.32

Vai tiešām nevienam neatradīsies “mīļi” vārdi, vienam no nelietīgākiem čekas peģerastu parķijas, LC, pārstāvim, Indulim Bērziņam?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu