DP pie Gapoņenko atradusi pistoles slēpni grāmatā • IR.lv

DP pie Gapoņenko atradusi pistoles slēpni grāmatā

21
Aleksandrs Gapoņenko. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gapoņenko atzinis, ka pats izgatavojisšādu slēpni

Drošības policija (DP) Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītāja Aleksandra Gapoņenko atradusi pistoles slēpni grāmatā, ziņo LETA.

To intervijā laikrakstam “Vesti segodņa” atzina Gapoņenko. Šāds ieroča slēpnis tiešām ir bijis, taču drošībnieki tajā atraduši rotaļu ieroci.

Slēpni kopā ar bērnu esot izgatavojis pats aktīvists. DP darbinieki esot prasījuši, kur esot īstais ierocis, bet viņš atbildējis, ka tas noslēpts tā, ka drošībnieki neatradīs. Taču policisti joku esot sapratuši.

Gapoņenko arī sūkstījās, ka policisti sabojājuši viņa seifu. Viņš sen neesot to vēris vaļā, turklāt pazaudējis atslēgu. Drošības policisti to uzlauzuši un, pēc Gapoņenko teiktā, atraduši tajā beigtu peli.

Vēršoties pie valsts nodrošinātā advokāta ar jautājumu, kurš viņam atlīdzinās skādi, par sabojāto mantu, Gapoņenko saņēmis atbildi, ka tas esot praktiski neiespējami. Tāpat advokāts atzinis, ka nav reāli cerēt uz kompensāciju par neizmantotajām transporta biļetēm un rezervēto viesnīcu.

Kopā viņa aizturēšanā un dzīvesvietas kratīšanā esot bijuši iesaistīti 12 DP darbinieki, intervijā laikrakstam atklājis Gapoņenko, norādot, ka process ildzis apmēram astoņas stundas. Pierēķinot iesaistītos advokātus un transporta izdevumus, sanākot diezgan dārga operācija. Tā lūk tiekot tērēta valsts budžeta nauda, secināja Gapoņenko.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā DP aizturēja Gapoņeko, kuru pēc nopratināšanas atbrīvoja.

Saistībā kriminālprocesu, kas sākts pret Gapoņenko, DP veica kratīšanas vairākos objektos un izņēma dažādus priekšmetus. DP atgādina, ka kriminālprocess pret Gapoņeko sākts par darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Kā liecina DP iepriekš sniegtā informācija, pēc šī Krimināllikuma panta parasti tiek sākti kriminālprocesi par darbībām internetā.

Pats Gapoņenko pēc nopratināšanas ir atbrīvots, bet viņam ir piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss. Nekāds drošības līdzeklis Gapoņenko pagaidām nav piemērots.

Plašākus komentārus DP patlaban atturas sniegt.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Gapoņenko, viņš ticis aizturēts par sociālajā tīklā “Facebook” 16.martā publicēto ierakstu, kur pausts, ka “ASV tanku mērķis ir kontrolēt krievu aktīvistus Latvijā”. Gapoņenko norādīja, ka DP viņu bija aizturējusi uz 14 stundām, un aizturēšanas laikā Gapoņenko bija pieteicis badastreiku, protestējot pret šādām rīcībām.

Gapoņenko uzskata, ka aizturēšana bija tikai iegansts, lai pārbaudītu viņam piederošos datu nesējus un iegūtu DP interesējošo informāciju.

Gapoņenko ir pārliecināts, ka patlaban Latvijā mērķtiecīgi norit spiediens uz krievu aktīvistiem ar mērķi tos izolēt, kā arī, kā situāciju interpretējis Gapoņenko, “arī iznīcināt”.

Kā vēstīja portāls “imhoclub.lv”, Gapoņenko esot aizturēts, kad bijis ceļā uz lidostu, informējusi viņa advokāte. Viņam bijis paredzēts doties uz Maskavu, lai piedalītos dokumentālo filmu kinofestivālā, kurā viņš pārstāvētu savu filmu “Krievu skolām būt”.

Gada sākumā Gapoņenko aizturēja Igaunijas drošības policija.

Gapoņenko Latvijas drošības iestādes ir minējušas kā Krievijas politikas interešu aizstāvi Latvijā.

 

Komentāri (21)

Ebenemezers-3 04.06.2015. 09.03

beigaas iznaaks ka šis subjekts ir krievijas speigs, nepiemeerojot drošiibas liidzekli buus bezatbildiiga nolaidiiba.

+5
0
Atbildēt

4

    v_rostins > 04.06.2015. 09.54

    Ebenemezers

    nepiemeerojot drošiibas liidzekli buus bezatbildiiga nolaidiiba.

    ————-

    Atkarībā no tā, kam strādā DP un vēl ņemot vērā, ka Korena rokaspuisis Kozlovskis, kurš piedalījās fašistisko izdzimteņu rīkotajā vandālisma aktā 16. martā, vada IeM.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > 04.06.2015. 09.47

    Jā, smagi iekritis šis Gopoņenko! vajadzētu rīkot parauprāvu par krievu spiega vai drīzāk ietekmes aģenta noķeršanu, beidzot!

    Ierocis- tas jau ir smagi un vēl nereģistrēts droši vien!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > 04.06.2015. 16.02

    ir baža, ka visiem Krievijas spiegiem un aģentiem nepietiktu vietas Latvijas cietumos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Mārtiņš Bisenieks > 04.06.2015. 12.08

    Nu ja tā pavisam godīgi, Bet’a, tu rakstu vispār izlasiji?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Aigars Brauns 04.06.2015. 11.08

Kremļa provokatora rostina cīņa ar “fašistisko izdzimteni” rostinu.

http://i.dailymail.co.uk/i/gif/2015/06/03/fe8be93efa7ed6cb798dbf4df8594f01676a056c.gif

+5
-2
Atbildēt

1

    v_rostins > Aigars Brauns 04.06.2015. 11.53

    Kur vakar visi fekāliju stumdītāji, zatļerasti bijāt palikuši? Saimnieks troļļiem bija iedevis brīvdienu?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Paulis Avots 04.06.2015. 12.55

Par ieroci štrunts, bet šis gan ir nopietni:

“Gapoņenko arī sūkstījās, ka policisti sabojājuši viņa seifu. Viņš sen neesot to vēris vaļā, turklāt pazaudējis atslēgu. Drošības policisti to uzlauzuši un, pēc Gapoņenko teiktā, atraduši tajā beigtu peli.”

Te nu ir jautājums, kā tā pele varēja gadīties Gapoņenko seifā? Pats vien tātad būs iespundējis. Jāsoda par nežēlīgu attieksmi pret dzīvniekiem.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu