FOTO: Latvijā piemin komunistu genocīda upurus • IR.lv

FOTO: Latvijā piemin komunistu genocīda upurus

26
Foto: Evija Trifanova, LETA

Vairāk nekā 100 cilvēku devās genocīda upuru piemiņas gājienā

Vairāk nekā 100 cilvēku svētdien Vecrīgā piedalījās Komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltītajā gājienā, kas noslēgsies pie Brīvības pieminekļa, ziņo LETA.

“Latvijas Politiski represēto apvienības” rīkotajā atceres gājienā piedalījās galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēki, vairākums no viņiem pirms tam piedalījās piemiņas fonda “Sibīrijas bērni” rīkotajā konferencē Melngalvju namā.

Gājiena dalībnieku vidū bija arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Dalībnieki nesa Latvijas karogus ar sēru lentām, ozollapu vainagu, kā arī krustu, uz kura attēlots skaitlis 74, pieminot 1941.gada 14.jūnija izsūtīšanu 74. gadadienu. Gājiena dalībnieki rokās nesa ziedus. Plīvoja arī Lietuvas un Ukrainas karogi.

Gājiena dalībnieki bija sagatavojuši plakātus, uz kuriem vēstīts, ka, “ja nacisti Eiropā iznīcināja sešus miljonus, tad komunisti – aptuveni 60 miljonus cilvēku”.

Visā Latvijā 14.jūnijā notika atceres pasākumi, kas bija veltīti Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai, godinot aptuveni 16 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri 1941.gada 14.jūnijā tika deportēti uz Sibīriju.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu