Anulēta zāļu lieltirgotavas "Astra Pharma" licence • IR.lv

Anulēta zāļu lieltirgotavas “Astra Pharma” licence

21
Foto: Jānis Saliņš, F64

Par uzņēmumu bija saņemta sūdzība no Eiropas Zāļu aģentūras par iespējamu zāļu viltojumu Latvijā

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) anulējusi zāļu lieltirgotavas SIA “Astra Pharma” licenci, aģentūra LETA uzzināja Veselības inspekcijā. Licence uzņēmumam anulēta 10.jūlijā.

ZVA pārstāve Dita Okmane teica, ka zāļu lieltirgotavai licence atņemta, jo “Astra Pharma” bija pārkāpusi farmācijas jomu regulējošo normatīvo aktu prasības zāļu izplatīšanas jomā, kas skar sabiedrības veselības intereses.

Viņa arī piebilda, ka komersants šo anulēto licenci nevar atjaunot.

Aizdomās par viltotu zāļu izplatīšanu ZVA apturēja licenci lieltirgotavai SIA “Astra Pharma”. Informāciju par iespējamu zāļu viltojumu Latvijā ZVA saņēmusi no Eiropas Zāļu aģentūras.

ZVA skaidroja, ka viltojums nav saistīts ar zāļu sastāvu, bet gan zāles iepirktas no nelicencēta uzņēmuma, kas arī tiek klasificēts kā zāļu viltojums. Konkrētās zāles Latvijā neesot nonākušas, uzņēmums, iespējams, bijis starpnieks zāļu nogādei citās valstīs.

Kā sacīja “Astra Pharma” valdes locekle Ilona Anna Kuzņecova, “tas bija darbinieka īstenots starpniekprojekts, kas tika realizēts pagājušajā gadā. Zāles bija paredzētas klientam ārpus Latvijas. Toreiz darbinieks nebija pārbaudījis, vai uzņēmumam, no kā tiek pirktas zāles, ir spēkā darbības licence. Pagājušā gada novembrī kompānijai par to jau tika piemērots administratīvais sods. Tāpēc esam izbrīnīti, kāpēc iepriekš izskatīto administratīvo lietu tagad grib pārkvalificēt no “par zāļu iegādi no personas, kurai nav spēkā esošas farmaceitiskas darbības licences” uz “iespējamo viltojumu izplatīšanu””.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, “Astra Pharma” pērn apgrozīja 1,19 miljonus eiro, bet nopelnīja 714 eiro. SIA “Astra Pharma” dibināta 2013.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. “Astra Pharma” īpašnieki ir Kuzņecova – 50% un Vladimirs Kuzņecovs – 50%.

 

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu