Krievijā par valsts nodevību sāk tiesāt inženierus un zinātniekus • IR.lv

Krievijā par valsts nodevību sāk tiesāt inženierus un zinātniekus

13
Foto: Edijs Pālens, LETA

Zinātnieki tiek apsūdzēti slepenas informācijas nodošanā ārvalstīm

Maskavas tiesa trešdien sākusi iztiesāt lietu pret bijušo armijas inženieri Genādiju Kravcovu, kurš apsūdzēts par valsts noslēpumu izpaušanu kādam Zviedrijas uzņēmumam. Savukārt cita Maskavas tiesa apsūdzībā par valsts nodevību trešdien arestējusi lāzerzinātnieku Maksimu Ļudomirski un divus viņa “līdzzinātājus”.

Kravcova lietā trešdien tiesā sākās sākotnējā noklausīšanās, lai noskaidrotu, vai notikusi valsts nodevība, teica Kravcova advokāts Ivans Pavlovs. Tiesas process ir slepens, un mediju pārstāvji zālē netiek ielaisti, ziņo LETA/AFP.

Kravcovs no darba armijā aizgāja 2005.gadā un pēc tam pieteicās darbā ārzemēs. “2010.gadā viņš nosūtīja vēstuli vienai no Zviedrijas organizācijām, jautājot, vai viņi būtu ieinteresēti uzaicināt viņu darbā,” ziņu aģentūrai AFP teica Pavlovs.

Kravcovs, kurš dzimis 1968.gadā un kuram ir trīs bērni, apsūdzēts, ka šajā vēstulē izpaudis valsts noslēpumus. Aizstāvība apgalvo, ka nekāda slepena informācija vēstulē nav izpausta. Vairāki Krievijas mediji ziņoja, ka Kravcovs agrāk strādājis Krievijas armijas izlūkdienestā. Kopš 2014.gada maija viņš atrodas Lefortovas cietumā, un tiesa pagarināja viņa apcietinājumu līdz 10.janvārim.

Savukārt Ļudomirskim trešdien Maskavas tiesa pagarināja apcietinājumu līdz 25.septembrim. 58 gadus vecais Ļudomirskis bija zinātniskā kompleksa „Elektrooptika” galvenais inženieris. Apsūdzība pieļauj, ka viņš kādai ārvalstij atklājis informāciju par ieroci, kas tika izstrādāts viņa vadībā šajā kompleksā, ziņo portāls „lifenews.ru”.

Tiesa trešdien šajā lietā arestēja arī Krievijas pilsoņus Viktoru Šuru un Jevgēņiju Čistovu, kuriem aresta termiņš pagarināts attiecīgi līdz 24. un 26.septembrim. Viņi abi tiek apsūdzēti slepenas informācijas nodošanai Ukrainai, vēsta Dw.de.

Krievijā pēdējo mēnešu laikā vairāki cilvēki apsūdzēti valsts nodevībā, arī septiņu bērnu māte, kura piezvanīja Ukrainas vēstniecībai, lai paustu bažas, ka viņas pilsētā izvietotie karavīri varētu būt nosūtīti uz Ukrainu. Pēc plaša sabiedrības sašutuma vēlāk apsūdzības viņai tika atceltas.

 

Komentāri (13)

MZGD 23.07.2015. 15.42

Krievijieshiem novelu laimigu jauno 1937. gadu.

+3
0
Atbildēt

0

andrejs 23.07.2015. 12.43

bildes no “rok” mūzikas festivāla Krimā:

http://twitter.com/pharaon01/status/623750780282122240/photo/1

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu