Latvijas-Kanādas mačā piepildās prognozes, ne cerības • IR.lv

Latvijas-Kanādas mačā piepildās prognozes, ne cerības

31
Latvieši cienīgi cīnījās ar hokeja dzimtenes meistariem. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Velobraucēji – žurnālists un līdzjutējs – veiksmīgi sasnieguši Prāgu

Piektdien pirmajā Pasaules hokeja čempionāta finālturnīra spēlē Prāgā Latvijas izlase ar rezultātu 1:6 piekāpās Kanādas izlasei. Zaudējums Kanādai bija prāta diktēta prognoze, kas piepildījās, lai arī ikviens īstens latviešu līdzjutēts pēc iepriekšējās tikšanās rezultāta 1:2 loloja klusu cerību uz sensacionālu uzvaru, atzina sporta komentētāji.

Kanādieši jau līdz otrās trešdaļas vidum bija iemetuši 5 vārtus, tomēr mūsējie turpināja cīnīties un ieguva ”goda” punktu. Latvijas labā vārtus otrajā trešdaļā guva kapteinis Kaspars Daugaviņš no Laura Dārziņa piespēles. Par labāko spēlētāju mačā Latvijas vienībā tika nosaukts Jānis Sprukts, pirmās maiņas centra uzbrucējs. Kanādiešiem labākais bija Džeisons Speca, kura kontā ir 2 vārti un 1 rezultatīva piespēle.

Pēc pretinieku 5 vārtiem treneris Aleksandrs Beļavskis nomainīja vārtsargu – Ervīnu Muštukovu, kas sāka spēli, aizstāja pieredzējušākais Edgars Masaļskis. Viņš noķēra vairākus draudīgus metienus un piekāpās vien Sidnijam Krosbijam, kam īsi pirms mača beigām tienesis piešķīra soda metienu uz Latvijas vārtiem. Kopumā latvieši izskatījās pietiekami meistarīgi un apņēmīgi, kaut arī hokeja dzimtenes spēlētājus nepārspēja.

Latviešu žurnālists Gatis Kreceris un viņa domubiedrs Jānis Šipkovs desmit dienās nobraukuši ceļu no Bauskas līdz Prāgai un veiksmīgi nokļuvuši uz Pasaules hokeja čempionāta turnīru, vēstīts Tvnet.lv. Kreceris stāsta – vēl Rīgā prognozējis, ka Čehijas galvaspilsētā nokļūs 29.aprīļa vakarā, un tā arī notika.

Abi vīri ar divriteņiem startēja no Bauskas pils pirms desmit dienām, simboliski vedot sveicienus čehiem, kuru speciālisti piedalījušies pils restaurācijā. Kopumā 10 dienās abi ”nominušies” 1246,23 kilometrus. ”Pēdējā dienā paveicām 144,76 km garu distanci, kas bija visa ceļojuma dienu vislielākais attālums. Būdami velosipēdisti hobija līmenī, jūtam gandarījumu par paveikto,” atklāj Gatis.

«Jāņem līdzi mazāk svara, nepieciešams kvalitatīvs ekipējums lietus apstākļiem, dienā jāpieveic ap 70 kilometru,» saka Jānis, uzskaitot vissvarīgāko šādas distances nobraukšanai, «ļoti palīdzēja ģimenes, radu un sociālo tīklu lietotāju atbalsts.»

Jānis noskatījies vienu spēli ar Latvijas valstsvienības dalību un dosies mājās, savukārt Gatis vēstīts par Prāgā notiekošo Tvnet.lv. Abus divriteņus, kam ceļā nepārdūra nevienu kameru, braucēji nosūtīs atpakaļ uz Rīgu.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu