Aptauja: Populārākā partija joprojām ir "Saskaņa" • IR.lv

Aptauja: Populārākā partija joprojām ir “Saskaņa”

51
Foto: LETA

Pamatīgu popularitātes kritumu piedzīvojusi partija “Vienotība”

Populārākā partija Latvijā joprojām ir “Saskaņa”, savukārt mēneša laikā pamatīgu popularitātes kritumu piedzīvojusi “Vienotība” – ar šādiem “Latvijas faktu” aptaujas datiem piektdien iepazīstināja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

Jūnijā par partiju “Saskaņa” būtu gatavi balsot 21,4% vēlētāju, par Zaļo un zemnieku savienību – 15%, par Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK – 8,8%, par “Vienotību” – 8,7%, par Latvijas Reģionu apvienību – 5,2%, par partiju “No sirds Latvijai” – 3,2%.

Salīdzinājumā ar maija datiem lielāko popularitātes kritumu piedzīvojusi “Vienotība”. Par šo partiju maijā bija gatavi balsot 11,8% pilsoņi.

Par “Saskaņu” maijā bija gatavi balsot 20% vēlētāju, par Zaļo un zemnieku savienību – 12,8%, par Nacionālo apvienību – 7,5%, par Latvijas Reģionālo apvienību – 6,4%, bet par partiju “No sirds Latvijai” – 3,3%.

 

Komentāri (51)

marcinss 27.06.2015. 10.56

Tas tikai liecina, ka viss virzās pārkrievošanas virzienā.

+5
0
Atbildēt

0

dzeris49 27.06.2015. 11.04

V vairs nav ne liberāla, ne demokrātiska partija, skaidrs, ka tā zaudē savu nišu un savu vēlētāju, Āboltiņas diktāts un sadarbība ar Lembergu strauji stumj uz TP likteni, izskatās gan, ka V “ierindas biedriem” viss vienalga, un viņi vēl cer uz kādu brīnumu.

Kādreiz tik cerīgais JL pārvērties par kaut kādu amorfu veidojumu, ne īsti liberālu, ne īsti konservatīvu, ne īsti nacionālu, ne īsti internacionālu, bez jebkādas iekšējas demokrātijas.

Ja nekas nemainīsies, V cerības izdzīvot mazas, ja nu kā kādai partijai ar 5-7 vietām Saeimā, kuras ietekme tuvosies nullei.

Latvijā jāveido jauna liberāla un demokrātiska partija pēc Rietumu tipa, citas izejas nav, slikti, ka nav neviens līderis, kas to varētu izdarīt, jo, īstenībā, liberālu uzskatu cilvēku Latvijā pietiek.

V parastā nekaunīgā izturēšanās pret liberālo publiku – kur tad jūs paliksiet, tāpat neviena cita nav, tāpēc par mums nobalsosiet, baidos, ka šoreiz neies cauri, jo tās līdere Āboltiņa jau vairākkārt atklāti deklarējusi, ka liberālas vērtības tai, maigi pasakot, nebūt nav tuvas.

+7
-3
Atbildēt

5

    andrejs > dzeris49 27.06.2015. 11.45

    liberālu uzskatu cilvēku Latvijā pietiek.

    ————————-

    tu taču pats esi absolūti kreisi orientēts.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 27.06.2015. 12.58

    Ar to liberālismu jau arī Eiropā un ASV saprot dažādas lietas, taisni Amerikā ar to liberālismu vairāk saprot tādu “kreisu” orientāciju, Eiropā viss nedaudz savādāk.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    traks_sunsxxx > dzeris49 27.06.2015. 11.58

    Ārpolitiski Džeris ir pilnīgi normāls,es pat gribētu, lai mūsu ārlietu ministrs būtu kā Dzeris, bet kad runa iet par iekšpolitiku tad Džeris mainās par 180 grādiem :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > dzeris49 27.06.2015. 12.59

    Džeri, ko tu raudi, it kā kaut kas traks būtu noticis.

    Šādi reitingi tikai liecina par vēlētāju kopuma aptauju un viss. Vienotībai tagad būs iespēja audzēt reitingu, ja vien KNAB to pamatīgi nenoštrāpēs par zatleriešu partijas biedru personiskajām reklāmām.

    Domāju, ka Āboltinai beidzot taču vajadzētu sākt pārtdomāt, ko pati ir sarakstos salikusi un ar kādu materiālu tagad jāmīca tā politika!

    Domāju, ka viņa ir apjukusi un šoreiz nopietni, ja partijia atņems finansējumu. Tad gan saskaņa varēs priecāties kopā ar lembergu un NA, kurām V vienmēr ir traucējusi! nu redzēsim redzēsim ar ko tad NA nīdīsies un draudzēsies!

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 27.06.2015. 13.11

    Tu esi optimiste, bet, tendence rāda, ka V popularitāte taisni tās kodolelektorāta starpā krīt.

    Viss būs atkarīgs no tā, vai V spēs nobremzēt pilnībā aptrakušo Āboltiņu ar viņas satelītiem, un, pagaidām izskatās, ka neviens viņu nobremzēt nevar, kaut, grūti noticēt, ka vairākums viņu atbalsta.

    Tāpēc jau vajadzīga iekšēja demokrātija partijā, lai kāda nekaunīga intrigante un karjeriste nevarētu nostādīt partiju tādā situācijā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 27.06.2015. 09.54

aptaujas kuras izdariitas Riigaa ir pataalu no iistenibas, lai tiktu pie kautkaadas objektivitaates , tad katram meedijam buutu jaaveic šaada aptauja , nevis paarpubliceet kautkaadu kantora peetiijuma rezultaatus

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu