Krievijas propagandistiem slēdz kontus Lielbritānijā • IR.lv

Krievijas propagandistiem slēdz kontus Lielbritānijā

26
Kremļa propagandists Dmitrijs Kiseļovs. Foto: AFP/LETA

Kā iemesls varētu būt Eiropas sankcijas pret Krieviju un Kiseļovu

Krievijas propagandas aģentūrai “Russia Today”, ko vada Dmitrijs Kiseļovs, slēgti bankas konti Lielbritānijas bankā “Barclays”, ziņo BBC. Pats Kremļa propagandists to uzskata par cenzūru.

“Rēķins ir slēgts… bankai ir jānosūta atbilstošs dokuments,” ziņu aģentūrai “RIA Novosti” teicis bankas pārstāvis. Banka pagaidām neesot oficiāli paskaidrojusi rēķinu slēgšanas iemeslus. 

Tomēr vēlāk informācijas avots bankā skaidrojis, ka šis ir Lielbritānijas lēmums iekļaut “Russia Today” direktoru finanšu sankciju sarakstā, ko apstiprinājusi Eiropas Savienība. Patlaban aģentūras rēķini ir slēgti un informācija par tiem arī. 

Kiseļovs “Barclays” bankas lēmumu slēgt kontus uzskata par cenzūru. “Slēgt vadošās informācijas aģentūras kontus – tā ir cenzūra, tieša pretdarbība žurnālistu darbam. Par kādu preses brīvību un demokrātiju Lielbritānija var runāt, ja valsts neļauj strādāt vienai no lielākajām pasaules informācijas aģentūrām?” retoriski vaicā Kiseļovs.

Kā zināms, galvenais “Russia Today“, ko Krievija izveidoja 2013.gadā, uzdevums ir Krievijas notikumu atspoguļošana un Krievijas politikas “popularizēšana” ārpus valsts robežām. Savukāt Kiseļovs pazīstams kā Kremļa politikas galvenais propagandists.

Jau ziņots, ka jūnija vidū Francija un Beļģija arestēja vairākus īpašumus un slēdza banku rēķinus tiem Krievijas uzņēmumiem, ko uzskata par Krievijas valsts īpašumu. Tādējādi šo valstu tiesībsargi pildīja Hāgas šķīrējtiesas lēmumu, kas bija pieņemts par labu Krievijas naftas giganta “Jukos” bijušajiem īpašniekiem. “Iesaldēto” īpašumu skaitā Francijā bija arī “Russia Today” konti.

Hāgas šķīrejtiesa nolēma, ka “Jukos” bijušajiem īpašniekiem, pret kuriem savulaik vērsās Krievija, tai  jāizmaksā 50 miljardu dolāru kompensācija. Viens no “Jukos” bijušajiem īpašniekiem ir patlaban emigrācijā dzīvojošais Krievijas naftas uzņēmējs Mihails Hodorkovskis.

Jāatgādina, ka Kiseļovu Eiropas Savienība sankciju sarakstā iekļāva 2014.gadā pēc Krimas aneksijas. Viņš arī iepriekš izpelnījās atpazīstamību ar pret Rietumiem vērstiem izteikumiem, piemēram, kad piedraudēja ASV pārvērst radioaktīvos putekļos, detalizēti izstāstot par Krievijas kodolarsenālu.

 

Komentāri (26)

v_rostins 13.07.2015. 16.35

Tad jau izskatās, ka ZRP(v) ziedotāju, AB.LV un Rietumu bankas peļņa atkal pieaugs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu